ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καλαϊτζής: "Η απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου θα στοιχίσει σε όλους"

Καλαϊτζής: "Η απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου θα στοιχίσει σε όλους"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Καλαϊτζής μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για τον χαμό του Παύλου Γιαννακόπουλου, παρουσιάζοντας τον σπουδαίο παράγοντα μέσα από προσωπικά βιώματα.

Στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport24 Radio 103.3 φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (11/6) ο Γιώργος Καλαϊτζής. Ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού (που τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως προπονητής στα τμήματα υποδομής του "τριφυλλιού") μίλησε στον Παντελή Βλαχόπουλο και τον Γιώργο Συρίγο για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος "έφυγε" από τη ζωή το πρωί της Κυριακής (10/6).

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς":

Για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου: "Λόγια βγαίνουν πολλά για τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Οι στιγμές απαιτούν όμως γενικότερο σεβασμό. Ήταν ένας άνθρωπος που είχε κερδίσει τον σεβασμό των φιλάθλων της δικής του ομάδας και των αντιπάλων, με τις πράξεις του. Αυτό είναι που μένει. Όσοι τον έζησαν, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος μέσα από την πορεία του έκανε πολλούς ανθρώπους ευτυχισμένους. Κατάφερε να ενώσει πάρα πολύ κόσμο, κι αυτό συνεχίζει να το κάνει μετά τον χαμό του. Για μένα, αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα. Στον λόγο του χρησιμοποιούσε πάντα μια πολύ σημαντική λέξη, την "οικογένεια". Αυτό που πρέσβευε, το έκανε πράξη. Αυτή είναι η κληρονομιά που έχει αφήσει σε όλους μας".

Για την κληρονομιά που αφήνει πίσω του: "Ήταν από τους ανθρώπους που έδιναν δίχως να περιμένουν να πάρουν. Γι αυτό ήταν πάντα αγαπητός, με πολλές φιλίες. Η απώλεια θα στοιχίσει σε όλους. Η κληρονομιά που άφησε είναι η σημαντικότερη για όλους όσοι βρίσκονται ακόμη στον Παναθηναϊκό, και όσους ακολουθούν τα μονοπάτια του αθλητισμού. Προσπαθούσε πάντα να ενώσει τον κόσμο, αυτό ήθελε να μας μεταδώσει. Μετά από τόσα χρόνια, κι από διαφορετική οπτική γωνία καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό ήταν αυτό που έλεγε τότε".

Για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματά του: "Αυτός ο άνθρωπος εστίαζε σε πράγματα, για τα οποία θεωρητικά δεν ήταν στην σφαίρα του ενδιαφέροντός του. Όλα αυτά μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα της οικογένειας που είπα νωρίτερα. Δεν το έκανε γιατί οι παίκτες ήταν σταρ και είχαν πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Το έκανε με όλους αυτό. Όση ώρα μπορεί να μιλούσε με τον Ντίνο Ράτζα για κάτι, μπορεί να μιλούσε με τον φύλακα του γηπέδου. Προσπαθώ να φέρω στο μυαλό μου παράγοντες που έχουν επηρεάσει τόσο πολύ τον αθλητισμό στην Ελλάδα. Νομίζω ότι σε επίπεδο συλλόγου με την παρέμβαση που είχε όσον αφορά στα δρώμενα, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον άνθρωπο που έχει επηρεάσει τόσο πολύ έναν σύλλογο κι ένα άθλημα στη χώρα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ