ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr καταγράφει και αξιολογεί την παρουσία των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods στην εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα, με τον τρόπο που ολοκλήρωσε το περσινό: με νίκη στο ΣΕΦ ! Οι "πράσινοι" είχαν αρκετά κενά διαστήματα στην (επιθετική κατά βάση) απόδοσή τους, αλλά η δουλειά έγινε στο τελευταίο πεντάλεπτο, οπότε και γύρισαν από το -9, για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Με τον Νικ Καλάθη να είναι ο MVP της βραδιάς και τους υπόλοιπους να συνεπικουρούν σε αυτό, με πρώτο και καλύτερο τον Κέι Σι Ρίβερς που έβαλε δύο μεγάλα (διαδοχικά) σουτ λίγο την ώρα που το "τριφύλλι" γύριζε το παιχνίδι.

Το Sport24.gr καταγράφει και αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ στο ντέρμπι.

ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ: 9 πόντοι με 1/4 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ (4+1), 2 λάθη και 1 κλέψιμο σε 24'20'' συμμετοχής.

Δεν του βγήκε το παιχνίδι επιθετικά, δείχνοντας να μην έχει ρυθμό. Είναι ενδεικτικό πως τελείωσε με μόλις 2/10 σουτ, με το ένα εκ των δύο να είναι με κάρφωμα στο α' μέρος. Το δεύτερο; Τρίποντο στα τελευταία λεπτά του αγώνα, για να βοηθήσει την ανατροπή του σκορ και το "διπλό". Μπορεί να ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά στο φινάλε ο Τσάβι Πασκουάλ τον έριξε στη μάχη και δικαιώθηκε. Αμύνθηκε αποτελεσματικά πάνω στον Γιώργο Πρίντεζη (εν αντιθέσει με την εκκίνηση του αγώνα που είχε προβλήματα) και αποτέλεσε μέρος της πεντάδας που γύρισε από το -7 στα τελευταία λεπτά του αγώνα, για να προκύψει η εκτός έδρας επικράτηση επί των "ερυθρολεύκων".

ΚΕΪ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ: 13 πόντοι με 2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 23'12'' συμμετοχής.

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε τον αγώνα έδινε την εντύπωση πως θα τον δούμε για ένα ακόμη ντέρμπι να σκοράρει 20+ πόντους. Πέτυχε μαζεμένα γρήγορα καλάθια, είτε βγαίνοντας από σκριν είτε μετά από ντρίμπλα, αλλά κάπου εκεί η άμυνα του Ολυμπιακού προσαρμόστηκε πάνω του και τον κράτησε χωρίς πόντο για περίπου είκοσι λεπτά. Στο κρίσιμο σημείο όμως, ήταν πάλι "εκεί", δήλωσε "παρών" και αποτέλεσε τον παίκτη που γύρισε τον (επιθετικό) διακόπτη για την ομάδα του με back to back τρίποντα στο τελευταίο τρίλεπτο. Ήταν καθοριστικός για ένα ακόμη ντέρμπι, δείχνοντας πως μπορεί να επωμιστεί το βάρος των μεγάλων σουτ στην πορεία της φετινής αγωνιστικής περιόδου για τον Παναθηναϊκό Superfoods.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: 7 πόντοι με 1/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ (1+1) και 3 λάθη σε 16'04''.

Ελλείψει του Λούκας Λεκαβίτσιους, ο Τσάβι Πασκουάλ του έδωσε τον ρόλο του αναπληρωματικού "άσου" της ομάδας. Οπότε υποχρεώθηκε να αλλάξει λογική και να κοιτάξει περισσότερο να "μπει στα παπούτσια" του Νικ Καλάθη (όσο αυτός βρισκόταν στον πάγκο) και να ηρεμήσει το παιχνίδι των "πρασίνων". Ως ένα βαθμό το έκανε, παίρνοντας καλό βαθμό στο συγκεκριμένο κομμάτι. Αμυντικά προσέφερε, έβαλε σωστά το σώμα του σε κάθε προσωπική φάση και έδειξε για μία ακόμη φορά συνεπής.

ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ: 0/2 τρίποντα, 1 ασίστ και 1 λάθος σε 8'33'' συμμετοχής.

Παρά το γεγονός πως στα φιλικά παιχνίδια ήταν ο πρώτος σκόρερ του "τριφυλλιού", δείχνοντας συνέπεια σε άμυνα και επίθεση, απόψε είχε δευτερεύοντα ρόλο στο rotation του Τσάβι Πασκουάλ. Αγωνίστηκε μόλις 8'33'' στο ντέρμπι, αστόχησε στα δύο σουτ που επιχείρησε, κι εκ των πραγμάτων ήταν λογικό να μην τον εμπιστευτεί στο β' μέρος ο προπονητής του. Κι αυτό γιατί στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε, δεν έδειχνε να τον ακολουθεί η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά που τον χαρακτήριζε στα φιλικά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKET LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKET LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

ΤΖΕΪΜΣ ΓΚΙΣΤ: 13 πόντοι με 4/5 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 5/8 βολές, 3 ριμπάουντ (2+1), 1 λάθος σε 31'33'' συμμετοχής.

Η άμυνά του πάνω στον Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν εξαιρετική σχεδόν στο σύνολο της αναμέτρησης. Παρά τη διαφορά κιλών και μυϊκής μάζας, ο πολύπειρος φόργουορντ έκανε πολύ καλή δουλειά, παίζοντας στα 3/4 τον προσωπικό του αντίπαλο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ποστάρει για πρώτη φορά ο θηριώδης σέντερ των "ερυθρολεύκων" στο φινάλε της α' περιόδου, μα πολύ περισσότερο να εκτελέσει μόλις πέντε προσπάθειες στο ντέρμπι. Δεν περιορίστηκε εκεί όμως η αμυντική του δράση, κάνοντας εξαιρετική δουλειά απέναντι -και- σε κοντούς. Για κερασάκι στην τούρτα έβαλε το καλάθι του στα 18.9'' για το τέλος, αλλά -πολύ περισσότερο- τις 2/2 βολές στα 3.4'' που "σφράγισαν" τη νίκη του "τριφυλλιού" στο ΣΕΦ.

ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ: 1 πόντος με 0/3 δίποντα, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ (1+2) σε 5'30'' συμμετοχής.

Δεν τον βοήθησε το παιχνίδι, με τη λογική ότι τα ματσαρίσματα τον έφεραν κατά βάση απέναντι στον Τζαμέλ ΜακΛιν που είναι πιο ευκίνητος και γρήγορος. Ο ψηλός του Ολυμπιακού τον τραβούσε συνήθως στα πέντε μέτρα και τον "χτύπαγε" στα πόδια, με αποτέλεσμα η παρουσία του αρχηγού των "πρασίνων" στο παρκέ να είναι μικρή (5'30''). Ως εκ τούτου, κι από την στιγμή που δεν πήρε μπάλες με πλάτη στο καλάθι (παρά μόνο με δύο και τρεις παίκτες πάνω του μετά από πικ εν ρολ), δεν κατάφερε να κάνει τη δουλειά για την οποία έχει αποκτηθεί.

ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ: 2 πόντοι με 1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ (2+2) σε 15'05'' συμμετοχής.

Βρέθηκε στο παρκέ για 15'05'' δίχως να πάρει πολλές προσπάθειες, αλλά αυτό είναι το έλασσον. Το μείζον για τον ίδιο και την ομάδα του είναι πως στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε βοήθησε στην άμυνα, με τον τρόπο που χρησιμοποιούσε τα χέρια του. Η αμυντική ασυνέπεια που έδειχνε σε πολλές περιπτώσεις πέρσι, δεν εμφανίστηκε στο ντέρμπι κι αυτό τον κατέστησε σημαντικό κομμάτι του "πράσινου" rotation.

ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ: 0/1 δίποντο, 1 λάθος, 1 τάπα σε 2'56'' συμμετοχής.

Η αδυναμία του στην προσωπική άμυνα και η διαφορά... κυβικών με τον Τζαμέλ ΜακΛιν τον κράτησαν στο παρκέ για μόλις 2'56''. Ο ομογενής σέντερ έδειξε πως θέλει ακόμη χρόνο να μάθει τα κατατόπια και να καταφέρει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το rotation του "τριφυλλιού". Ενδεικτικό του γεγονότος ότι ήταν εκτός ρυθμό, το ότι δεν πήρε ούτε ένα ριμπάουντ στο -μικρό κατά τα άλλα- διάστημα παραμονής του στο παρκέ.

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ : 7 πόντοι με 2/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ (1+1), 1 ασίστ σε 23'41'' συμμετοχής.

Παρότι αγωνιζόταν για πρώτη φορά σε ντέρμπι απέναντι στην ομάδα την οποία υπηρέτησε επί μία τετραετία, ο 31χρονος φόργουορντ έδειξε πανέτοιμος. Δεν είχε δηλαδή την θεωρητική παγωμάρα λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος, παίρνοντας από νωρίς πρωτοβουλίες. Λειτούργησε κατά βάση μακριά από την μπάλα, δεχόμενος σκριν από τους ψηλούς. Το βασικό είναι πως πατούσε καλά, έδειχνε να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και δεν κρύφτηκε. Στο τέλος βέβαια τα μεγάλα σουτ πήγαν στον Κέι Σι Ρίβερς, με τον ίδιο να λειτουργεί ως η "πράσινη" ασφάλεια, αφού η αντίπαλη άμυνα δεν ήταν εύκολο να προσαρμοστεί σε έναν εκ των δύο.

ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ: 14 πόντοι με 6/10 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 8 ριμπάουντ (7+1), 7 ασίστ, 3 λάθη, 3 κλεψίματα σε 33'38'' συμμετοχής.

Ο τρόπος με τον οποίο αμύνθηκε είτε απέναντι σε κοντό, ήταν για σεμινάριο. Πίεζε πολύ την μπάλα, χρησιμοποιούσε σωστά το σώμα του απέναντι στον Γιάνις Στρέλνιεκς, αλλά δεν έμεινε εκεί. Στις αλλαγές που προτίμησε ο Τσάβι Πασκουάλ σχεδόν σε όλο το σαραντάλεπτο, είχαν αυτόν για... αιχμή του δόρατος. Απέναντι στον Τζαμέλ ΜακΛιν είχε τον τρόπο να βάλει σωστά το κορμί του και να αλλοιώσει τις γωνίες πάσες προς τον ψηλό του Ολυμπιακού. Αυτό ήταν το μείζον για την παρουσία του στο παρκέ, αλλά όχι το μοναδικό. Το ότι έφτασε κοντά στο τριπλ νταμπλ είναι ενδεικτικό της πολύπλευρης προσφοράς του, η οποία είχε ως επιτομή το κλέψιμο που έκανε στην πάσα προς τον Τζαμέλ ΜακΛιν στα 51'' και την ασίστ που έδωσε στον Τζέιμς Γκιστ στα 19''.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: 5 πόντοι με 1/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ (1+1), 1 κλέψιμο σε 15'23'' συμμετοχής.

Είναι από τις περιπτώσεις που η στατιστική λέει ψέματα για την προσφορά ενός παίκτη. Αν κοιτάξει κάποιος τους αριθμούς (και μόνο) μπορεί να βγάλει ως συμπέρασμα ότι είχε μικρή επιρροή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού Superfoods. Η ουσία όμως είναι πως αποτέλεσε σημαντικό μέρος του αμυντικού πλάνου του Τσάβι Πασκουάλ στα 15'23'' που χρησιμοποιήθηκε. Έπαιξε εξαιρετικές άμυνες, σε κοντούς και ψηλούς, έβαλε το σώμα του σωστά στο λόου ποστ, και δεν άφησε τους παίκτες του Ολυμπιακού να δουν με ευκολία το "πράσινο" καλάθι".

ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ:

Ήταν ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού Superfoods που δεν χρησιμοποιήθηκε, ως εκ τούτου δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ