ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η απίστευτη σύμπτωση του Λοτζέσκι

Η απίστευτη σύμπτωση του Λοτζέσκι

Πριν από 4 χρόνια ο Ματ Λοτζέσκι πήρε το "βάπτισμα του πυρός" σε ντέρμπι "αιωνίων" σε ένα άδειο ΣΕΦ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Σε μερικές ώρες επιστρέφει στο ίδιο γήπεδο ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Πάλι σε πρεμιέρα. Και το ΣΕΦ θα είναι, πάλι, άδειο.

Ήταν 14 Οκτωβρίου 2013 όταν ο Ολυμπιακός υποδεχόταν στο άδειο – λόγω τιμωρίας – ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό και τον κέρδιζε με 55-45 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ του σε εκείνο το παιχνίδι με 14 πόντους χωρίς κανένα χαμένο σουτ (3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5/5 βολές) ήταν ένας Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο: Ο Ματ Λοτζέσκι.

Έχοντας έρθει (σχεδόν) άγνωστος από το Βέλγιο και την Οστάνδη, ο Λοτζέσκι έμελλε να κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα σε ένα ντέρμπι. Έστω και σε “παγωμένη” ατμόσφαιρα. Και δεν έδειξε να έχει πρόβλημα από την πίεση του αγώνα, όντας εκ των κορυφαίων των “ερυθρόλευκων”. Όπως γενικά – όταν ήταν υγιής – ήταν συνήθως εκ των καταλυτών αρκετών μεγάλων νικών του Ολυμπιακού κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον Πειραιά.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά από εκείνο το παιχνίδι, ο Λοτζέσκι ετοιμάζεται για ένα ακόμα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ (19:30, LIVE Blog από το Sport24.gr) . Πάλι στο πλαίσιο της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Πάλι στο ΣΕΦ. Πάλι κεκλεισμένων των θυρων. Υπάρχει βέβαια μία σημαντική αλλαγή από τότε: Ο Λοτζέσκι πλέον δεν φοράει "ερυθρόλευκα", αλλά "πράσινα".

Ίδιος στόχος, άλλη φανέλα

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ / ΛΟΤΖΕΣΚΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ / ΛΟΤΖΕΣΚΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS


Ο Ολυμπιακός έδειξε με τον τρόπο του στον Λοτζέσκι το καλοκαίρι ότι δεν τον ήθελε . Το βαρύ ιστορικό τραυματισμών του έμπειρου γκαρντ/φόργουορντ έπαιξε σημαίνοντα ρόλο σε αυτή την απόφαση. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έψαχνε έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί στις θέσεις του σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ με καλό σουτ. Και στράφηκε στον άλλοτε παίκτη της Οστάνδης, αποσπώντας τελικά την υπογραφή του τον περασμένο Αύγουστο. Και τώρα θα τον έχει στην 12αδα του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η αλήθεια είναι ότι ο Λοτζέσκι δεν προκάλεσε ποτέ. Δεν πούλησε οπαδιλίκι στον Ολυμπιακό, δεν είχε ποτέ παθιασμένα ξεσπάσματα εναντίον του Παναθηναϊκού. Ήταν, και είναι, επαγγελματίας. Δέθηκε με τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως αγάπησε την χώρα μας. Για αυτό και η πρόταση του Παναθηναϊκού – σε συνδυασμό με την απόρριψη που ένιωσε από τον Ολυμπιακό – έμοιαζε με το ιδανικό σενάριο για αυτόν, αφού και θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο και έμεινε στην Ελλάδα με την οικογένειά του.

Σε μερικές ώρες ο Λοτζέσκι θα κληθεί να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ξέροντας ότι δεν έχει να δώσει λογαριασμό σε κανέναν για την επιλογή του να αλλάξει φανέλα. Το γήπεδο θα είναι άδειο, οπότε δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τα γιουχαρίσματα των φίλων του Ολυμπιακού που κάποτε τον λάτρευαν. Και, όταν μπει στο παρκέ, θα θελήσει να κάνει αυτό που έκανε επί τέσσερα χρόνια όταν αγωνιζόταν στον Πειραιά: Να φύγει νικητής από ένα ντέρμπι κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο. Απλώς, πλέον, το κάνει φορώντας άλλη φανέλα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ