ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Honouring our legacy" όνομα και πράγμα

"Honouring our legacy" όνομα και πράγμα
INTIME SPORTS

Η μικρή Νεφέλη που ήθελε να δει τον Αλβέρτη, η ανάγκη να παραστούν στη βράβευση του "αυτοκράτορα Παύλου", το επτάμηνο βρέφος που θα γίνει Παναθηναϊκός είναι κάποιες... γωνίες του μωσαϊκού που συνετέθη το βράδυ της Τετάρτης (23/9) στο ΟΑΚΑ.

O Παναθηναϊκός ξεκινά σήμερα (25/9) το μακρύ ταξίδι για την Κίνα (με ενδιάμεσο σταθμό το Άμστερνταμ και από εκεί θα επιβιβαστεί σε δεκάωρη πτήση για την ασιατική χώρα), με τη δύναμη, την ενέργεια που του έδωσαν οι δεκάδες χιλιάδες των φίλων του, οι οποίοι παρέστησαν στην εντυπωσιακή εκδήλωση "Honouring our Legacy", το βράδυ της Τετάρτης (23/9).

Όπως έγραψε και ο Sani Becirovic στο Facebook " η κληρονομιά πρέπει να συνεχιστεί, αρχής γενομένης από το ταξίδι στην Κίνα".

What an atmosphere. Thanks to all fans. I forgot how it is like to be in a full OAKA arena. Such a great night, and nice...

Posted by Sani Bečirović on  Thursday, September 24, 2015

Δεν ήταν ο μόνος, εκ των μελών της ομάδας, που αποθέωσε και με άλλες αναφορές, αυτό που δημιούργησαν οι φίλαθλοι των "πρασίνων", με το κοινό που... διαμορφώθηκε στις εξέδρες των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων να περιλαμβάνει τους πάντες. Από νεογέννητα, έως ανθρώπους που βαδίζουν στα τρίτα... ήντα -ενδεχομένως να 'χουν μπει και στα 80. Πέραν της ευρείας γκάμας των ηλικιών, υπήρχαν και εκπρόσωποι όλων των φύλων, οικογένειες σε... πλήρη σύνθεση και νέοι που δεν είχαν την τύχη να απολαύσουν τους Στόγιαν Βράνκοβιτς, Ντέγιαν Μποντιρόγκα και Φραγκίσκο Αλβέρτη εν δράσει, αλλά έχουν πλήρη εικόνα για τα όσα πρόσφεραν -εκείνοι και πολλοί άλλοι- στην αγαπημένη τους ομάδα.

Το Sport24.gr έκανε μια βόλτα στις εξέδρες, για να συγκεντρώσει αυτό το μωσαϊκό των φιλάθλων. Η αλήθεια είναι πως ήταν πολλοί εκείνοι που αρνήθηκαν να τους φωτογραφίσουμε, προφανώς από συστολή. Όλοι αναγνώρισαν τη σημασία αυτής της βραδιάς, με τη μικρή Νεφέλη να... κάνει τη διαφορά. Βλέπετε, παρ' ότι δεν έχει πάει καν σχολείο, παρακάλεσε τη θεία της να την πάει στο ΟΑΚΑ, για να δει τον Αλβέρτη!

Η Μαριάννα πέρασε μια βόλτα και από την μπουτίκ, για να προμηθευτεί τα συλλεκτικά είδη που δημιούργησε η ΚΑΕ για αυτή την ιδιαίτερη ημέρα. Εκεί λοιπόν, τη βρήκαμε για να μας πει " είμαι εδώ για την ομάδα. Τη στηρίζουμε πάντα. Σήμερα ήλθαμε για να χειροκροτήσουμε και κάποιους από τους θρύλους μας. Ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα. Όλοι τους είναι ιδέα, έχουμε πάρει πολλά τρόπαια μαζί τους". Αυτή δεν ήταν guest star εμφάνιση. " Έρχομαι συνέχεια. Φροντίζω να είμαι στα ματς, όσο πιο συχνά μπορώ", ενώ για την τιμή που έγινε στον Παύλο Γιαννακόπουλο, είχε να πει ότι "έ χει κάνει πάρα πολλά για τον Παναθηναϊκό. Και εκείνος και η οικογένεια του, που συνεχίζει να προσφέρει. Δεν υπάρχει κάποιον που να μην τον εκτιμά, που να μην τον σέβεται. Τον ευχαριστούμε για όλα".

"Honouring our legacy" όνομα και πράγμα

Ο Δημήτρης με την Αντονέλλα πήραν μαζί τους τον 7 μηνών μπέμπη τους και παρακολούθησαν... από ψηλά τη γιορτή. Η Αντονέλλα μας εξήγησε ότι "α γαπάμε πολύ τον Παναθηναϊκό. Ο μπαμπάς... είναι πολύ ερωτευμένος με την ομάδα και προσπαθούμε να μεταδώσουμε αυτήν την αγάπη και στον γιο", με τον Δημήτρη να λέει "ό πως καταλαβαίνετε, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνει Παναθηναϊκός. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε, αυτούς που μας τίμησαν. Από τον Βράνκοβιτς θυμάμαι φυσικά, την τάπα. Όλους τους άλλους τους έχω ζήσει πάρα πολύ καλά. Όσο για την τιμή στον Παύλο Γιαννακόπουλο, εξυπακούεται ότι την αξίζει. Θα έλεγα ότι είναι και λίγο, για όσα έχει προσφέρει. Είναι ο απόλυτος ηγέτης".

"Honouring our legacy" όνομα και πράγμα

Ο Κωνσταντίνος είχε ετοιμάσει και ένα κολάζ, για την περίσταση. Μολονότι είναι μόλις 12 χρόνων, ξέρει πολύ καλά τι πρόσφεραν στην ομάδα του όλοι οι παίκτες που δεν είχε την ευκαιρία να δει στο παρκέ. " Έχω διαβάσει για αυτούς και τους έχω δει σε πολλά videos", μας εξήγησε, " ήλθα στο γήπεδο για να θαυμάσω τους μεγάλους παίκτες που έγραψαν ιστορία στον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ωστόσο, ότι τα καλύτερα έρχονται".

"Honouring our legacy" όνομα και πράγμα

Ο κύριος Αντώνης εμφανίστηκε φουριόζος, στους διαδρόμους, μαζί με ένα φίλο του και προσπαθούσε εναγωνίως να βρει πού είναι η θέση, η οποία αναγραφόταν στο εισιτήριο του. Μας έκανε τη χάρη να σταματήσει για ένα λεπτό, για να μας πει " είμαι Παναθηναϊκός από τα γεννοφάσκια μου. Και στις χαρές και στις λύπες ήμουν κοντά στην ομάδα, σε όλα τα σπορ", πριν χαρακτηρίσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο " το λόγο που ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που είναι". Μετά, μας γύρισε την πλάτη και έφυγε.

"Honouring our legacy" όνομα και πράγμα

Ο Γιάννης πήρε την παρέα του και... φωτογραφήθηκε με τους πρωταγωνιστές (σε μια ιδιαίτερη εκδοχή τους), για να μας πει πως " πήγα στο ΟΑΚΑ για τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ομολογώ πως συγκινήθηκα, όταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είπε "να με θάψουν με τη σημαία του Παναθηναϊκού". Γενικά, ήταν εκδήλωση αντάξια της ιστορίας του μπασκετικού Παναθηναϊκού, για να τιμηθεί ο αυτοκράτορας του, ο Παύλος ". Στη διάρκεια της βραδιάς, η πιο έντονη εικόνα που είχε στο μυαλό του " ήταν το ευρωπαϊκό στη Μπολόνια, όταν τιμήθηκε ο Μποντιρόγκα".

"Honouring our legacy" όνομα και πράγμα

O Φώτης, 17 χρόνων, μεγάλωσε, όπως μας είπε, στο ΟΑΚΑ -χάριν του πατέρα του, ο οποίος ήταν και ο λόγος " που είμαι πλήρως ενημερωμένος, για όλους. Και εκείνους που δεν πρόλαβα. Η εκδήλωση αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική, για όλους. Για τους ανθρώπους που τιμώνται, αλλά και για τα νέα παιδιά που έχει αυτήν την ομάδα, να δουν τι μπορεί να ζήσουν. Στην ουσία δείχνει σε όλα αυτά τα παιδιά -και των ακαδημιών που είναι σήμερα εδώ- πού μπορούν να φτάσουν. Σε ό,τι αφορά τον Παύλο Γιαννακόπουλο, είναι ο άνθρωπος από τον οποίον ξεκίνησαν όλα. Αξίζει κάθε τιμή".

"Honouring our legacy" όνομα και πράγμα

H Kάτια έκρινε πως δεν έπρεπε να χάσει " αυτήν την πολύ μεγάλη ημέρα για τον Παναθηναϊκό. Είναι ιστορική μέρα. Είναι η καλύτερη πεντάδα που έχει περάσει από την ομάδα. Παίκτες που άφησαν ιστορία. Δεν γινόταν να μη το δω από κοντά, όλο αυτό. Και φυσικά, από μια τέτοια βραδιά δεν θα γινόταν να λείπει ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Χωρίς εκείνον, τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Σαφέστατα θα έπρεπε να τιμηθεί, ενδεχομένως και νωρίτερα, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ".

"Honouring our legacy" όνομα και πράγμα

Ο Μανώλης, από τους πλέον τακτικούς επισκέπτες του ΟΑΚΑ, μέσα στα χρόνια, πλέον έχει ως... συνέταιρο τον έφηβο γιο του, Κωνσταντίνο. " Ερχόμαστε μαζί, από όταν ήταν 8 χρόνων και θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε. Δεν έχει δει τον Μποντιρόγκα, τον Στόικο και άλλες μεγάλες μορφές του Παναθηναϊκού, αλλά τους έχει δει όλους στο YouTube, σε προβολές παλαιότερων αγώνων. Είναι ενήμερος για όλα. Τα ξέρει πολύ καλά". Ο... βετεράνος αναγνωρίζει τον Παύλο Γιαννακόπουλο " ως τον άνθρωπο του Παναθηναϊκού. Έχει δώσει τα πάντα στην ομάδα. Θα τον τιμούμε, θα τον σεβόμαστε και θα τον αγαπάμε σε όλη μας τη ζωή. Όποια και αν είναι η πορεία της ομάδας από εδώ και εμπρός, αν και βλέπω ότι... κρατάμε γερά".

"Honouring our legacy" όνομα και πράγμα
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ