ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ιτούδης: "Να γυρίσουν το...τσιπάκι"

Ιτούδης: "Να γυρίσουν το...τσιπάκι"

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για τις διαδοχικές επιτυχίες του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη, δίνοντας παράλληλα το σύνθημα για τη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός γύρισε πρωταθλητής Ευρώπης από την Βαρκελώνη, προσθέτοντας το έκτο αστέρι στη φανέλα του μετά τη νίκη του στον τελικό επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Παρόλα αυτά, οι "πράσινοι" δεν σταματάνε εκεί, με τον Δημήτρη Ιτούδη να αποκαλύπτει με δηλώσεις του στον "Sentra 103,3" το μυστικό που διατηρείται ο Παναθηναϊκός στην κορυφή όλα αυτά τα χρόνια.

" Συνέχεια χρειάζεται να είσαι σωστός απέναντι στην καθημερινότητά σου και να έχεις επαγγελματική συνείδηση. Και αυτό το έχουν οι αθλητές του Παναθηναϊκού και είναι το πλέον σημαντικό ίσως στον αθλητισμό.

Εννοείται πως στον αθλητισμό, και δη στον πρωταθλητισμό, αν δεν συνεχίζεις να προσπαθείς και να βελτιώνεσαι θα σε προσπεράσει κάποιος άλλος. Το βασικότερο όλων είναι ότι, δουλεύουμε για έναν τεράστιο σύλλογο, με μία πλειάδα φίλων και αυτό από μόνο του είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς", ανέφερε αρχικά ο Ιτούδης.

Έπειτα μίλησε και για τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό: " Είναι μέρος της καθημερινότητας μας. Οφείλουν να δέχονται συγχαρητήρια και να πανηγυρίσουν όλοι. Τώρα είναι η ώρα να βγουν τα συναισθήματα. Στην διάρκεια της σεζόν και δη στα σημαντικά παιχνίδια, έπρεπε να είμαστε πολύ ψύχραιμοι και χωρίς συναισθηματισμούς. Τώρα έχουν λίγο καιρό να βγάλουν συναισθήματα.

Πρέπει όμως να είναι έτοιμοι να γυρίσουν το “τσιπάκι”, όπως λέω εγώ, ώστε να μπορέσουν να μπούν άμεσα σε αυτή τη διαδικασία διεκδίκησης ενός μεγάλου επίσης στόχου, επί ενός μεγάλου αντιπάλου, από τον οποίο έχουμε χάσει φέτος δύο φορές και είναι επιπλέον κίνητρο αυτό. Όταν ζήσει κάποιος τα αποδυτήρια, τον ιδρώτα και την καθημερινότητά μας τα βλέπει διαφορετικά τα πράγματα. Είμαστε επαγγελματίες. Δεν είναι καθόλου εύκολο να γυρίσεις στην πραγματικότητα όταν έχεις κατακτήσει ένα σπουδαίο στόχο.

Αλλά αν δεν το κάνεις αυτό, να ζεις την καθημερινότητά σου, την καθημερινή προπόνηση, το να προσέχεις το σώμα σου, να προσέχεις την υγεία σου που ως αθλητής οφείλεις να το κάνεις, δεν είσαι αθλητής, δεν είσαι στον... πρωταθλητισμό. Το έχουμε ξαναπεράσει αυτό πάντως, κατακτώντας ένα τρόπαιο ευρωπαϊκό και μετά κατακτώντας άλλα δύο, ή παίρνοντας μόνο τον τελευταίο τίτλο της χρονιάς.

Έχουμε περάσει αυτή τη διαδικασία με αρκετούς αθλητές που είναι ακόμα στην ομάδα. Ακριβώς επειδή διαθέτουμε τέτοιου είδους ποιότητα αθλητών αλλά και ανθρώπων, πιστεύουμε πως όλοι μαζί, από την επόμενη προπόνηση, θα είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στον επόμενο στόχο, που τον θέλει τόσο πολύ κι ο κόσμος του Παναθηναϊκού, κάτι που είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς".

Στη συνέχεια μίλησε για τον τελικό της Ευρωλίγκας, όπου οι "πράσινοι" έπαιξαν πολύ καλά χωρίς να έχουν κάποιον παίκτη που ξεχώρισε από τους άλλος σε απόδοση: " Είναι επιτυχία του Παναθηναϊκού γιατί έχουν αυτή τη φιλοσοφία οι αθλητές που έρχονται στον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλες προσωπικότητες, είναι αθλητές μεγάλου επιπέδου και βάζουν το εγώ τους κάτω από την ομάδα. Στην ουσία ενώνουν ο καθένας από αυτούς τις ατομικές τους ικανότητες και το ταλέντο τους μέσα στο σύνολο, ώστε να καταφέρει να κερδίσει η ομάδα.

Υπάρχουν διακριτοί ρόλοι μέσα στην ομάδα, το ποιος θα δημιουργήσει, ποιος θα εκτελέσει, ποιος θα πάρει το τελευταίο σουτ, την τελευταία πάσα, όλα αυτά είναι θέμα δουλειάς. Είναι η καθημερινότητα μας. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν οι αθλητές που είναι στον Παναθηναϊκό. Και γαλουχούνται και οι μικρότεροι από τους μεγαλύτερους, όταν βλέπουν τον Δημήτρη τον Διαμαντίδη για παράδειγμα, που έχει κατακτήσει τα πάντα να έρχεται για προπόνηση την ημέρα του τελικού στις 8 και μισή το πρωί.

Γιατί αυτό το θετικό άγχος που νιώθουν οι μεγάλοι αθλητές, τους κάνει να είναι σε εγρήγορση και τους δίνει μια θετική αύρα, ώστε να συνεχίσουν να δουλεύουν και να βελτιώσουν τον εαυτό τους ώστε να μην μείνουν πίσω έναντι των άλλων".

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δηλώσεις του Παύλου Γιαννακόπουλου: " Επειδή δεν έχω ακούσει τη δήλωση και θεωρώ πως πρέπει να σεβαστούμε ανθρώπους όπως είναι ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος, ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος και γενικά η οικογένεια Γιαννακόπουλου, θα ήθελα να ακούσω τι ειπώθηκε από τους ίδιους. Γενικότερα να το συζητήσουμε το θέμα, αλλά να μην το σχολιάσω γιατί όντως δεν το άκουσα.

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου είναι η κορυφή της πυραμίδας είναι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα υψηλό επίπεδο, διεκδικεί και κατακτά τρόπαια τα τελευταία είκοσι χρόνια, είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και η προσφορά τους είναι τεράστια".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ