ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γκιστ, κόντρα στην στατιστική

Γκιστ, κόντρα στην στατιστική
INTIME SPORTS

Ο Τζέιμς Γκιστ θα μπει απόψε (19/10, 20:30) σε ένα ακόμη ντέρμπι "αιωνίων" με την ταμπέλα του "Παράγοντα Χ" να τον συνοδεύει. Βλέπετε, ό,τι κι αν γράφει η στατιστική του κάθε φορά, ο 29χρονος φόργουορντ/σέντερ είναι καταλυτικός. Το Sport24.gr αναλύει.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες παικτών. Αυτοί που επιβιώνουν από τα στατιστικά τους, αυτοί που ζουν για τα στατιστικά τους, κι εκείνοι που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά. Αν χρειαζόταν να κατατάξουμε τον Τζέιμς Γκιστ σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες είναι προφανές πως η θέση του βρίσκεται (αποκλειστικά και μόνο) στην τρίτη.

Βλέπετε, ο 29χρονος φόργουορντ/σέντερ του Παναθηναϊκού είναι από τις λίγες περιπτώσεις παικτών που ενσαρκώνουν σε υπερθετικό βαθμό την προ δύο δεκαετιών ατάκα του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου πως "τα στατιστικά είναι ο καλύτερος τρόπος να πεις ψέματα". Κι αυτό γιατί η προσφορά του στην "πράσινη" πεντάδα είναι τέτοια που δεν αποτυπώνεται πλήρως στους αριθμούς.

Για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε, θα σας πούμε πως την τελευταία τριετία που βρίσκεται στο "τριφύλλι", έχει μόλις ένα νταμπλ νταμπλ (10 πόντοι και 11 ριμπάουντ στον 1ο τελικό το 2013), ενώ είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι φορές που έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων. Εν τούτοις όμως θεωρείται (και είναι) ο παίκτης που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την αμυντική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού.

Κάτι που έγινε πιο έντονα αντιληπτό στο διάστημα της απουσίας του από τη δωδεκάδα του "τριφυλλιού" στο φινάλε της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Αποτέλεσμα; Οι "πράσινοι" δεν σημείωσαν νίκη (0/4) απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο, ο οποίος πανηγύρισε ένα από τα πιο... ξεκούραστα πρωταθλήματα της ιστορίας του.

Από εκεί και πέρα πάντως, η επιστροφή του στο rotation του Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι ένα πολύ μεγάλο "συν". Αφενός γιατί είναι ένας από τους τρεις πρώτους παίκτες σε χρόνο συμμετοχής έως τώρα στη σεζόν, αφετέρου γιατί "προστατεύει" τη ρακέτα του Παναθηναϊκού, αγωνιζόμενος τόσο ως πάουερ φόργουορντ όσο και ως σέντερ. Επ αυτού, θα χρειαστεί η στατιστική απεικόνιση -για να επιβεβαιώσει πως... δεν τα πάει καλά με τους αριθμούς.

Με Ολυμπιακό: 4 πόντοι με 1/2 δίποντα, 2/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 λάθη και 1 τάπα σε 24'44''.

Με Άρη: 17 πόντοι με 6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 2/6 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 λάθος και 1 τάπα σε 22'07''.

Με Λοκομοτίβ Κουμπάν: 4 πόντοι με 2/5 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη, 2 τάπες σε 28'22''.

Κατά τα λοιπά, απόψε (19/10, 20:30) θα επωμιστεί ξανά ένα πολύ μεγάλο βάρος της φροντ λάιν του Παναθηναϊκού, με αποστολή να δώσει λύσεις τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Κι όπως καταλάβατε, το τι θα γράψει η στατιστική του δεν θα έχει άμεση συνάρτηση με όσα θα έχει κάνει στο παρκέ...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ