ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιώργος Συρίγος για το ΠΑΟ - Ρεάλ: "Έκανε υπέρβαση, δεν μπορούσε κάτι παραπάνω"

Γιώργος Συρίγος για το ΠΑΟ - Ρεάλ: "Έκανε υπέρβαση, δεν μπορούσε κάτι παραπάνω"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103,3 την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ρεάλ στο 3ο παιχνίδι της σειράς και τον αποκλεισμό του, τονίζοντας ότι οι "πράσινοι" έφτασαν όσο πιο μακριά μπορούσαν.

Ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε. Τα έδωσε όλα κόντρα στην Ρεάλ και στον τρίτο αγώνα της σειράς, στο τέλος όμως υποκλίθηκε στην ανωτερότητα των Μαδριλένων, γνωρίζοντας την ήττα με 82-89 , με αποτέλεσμα να αποκλειστεί με sweep (3-0) από την συνέχεια της EuroLeague. Ο Γιώργος Συρίγος στο σχόλιο που έκανε στον Sport24 Radio 103,3 για το παιχνίδι στάθηκε στην διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, τονίζοντας ότι οι "πράσινοι" έκαναν ό,τι μπορούσαν.

"Ο Παναθηναϊκός την έκανε την υπέρβασή του, να είμαστε δίκαιοι. Υπό τις συνθήκες που είχε να διαχειριστεί. Και το αρχικό σοκ ξεπέρασε και μπροστά μπήκε και μομέντουμ δημιούργησε. Δεν μπορούσε όμως να δημιουργήσει κάτι παραπάνω κόντρα σε αυτή την ομάδα" τόνισε αρχικά ο Γιώργος Συρίγος, για να προσθέσει:

" Από την στιγμή που στο κομμάτι του διαβάσματος και στο κομμάτι των συνεργασιών - και με δεδομένο ότι η Ρεάλ είναι ανώτερη στα άλλα κομμάτια του παιχνιδιού - η Ρεάλ ήταν τουλάχιστον ισάξια και στην τελευταία περίοδο διάβαζε τα πάντα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, η διαφορά ήταν μεγάλη".

Ακολούθως ο Γιώργος Συρίγος τόνισε: " Η Ρεάλ έχει βάλει στο καθοριστικό σημείο στο τέλος, τρία καλάθια στο ένα δευτερόλεπτο. Εκεί είναι η κλάση των παικτών, σε συνδυασμό με τους αυτοματισμούς και την ψυχραιμία. Είχε τον Καμπάτσο να δίνει τον ρυθμό και τον Αγιόν να τον συμπληρώνει".

Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν εδραίωσε μία διαφορά 10 πόντων, στο τέλος μέτρησε το κρύο αίμα της Βασίλισσας, σε συνδυασμό με το άγχος και την πίεση που βάρυνε τα πόδια του Παναθηναϊκού, που μπήκε σε έναν τελικό με το 0-2 των δύο πρώτων αγώνων. Η Ρεάλ μας επιβεβαίωσε αυτό που ξέρουμε εδώ και χρόνια: Δεν είναι μόνο η ομάδα του ταλέντου που δεν προσαρμοζόταν. Μετά το 2016 είναι μία ομάδα που διαβάζει το παιχνίδι στο επίπεδο των κορυφαίων, όπως η Φενέρ και η Ζάλγκιρις. Η Ρεάλ είναι μία ανώτερη ομάδα και το έδειξε και φέτος".

Κλείνοντας, ο Γιώργος Συρίγος έκανε και έναν μικρό απολογισμό της πορείας των "πράσινων" στην EuroLeague: " Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ερμηνεύσει τα πράγματα με μία ψυχραιμία και να χτίσει πάνω στην βάση που δημιουργήθηκε φέτος. Ο Παναθηναϊκός είχε παίκτες που έπαιζαν μία θέση, παίκτες με αδυναμία στην άμυνα, δύο πεντάρια παλαιάς κοπής που είχαν το ίδιο μειονέκτημα στην άμυνα.

Αυτά τα δομικά λάθη του καλοκαιριού κουβάλησε και κόντρα στην Ρεάλ. Αποδείχθηκε ότι κόντρα σε αυτή την Ρεάλ δεν θα μπορούσε να δουλέψει σε αυτή την κατάσταση. Στο κομμάτι της τακτικής, του διαβάσματος και της συνεργασίας έπρεπε να βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ