ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιώργος Συρίγος: "Ο Παναθηναϊκός είναι μία άρρωστη ομάδα στο μυαλό"

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103,3 τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Νταρουσάφακα, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού, πλέον, δεν είναι αγωνιστικό, αλλά πνευματικό

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ πριν καταβάλλει την αντίσταση της Νταρουσάφακα με 75-67 για την 12η αγωνιστική της EuroLeague, προβληματίζοντας για ακόμα μία φορά με την εικόνα του. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103.3 όσα έγιναν στο παιχνίδι, δίνοντας μεγάλη έμφαση ότι παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει πράγματι αγωνιστικό πρόβλημα, το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πραγματικότητα είναι πλέον πνευματικό.

" Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα άρρωστη στο μυαλό. Από εκεί ξεκινάει το προβλημα. Παρότι πήρε τη νίκη, το θέμα έγινε χειρότερο" σχολίασε αρχικά ο Γιώργος Συρίγος, για να συμπληρώσει: " Μιλάμε για μία ομάδα που έχει φτάσει στο σημείο να εφευρίσκει η ίδια το πρόβλημα όταν δεν υπάρχει προκειμένου να αλλάξει εικόνα στο γήπεδο. Εκτιμούσα ότι είναι μία από τις τελευταίες ευκαιρίες για να μπορέσει η ομάδα αυτή να βάλει 5 πράγματα στην σειρά, να βγάλει ενέργεια και συγκέντρωση, να παίξει ομαδικά για να αλλάξει τη μοίρα της.

Αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι σημείο αναφοράς. Όλα ξεκινούν από το μυαλό παρά τα δομικά προβλήματα της ομάδας. Πάει σε διπλή εβδομάδα απέναντι σε μεγαθήρια με αυτή την εικόνα, με αυτή τη νευρικότητα και την ασάφεια σε όλα τα κομμάτια. Ειλικρινά δεν ξέρω πώς μπορεί να διαχειριστεί ο Παναθηναϊκός αυτή τη βδομάδα-φωτιά απέναντι σε ομάδες πάρα πολύ ποιοτικές και ανώτερες από αυτόν σε στελέχωση, Ρεάλ εκτός έδρας, Αρμάνι εντός έδρας".

Ακολούθως ο Γιώργος Συρίγος τόνισε: " Ή τώρα ή ποτέ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο περιθώριο, όταν η εικόνα γίνεται ολοένα και χειρότερη. Υπάρχει Μηδενική εμπιστοσύνη των παικτών στους εαυτούς τους και σε αυτά που λέει ο προπονητής τους. Δεν ξέρω ειλικρινά πώς μπορεί να αλλάξει αυτή η εικόνα. Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι άσχημη, Ο κόσμος βλέπει πώς αντιδρούν οι παίκτες όταν πηγαίνουν στον πάγκο, βλέπουν την γλώσσα του σώματος, τις αντιδράσεις του καθενός όταν γίνεται αλλαγή. Το να συζητάμε αν αυτή η ομάδα μπορεί με κάποιο μαγικό τρόπο να αλλάξει αυτή την εικόνα, πώς μπορεί να αλλάξει αυτό. Πώς μπορείς να αλλάξεις τη μοίρα σου όταν υποφέρεις από θέματα μυαλού; Με ένα μεγάλο διπλό. Βλέποντας αυτή την ομάδα πιστεύεις ότι μπορεί να κερδίσει την Ρεάλ στη Μαδρίτη;

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε: " Με βάση τη γεωμετρική εξέλιξη των πραγμάτων γίνεται ολοένα και χειρότερος για πράγματα που δεν αφορούν το μπάσκετ. Έχουν έρθει και έχουν δέσει οι δομικές και οι μπασκετικές αδυναμίες. Το πρώτο πρόβλημα είναι το έλλειμμα ποιότητας και προσωπικότητας σε σχέση με πέρυσι, το οποίο καλείται να αντισταθμίσει με ένα πιο λειτουργικό και πρακτικό ρόστερ, που είναι κάτι τέτοιο το φετινό ρόστερ, αλλά όταν το σκεπάσει το άγχος όλα αυτά πηγαίνουν στην άκρη.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει σουτ. Η ομάδα του Καλάθη είναι επιβεβλημένο να έχει σουτ για να αναπνεύσει ο ηγέτης της. Έχει τεράστια θέματα και στα δύο βασικότερα αμυντικά κομμάτια: Άμυνα πάνω στη μπάλα και άμυνα από τους ψηλούς, οι οποίοι, τουλάχιστον οι δύο εξ αυτών, μοιάζουν ξεθυμασμένοι και οι άλλοι δύο είναι παλαιάς κοπής. Αυτά είναι τα δομικά προβλήματα, αλλά αυτά υπήρχαν από την πρώτη μέρα, αλλά ο Παναθηναϊκός - έστω και αν δεν είχε μαγέψει - έβγαζε αυταπάρνηση, κουτσά-στραβά έκανε και μία νίκη εκτός έδρας, πήγε μεγάλες νίκες στο ΟΑΚΑ. Πόσο μακρινό μοιάζει αυτό όμως.

Δύο εβδομάδες μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θεμελιώνεται αυτή η εικόνα και γίνεται χειρότερη από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ή λοιπόν πρέπει να έρθει μία νίκη ή να έρθει ένα ηλεκτροσοκ. Ο τρόπος που πολλοί προσπαθούν να αποδομήσουν τον Πασκουάλ δε με εκφράζει, αλλά αυτό που καλείται να κάνει είναι να εμπνεύσει μία ομάδα και να την κάνει να παίξει μαζί για τον προπονητή" ενώ κάθε εβδομάδα η εικόνα είναι και χειρότερη".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ