ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι αιωνίων

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κέι Σι Ρίβερς "ξεμπούκωσε". Ο Λούκας Λεκαβίτσιους ντύθηκε... Καλάθης. Ο Παναθηναϊκός νίκησε για τρίτη φορά σε ισάριθμα ματς της φετινής σεζόν τον Ολυμπιακό και το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του.

Την τρίτη φετινή του νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός το απόγευμα της Δευτέρας (29/1) στο ΟΑΚΑ ( 68-61 ). Οι πράσινοι δεν εντυπωσίασαν, είχαν όμως πείσμα και με κορυφαίους τους Κέι Σι Ρίβερς - Λούκας Λεκαβίτσιους διατήρησαν το αήττητο στη Stoiximan.gr Basket League μετά την 14η αγωνιστική της. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα είναι πρώτη στο τέλος της κανονικής περιόδου, κοιτάζει ήδη το εκτός έδρας ματς της Παρασκευής με τη Μπάμπεργκ και ρίχνει πλέον όλη της την προσοχή στο πως θα τερματίσει στην πρώτη τετράδα της EuroLeague, ώστε να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των δέκα παικτών που αγωνίστηκαν απόψε στο τρίτο ντέρμπι της σεζόν 2017/18.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 6 πόντοι (1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/4 βολές), 4 ριμπάουντ σε 29:27 (5 ranking)

Το πρώτο του σουτ (τρίποντο εκτός ισορροπίας στο τέλος επίθεσης) βρήκε σίδερο, αστόχησε και στο πρώτο του δίποντο, έβαλε όμως τις βολές από το φάουλ του Ρόμπερτς για το 5-13. Στο 19' πέρυχε ένα παλικαρίσιο δίποντο για το 30-32, αλλά συνολικά στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλός. Ξεκίνησε το δεύτερο δίνοντας γκολ-φάουλ στον Παπανικολάου, τελείωσε τον αγώνα με ένα εύστοχο σουτ. Έχει κάνει κι άλλα άσχημα παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό, από τη στιγμή όμως που η ομάδα του κέρδισε, δεν μπορεί να κριθεί με μεγαλύτερη αυστηρότητα.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 16 πόντοι (3/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/4 βολές), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 35:43 (21 ranking)

Μπήκε στο πέμπτο λεπτό, όμως το πρώτο του σουτ ήρθε στο 8'. Έγινε από μια θέση που του αρέσει, βρήκε όμως σίδερο. Το ίδιο έγινε και στα επόμενα δύο τρίποντα που επιχείρησε, για να κλείσει το πρώτο μέρος στο απόλυτο μηδέν σε 16 συνεχόμενα λεπτά συμμετοχής. Στην πρώτη επίθεση της τρίτης περιόδου πήρε το τέταρτο φάουλ του Μιλουτίνοφ και στην επόμενη φάση σκόραρε για το 32-35. Λίγο αργότερα έβαλε δύσκολο τρίποντο για το προσπέρασμα του Παναθηναϊκού (36-35), συνέχισε με νέο μακρινό σουτ για το 43-44 απέναντι στον κρεμασμένο πάνω του Γουίλτζερ, σκόραρε ξανά για το 52-48 και θυμήθηκε τον καλό του εαυτό σε έναν αγώνα που πολύς κόσμος περίμενε το ξέσπασμά του. Από τη στιγμή που πάτησε παρκέ στο 5', μέχρι το τέλος, δεν ξεκουράστηκε ούτε λεπτό. Άλλη μία μεγάλη εμφάνιση του Αμερικανού απέναντι στους Πειραιώτες.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 5 πόντοι (0/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/4 βολές), 2 ριμπάουντ σε 19:10 (-2 ranking)

Πάτησε παρκέ 4:31 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου καιι μετά από μόλις 12" έκανε το πρώτο του φάουλ στον Σπανούλη. Αστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια, όταν πήγε μέχρι την καρδιά της ρακέτας του Ολυμπιακού, αστόχησε και στη δεύτερη όταν επιτέθηκε με τον ίδιο τρόπο απέναντι στον Παπανικολάου. Η τρομερή άμυνα του Σπανούλη στο 12' τον οδήγησε σε πολύ άσχημο σουτ από τα πέντε μέτρα, όμως ο Πασκουάλ τον στήριξε και τον είδε στην πεντάδα του στην έναρξη της τρίτης περιόδου αντί του Ντένμον. Προσπάθησε στο 24' να πάρει το πέμπτο φάουλ του ΜακΛίν αλλά δεν το κατάφερε και βρήκε σίδερο, ήταν όμως φανερό πως είχε πεισμώσει. Πήρε δύσκολο και πολύ μακρινό σουτ για το 48-46 στα τέλη του δεκαλέπτου και συνολικά κινήθηκε σε ρηχά νερά.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ (starter)

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη σε 13:15 (-6 ranking)

Δεν μπήκε καλά στο ματς. Είχε ένα άστοχο τρίποντο και ένα λάθος (βήματα) στο πρώτο πεντάλεπτο, γύρισε στο 17' για να βρει σίδερο και στη δεύτερη προσπάθειά του στη βραδιά. Έπαιξε λίγο στο δεύτερο μέρος και πέρασε χωρίς να... ακουμπήσει από το τρίτο ντέρμπι αιωνίων της σεζόν.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 6 πόντοι (3/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κοψίματα σε 30:31 (15 ranking)

Με τον Σίνγκλετον να "τρώει" την προσποίηση του Πρίντεζη, ο Γκιστ πήγε ως βοήθεια στον συμπαίκτη του και φιλοδώρησε με ένα τρομερό μπλοκ τον παίκτη του Ολυμπιακού, αλλά δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τους Πειραιώτες στα 12:30 που έπαιξε στο πρώτο μέρος. Είχε τρομερή ενέργεια, αλλά η μπάλα δεν έφτανε στα χέρια του. Σκόραρε για το 40-41 με φόλοου κάρφωμα, έμεινε στους έξι πόντους αλλά στο τέλος της βραδιάς ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας του σε ένα πολύ ήσυχο απόγευμα για τα δικά του στάνταρ.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 6 πόντοι (2/2 δίποντα, 2/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 7:29 (13 ranking)

Εξαιρετικός στα πρώτα του λεπτά στο παιχνίδι. Διάβασε την άμυνα του Ολυμπιακού, εκμεταλλεύθηκε το μισμάτς με τον Γουίλτζερ και σκόραρε για το 20-25, πήρε το φάουλ του Μπόγρη και έβαλε βολή για το 22-27, έφθειρε ξανά τον αντίπαλό του και έβαλε άλλη μία βολή για το 24-27. Έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω για ακόμα μία φορά, δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι είναι έτοιμος είτε πρέπει να παίξει τέσσερα, είτε 28 λεπτά.

16. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 12 πόντοι (1/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 λάθη σε 23:15 (10 ranking)

Άλλαξε νωρίς τον Καλάθη, έβαλε βολές για το 7-13 και πίεσε τον Ρόμπερτς σε όλο το γήπεδο. Έκανε λάθος πάσα στο 8' με το σκορ στο 7-18, μπήκε όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο με τρίποντο από την κορυφή για το 14-20. Έβαλε και δεύτερο για το 18-25 που οδήγησε στο timeout του Σφαιρόπουλου, έμεινε στο ματς δίπλα στον Καλάθη και ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος του αγώνα. Αυτός που, με απλά λόγια, έδωσε κάτι διαφορετικό στην ομάδα του και επιθετική ώθηση τη στιγμή που όλα λειτουργούσαν εναντίον των πρασίνων. Στο 32' πήρε το πέμπτο φάουλ του Μιλουτίνοφ, στο 36' αστόχησε στο τρίποντο που θα "καθάριζε" το παιχνίδι (με το σκορ στο 63-56), αλλά στην επόμενη επίθεση των γηπεδούχων σκόραρε ένα πολύ όμορφο ανάποδο λέι-απ που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση. Μπορεί οργανωτικά να μην έκανε κάτι ιδιαίτερο, έδωσε όμως σκορ και "χτύπησε" με την ταχύτητά του την περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού. Δεύτερο μεγάλο ματς για εκείνον απέναντι στους Πειραιώτες, μετά την σπουδαία βραδιά του στο ματς της EuroLeague στο ΣΕΦ.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΕΙΜΠΡΙΕΛ (starter)

Στατιστικά: 1 πόντος (0/2 τρίποντα, 1/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 8:49 (-1 ranking)

Βασικός, αλλά... άχρωμος και άοσμος στο πρώτο του τετράλεπτο στον αγώνα. Δεν πήρε μπάλες στην επίθεση, είχε έναν πολύ συμπληρωματικό ρόλο, γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου και έβαλε μία βολή για το 21-27 και στην αμέσως επόμενη επίθεση αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο. Δεν πήρε άλλες ευκαιρίες, είδε τον Πασκουάλ να προτιμά τον Μήτογλου στο δεύτερο μέρος και έγραψε άλλη μία άνοστη εμφάνιση σε έναν ούτως ή άλλως άχαρο ρόλο.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 9 πόντοι (2/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 5/8 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη (9 ranking)

Έβαλε τον πρώτο πόντο της ομάδας του με βολή μετά από ένα "άνυδρο" τρίλεπτο, δεν είχε όμως ρυθμό στην επίθεση και έμοιαζε αρκετά μπερδεμένος. Στο 4' κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Πρίντεζη και έβαλε τις βολές για το 3-8, αλλά στο 5' αντικαταστάθηκε από τον Πασκουάλ που προτίμησε να δοκιμάσει τον Λεκαβίτσιους στη θέση του άσου. Γύρισε στο 14' για να κλέψει μία μπάλα και να κερδίσει το δεύτερο φάουλ του Στρέλνιεκς, πριν σκοράρει για το 26-28 στο 18'. Δεν ήταν ο Καλάθης της Ευρώπης, αλλά δεν έκανε και κάποια διαφορά υπέρ της ομάδας του. Στο 25' έκανε έρμπολ σε σουτ τριών πόντων, αλλά ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε υπέγραψε (με φλότερ για το 67-60) τη νίκη της ομάδας του. Πολύ μέτριο απόγευμα για τον υποψήφιο MVP της EuroLeague, ευτυχώς όμως γι' αυτόν ο Λεκαβίτσιους ήταν αυτή τη φορά έτοιμος για να προσφέρει κάτι διαφορετικό στην ομάδα του.

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Στατιστικά: 7 πόντοι (2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 7:58 (8 ranking)

Μπήκε στο ματς στο 27' και έβαλε γρήγορα το πρώτο του καλάθι για το 45-44, με προσποίηση στην περιφέρεια, drive και ωραίο τελείωμα κοντά στο καλάθι. Σκόραρε και δεύτερο δίποντο για το 54-50, πριν βάλει τεράστιας σημασίας τρίποντο για το 61-53 στο 34'. Ο Πασκουάλ πίστεψε στον νεαρό φόργουορντ κι εκείνος τον δικαίωσε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στο πίσω μέρος του γηπέδου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ