ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ήττα, αλλά χαμόγελα λόγω Καλαϊτζάκη στον Παναθηναϊκό

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ (68-60), με τον Τσάβι Πασκουάλ να βλέπει αρκετές από τις αδυναμίες της ομάδας του. Στη βασική πεντάδα ξεκίνησε ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, εκμεταλλευόμενος σε υπερθετικό βαθμό την ευκαιρία που πήρε!

Όπως με την Ούνικς Καζάν, έτσι και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Παναθηναϊκός Superfoods έδειξε ότι θέλει αρκετή δουλειά ακόμη προκειμένου να χαρακτηριστεί ως "έτοιμος" για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν στο ΟΑΚΑ από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη (68-60), με το αποτέλεσμα βέβαια να είναι το τελευταίο που απασχολεί τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος από τη Δευτέρα (18/9) θα έχει στη διάθεσή του τρεις ακόμη παίκτες. Ο λόγος για τους Νικ Καλάθη, Νίκο Παππά και Θανάση Αντετοκούνμπο, η ειδική άδεια των οποίων ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμοι να πιάσουν δουλειά με τους συμπαίκτες τους.

Επόμενο φιλικό τεστ για τον Παναθηναϊκό Superfoods είναι με αντίπαλο την Αναντολού Εφές (22/9), πάλι στο ΟΑΚΑ. Εν συνεχεία το "τριφύλλι" θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο Gomelsky Cup, που διοργανώνει σε δέκα ημέρες η αποψινή του αντίπαλος στη Μόσχα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Από νωρίς, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο παιχνίδι. Οι κακές προσωπικές άμυνες των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods έπαιξαν ρόλο σε αυτό, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν αρκετές φορές σε καταστάσεις "ένας εναντίον ενός", την ίδια ώρα που ο Τσάβι Πασκουάλ χρησιμοποιούσε τρεις (!) διαφορετικούς παίκτες στο "1". Ο εκνευρισμός του 45χρονου τεχνικού από τις κακές συνεργασίες και την καθυστέρηση με την οποία "έτρεχαν" τα συστήματα αποτυπώθηκε από το γεγονός πως χρησιμοποίησε τον Νώντα Παπαντωνίου, έναν παίκτη που συμμετέχει στην προετοιμασία της ομάδας για να βοηθήσει λόγω των απουσιών των διεθνών παικτών.

Το +6 (19-25) της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο τέλος της α' περιόδου δεν άργησε να μεγαλώσει στην πορεία της αναμέτρησης, με τον Λέο Βέστερμαν να αποτελεί την αιχμή του δόρατος από την περιφέρεια και το δίδυμο των Κάιλ Χάινς - Οθέλο Χάντερ να κάνει αισθητή την παρουσία του στην "πράσινη" ρακέτα. Οι τρεις τους αποτέλεσαν τον βασικό λόγο του +16 (29-45) με το οποίο πήγε η ρωσική ομάδα στα αποδυτήρια, την ώρα που ο προπονητής του "τριφυλλιού" αναζητούσε τρόπους αντίδρασης και βελτίωσης της επιθετικής εικόνας της ομάδας του.

Η κατάσταση δεν άλλαξε σημαντικά στη συνέχεια της αναμέτρησης, δεδομένου ότι οι "πράσινοι" ήταν ένα "κλικ" πιο αργοί σε πολλές φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως η διαφορά δεν έπεσε σε μονοψήφια επίπεδα στο υπόλοιπο του αγώνα, παρά τις προσπάθειες των Κέι Σι Ρίβερς και Μάρκους Ντένμον που πήραν πρωτοβουλίες στο γ' και το δ' δεκάλεπτο.

Παρεμπιπτόντως, ο Τσάβι Πασκουάλ συνέχισε να δείχνει εμπιστοσύνη στον Γιώργο Καλαϊτζάκη, με τον 18χρονο πλεϊμέικερ να τον δικαιώνει με την εικόνα του στο παρκέ. Είτε παίζοντας καλές άμυνες, είτε δείχνοντας το απαραίτητο θράσος στην επίθεση, για να εκτελέσει από την περιφέρεια. Η ουσία πάντως δεν άλλαζε, με τον Παναθηναϊκό να έχει πρόβλημα στη ρακέτα του (παρότι βελτιώθηκε αισθητά στην πορεία του αγώνα), αλλά και στα ριμπάουντ (28 έναντι 39).

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε τη φιλική νίκη (60-68) με το "βαμμένο" να είναι το μεγαλύτερο όπλο της (28π.), δίχως όμως να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι πήρε διπλάσια επιθετικά ριμπάουντ (8 έναντι 4), αφού σημείωσε λιγότερους πόντους από τέτοιες καταστάσεις (6 έναντι 8 του Παναθηναϊκού).

Επόμενο φιλικό τεστ για τον Παναθηναϊκό Superfoods αυτό απέναντι στην Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 29-45, 44-57, 60-68.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 4 (7 ριμπ., 3 ασ.), Ρίβερς 15 (3), Μποχωρίδης 2, Ντένμον 8 (2), Γκιστ 10, Βουγιούκας, Καλαϊτζάκης 9 (3 τρίπ., 4 ριμπ, 3 ασ.), Γκάμπριελ 1, Όγκαστ 6, Λοτζέσκι 5 (1), Παπαντωνίου, Μήτογλου.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Γκαβρίλοφ 4, Κατσίβελης 4, Βέστερμαν 12 (2), Κορόμπκοφ 1, Κλάιμπερν 7, Χίγκινς 9 (3/13 σουτ), Αστράπκοβιτς 5 (1), Χριάπα 7 (1), Χάινς 17 (6/6 δίπ., 5/7 βολ., 7 ριμπ.), Χάντερ 2.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ