ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στον δεύτερο Τελικό

BASKET LEAGUE / 3ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 3ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για δεύτερη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να γίνει το φαβορί. Κορυφαίος, αλλά και μοιραίος των πρασίνων ο Μάικ Τζέιμς.

Οπως και την περασμένη Δευτέρα, έτσι και σήμερα, ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο break στο ΣΕΦ που θα του έδινε το πλεονέκτημα έδρας και τον τίτλο του φαβορί. Οι πράσινοι ηττήθηκαν (64-62) από τον Ολυμπιακό , με αποτέλεσμα ο αγώνας της Πέμπτης (21:00) να έχει χαρακτήρα αγώνα επιβίωσης για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους αθλητές του που χρειάζονται νίκη για να γυρίσουν στο Φάληρο και να διεκδικήσουν εκεί το βράδυ της Κυριακής (21:00) τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας. Ο Μάικ Τζέιμς έκανε τρομερή προσπάθεια και λίγο έλειψε να δώσει μόνος του τη νίκη στον Εξάστερο, όμως στο τέλος βρήκε σίδερο και "μπλέχτηκε" στην άμυνα του Παπανικολάου με αποτέλεσμα να πάει στα σκουπίδια η συνολικά καλή του εμφάνιση. Το Sport24.gr σχολιάζει την εικόνα των δέκα παικτών που χρησιμοποιήθηκαν στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (βασικός, 7 πόντοι, 2/9 σουτ, 5 ριμπάουντ σε 26 λεπτά)

Βασικός πάουερ φόργουορντ, πέτυχε γρήγορα το πρώτο του καλάθι (τρίποντο από την κορυφή για το 3-5, έπαιξε όλο το δεκάλεπτο, αλλά δεν έκανε ζημιά στον Ολυμπιακό. Στο 17' σκόραρε για το 27-32 με φόλοου μετά από άστοχη προσπάθεια του Τζέιμς, μα συνέχισε να είναι άστοχος και στην τρίτη περίοδο. Και στην τέταρτη. Και στο τέλος έκανε βήματα με το σκορ στο 63-62, με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να βάλει μπροστά τους πράσινους. Κακό παιχνίδι από τον Αμερικανό, που στη σειρά των Τελικών διανύει την πιθανότατα χειρότερη φετινή του περίοδο.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (βασικός, 8 πόντοι, 3/10 σουτ, 4 ριμπάουντ σε 33 λεπτά)

Πενταδάτος, αλλά μακριά από τον καλό του εαυτό. Έμεινε στο παρκέ μέχρι το 8', δεν σκόραρε και είχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι σοβαρό πρόβλημα όταν τον πόσταραν οι αντίπαλοί του. Ο Πασκουάλ πίστεψε πάντως σε εκείνον, όμως μέχρι το ημίχρονο ο Αμερικανός δεν βοήθησε την ομάδα του. Ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο για το 36-36, πριν βάλει και νέο για το 48-58 στο 34' που έδειχνε να γέρνει τη ζυγαριά υπέρ του Παναθηναϊκού. Όταν όμως ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς, δεν βγήκε μπροστά και στο τέλος της βραδιάς ήταν τουλάχιστον μέτριος, αν όχι κακός.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (16 πόντοι, 4/11 σουτ, 5/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 24 λεπτά)

Μπήκε στο ματς στο 8', ήταν από νωρίς απειλητικός και έβαλε και φοβερό τρίποντο απέναντι στα χέρια του Πάτρικ Γιανγκ για το 23-30 στο 15'. Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου πήρε δυο σερί φάουλ από τον Γκριν για να τον στείλει στον πάγκο, πριν πάρει και το τέταρτο του Μάντζαρη στο 33'. Στην αμέσως επόμενη φάση έβαλε τρίποντο για το 46-51 και πέτυχε και δεύτερο για το 48-54. Ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης και εκείνος που έγραψε το 54-60 για να σταματήσει το ξέσπασμα του Ολυμπιακού που έτρεχε σερί 6-0. Στο τέλος "μπλόκαρε" απέναντι σε τρομερή άμυνα του Παπανικολάου και στη συνέχεια αστόχησε σε εντελώς ελεύθερο λέι-απ (!), πριν βρει σίδερο και στο τρίποντο που θα έδινε τη νίκη στον Παναθηναϊκό στην εκπνοή. Πολύ "περίεργο" βράδυ για τον Τζέιμς, που έφτασε κοντά στο να γίνει ο ήρωας του αγώνα, αλλά αντ' αυτού ντύθηκε μοιραίος.

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ (0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ σε 3:34)

Επιστρατεύθηκε στο πρώτο μέρος και έπαιξε τέσσερα λεπτά, όμως δεν απείλησε και δεν σκόραρε. Δεν πήρε ούτε δευτερόλεπτο στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (4 πόντοι, 1/5 σουτ, 4 ριμπάουντ σε 21 λεπτά)

Ξανά η πρώτη αλλαγή του Παναθηναϊκού, μπήκε για να μαρκάρει τον Γκριν και έβαλε ένα τρομερά δύσκολο καλάθι για το 15-16 πριν πετύχει και 2/2 βολές. Δεν έκανε κάτι περισσότερο στο πρώτο μέρος, ίσως και να "χάλασε" το μυαλό του όταν γκρίνιαξε στους διαιτητές και αποδοκιμάστηκε από το κοινό. Ο Πασκουάλ, πάντως, του έδωσε τη θέση του βασικού στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (αντί του Φελντέιν), όμως ο Έλληνας γκαρντ ξεκίνησε με λάθος (βήματα) και συνέχισε με άστοχα τρίποντα που δεν δικαίωσαν τον προπονητή του για την επιλογή του. Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (βασικός, 4 πόντοι, 2/4 σουτ, 2 ριμπάουντ σε 16 λεπτά)

Έβαλε το πρώτο καλάθι της ομάδας του, ένα δύσκολο εκτός ισορροπίας δίποντο, πριν βάλει και δεύτερο καλάθι για το 7-7. Βγήκε στο πέμπτο λεπτό και γύρισε στο φινάλε της δεύτερης περιόδου έχοντας "παγώσει" από τα 11 αγωνιστικά λεπτά που έμεινε στον πάγκο. Στο φινάλε της βραδιάς είχε άλλη μια "άνοστη" εμφάνιση, ίσως όμως αυτή τη φορά να μην ευθύνεται εκείνος για το γεγονός ότι δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (4 πόντοι, 2/2 δίποντα σε 20 λεπτά)

Έξι λεπτά έπαιξε στο πρώτο μέρος, με τη στατιστική του να γράφει μόλις δυο φάουλ. Δεν είναι σε καλή κατάσταση ο -τραυματίας στα πλευρά- Αμερικανός και φάνηκε για άλλη μια φορά πως δεν είναι έτοιμος για ματς τέτοιας έντασης. Στο 28' έβαλε ένα πάρα πολύ δύσκολο δίποντο για το 41-43 πριν βάλει και δεύτερο παλικαρίσιο καλάθι για το 43-45. Στα 20 λεπτά που έπαιξε δεν πήρε ούτε ένα ριμπάουντ, δεν έδωσε πολλά στον Παναθηναϊκό, αλλά έκανε αυτό που μπορούσε καθώς το πρόβλημά του είναι δεδομένα σοβαρό.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

21. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ (6 πόντοι, 2/2 τρίποντα σε 15 λεπτά)

Ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο και έβαλε άμεσα το πρώτο του καλάθι (τρίποντο από την κορυφή), αλλά στα έξι λεπτά που πήρε στο πρώτο μέρος δεν πήρε άλλο σουτ και δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο. Τον είδαμε ξανά στα τέλη της τρίτης περιόδου, πριν βάλει το δεύτερο (2/2) τρίποντό του στο 32' για το 43-48 που "πάγωσε" Ολυμπιακό και εξέδρα. Ίσως άξιζε να παίξει περισσότερο, ίσως βοηθούσε στο φινάλε με το καλό περιφερειακό του σουτ.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (βασικός, 2 πόντοι, 6 ριμπάουντ σε 14 λεπτά)

"Καθάρισε" τα αμυντικά ριμπάουντ στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως στην επίθεση δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον Μιλουτίνοφ. Γύρισε για το τέλος της δεύτερης περιόδου και σε συνολικά εννέα λεπτά στο πρώτο μέρος ήταν... άφαντος. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με δυο γρήγορα φάουλ, είχε ένα πολύ άστοχο τελείωμα με υποψία φάουλ, συνέχισε με κακή πάσα, αλλά έβαλε το πρώτο του καλάθι με κάρφωμα από ωραία άλει-ουπ ασίστ του Καλάθη. Στο 25' τραυματίστηκε στη μέση στη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ και αποχώρησε στα αποδυτήρια. Γύρισε στον πάγκο λίγα λεπτά αργότερα, όμως δεν ήταν σε θέση να μπει ξανά στη μάχη.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (βασικός, 11 πόντοι, 4/10 σουτ, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 28 λεπτά)

Πολύ νωθρός στο ξεκίνημα, έκανε ένα τραγικό φλότερ στο... πουθενά και στα έξι πρώτα λεπτά δεν είχε την παραμικρή επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του. Έβαλε 2/2 βολές για το 12-9, αλλά στο επόμενο ζευγάρι που κέρδισε ήταν πολύ άστοχος. Κι εκεί που όλα έδειχναν εναντίον του, έβαλε δυο σερί δίποντα για να κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με κλέψιμο και εύκολο τελείωμα στον αιφνιδιασμό (36-38) και στο 37' έβαλε μεγάλο καλάθι για το 58-62 όταν το ΣΕΦ έμοιαζε με κολαστήριο! Πάλεψε, αλλά ούτε αυτή τη φορά έκανε τη διαφορά, καθώς στο τέλος η μπάλα πήγε στα χέρια του Μάικ Τζέιμς που ένιωθε πιο "ζεστός".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ