ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιώργος Συρίγος για το Παναθηναϊκός - Μπάγερν: "Επαγγελματική δουλειά σε άσχημο ματς"

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103,3 τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάγερν, χαρακτηρίζοντας "επαγγελματική" τη νίκη των "πράσινών, ενώ στάθηκε στους Παπαπέτρου και Λεκαβίτσιους.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία σημαντική νίκη επί της Μπάγερν (77-67) , για την 17η αγωνιστική της EuroLeague και ανέβηκε στην 8η θέση της κατάταξης . Οι "πράσινοι" έκαναν το καθήκον τους κόντρα στους Γερμανούς και κοιτάζουν ΄δηη την επόμενη μέρα, η οποία θα είναι γεμάτη... τελικούς, αφού τα 7 από τα επόμενα 9 παιχνίδια της ομάδας είναι εκτός έδρας .

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103.3 τη νίκη των "πράσινων", προτιμώντας να σταθεί στο επίπεδο συγκέντρωσης και ενέργειας των "πράσινων", ενώ είχε να πει καλά λόγια για τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον αναπτερωμένο Λούκας Λεκαβίτσιους, που μοιάζει με άλλο παίκτη υπό τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο.

"Ο Παναθηναϊκός έκανε επαγγελματική δουλειά σε ένα άσχημο ματς, βγάζοντας πράγματα στο παρκέ πάρα πολύ θετικά, αλλά αυτά δεν αξίζουν τίποτα παραπάνω από μία νίκη, αφού από εδώ και πέρα η λογική είναι πως κάθε ματς είναι και τελικός" σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Συρίγος, βάζοντας τα πράγματα σε μία βάση.

Σχολιάζοντας τα επιμέρους στοιχεία του παιχνιδιού, ο Γιώργος Συρίγος τόνισε: " Όταν μπαίνεις να παίξεις έναν πόλεμο, δεν σε ενδιαφέρει να κάνεις μία καλλιγραφία, τέχνη ή να γράψεις ιστορία. Πρέπει να κάνεις την δουλειά. Ήταν σε συνθήκες επιβίωσης. Υπό αυτή την έννοια, ο Παναθηναϊκός πήρε υψηλό βαθμό για δύο λόγους: Πρώτον επειδή είχε συγκέντρωση, ενέργεια και ομαδικότητα στο ξεκίνημα που κρίνεται ένα παιχνίδι στον τομέα της ψυχολογίας.

Όταν μπαίνει σοβαρός, πειθαρχημένος και ομαδικός, δείχνεις πώς θα αντιμετωπίσεις το παιχνίδι. Και βέβαια, ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τις όποιες αναποδιές. Δεν ήταν ένα όμορφο παιχνίδι στο μάτι με τρομακτικό ρυθμό. Ήταν ένα βαρετό παιχνίδι που αναδείχθηκαν άλλα πράγματα, που δεν είναι ορατά με το γυμνό μάτι. Είχε και σωστή λογική στο ξεκίνημα και αντίδραση κατά την διάρκεια του αγώνα".

Ακολούθως ο Γιώργος Συρίγος στάθηκε αρχικά στην εμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου και ακολούθως του Λούκας Λεκαβίτσιους, οι οποίοι ήταν εκ των κορυφαίων των "πράσινων" . Συγκεκριμένα, για τον Παπαπέτρου τόνισε ότι " όταν ένα παιχνίδι μετά το ΣΕΦ - που πάντα ήταν ειδικών συνθηκών - βλέπεις αυτή την αντίδραση, οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν, γιατί αυτό δείχνει ότι έχει χαρακτήρα. Διότι η αντίδραση δεν ήρθε άμεσα, αλλά με απόλυτο τρόπο. Ο Παπαπέτρου ήταν κλειδί στην επίθεση για να συμπληρώσει τον Καλάθη και να γίνει κύριος αποδέκτης της θαυμαστής δημιουργίας του Νικ, ενώ σε ολα τα λεγόμενα hustle plays και στην άμυνα - ομαδική και ατομική άμυνα ήταν κομβικός. Έκανε ένα πλήρες παιχνίδι από τον Παπαπέτρου, που επιβεβαιώνει αυτό που είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού να έρθει στο ΟΑΚΑ. Ότι είναι δηλαδή ένας αθλητικός φόργουορντ, μοντέρνος, ο οποίος είναι υπεραπαραίτητος στο σύγχρονο μπάσκετ σε κάθε ομάδα. Είναι από αυτούς που μπορούν να διανθίσουν το παιχνίδι τους".

Ακολούθως μάλιστα συμπλήρωσε για τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού και τον Ντίνο Μητογλου ότι είναι τα μεγαλύτερα στοιχήματα των "πράσινων": Ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός πέταγε λευκή πετσέτα, τι θα έπρεπε να κοιτάξει. Τον Παπαπέτρου και τον Μήτογλου. Είναι τα δύο μεγαλύτερα στοιχήματα που έχει αυτή η ομάδα πέρα από τα υπόλοιπα, όπως τα αποτελέσματα και η πίεση. Τι θα είχε να κάνει αν έριχνε λευκή πετσέτα; Να εξελίξει αυτούς τους δύο. Είναι η ραχοκοκαλιά του, η επόμενη μέρα του, το σήμερα και η επόμενη μέρα μαζί. Αν δεν έχεις 3-4 να μετράνε ως παίκτες κορμού, τι να κάνει ο Καλάθης; Να σφουγγαρίζει, να μαγειρεύει, να πλένει, να βγάζει τα σκουπίδια, να πασάρει, να παίζει άμυνα, τί να πρωτοκάνει;"

Κλείνοντας, ο Γιώργο Συρίγος σχολίασε για τον Λεκαβίτσιους: " Στην περίπτωση του Λεκαβίτσιους αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά στον αθλητισμό ότι το σημαντικότερο πράγμα είναι η ψυχολογία. Και το νούμερο 1 εργαλείο για να διαμορφώσεις την ψυχολογία του παίκτη είναι η εμπιστοσύνη του προπονητή. Ο Λεκαβίτσιους είδε το μήνυμα που του έστειλε ο προπονητής του και δείχνει οτι το πήρε. Πιέζει τη μπάλα και νομίζεις ότι θέλει να πάρει την μπάλα και τον αντίπαλο και να τον καταπιεί. Ο προπονητής του έδωσε το κίνητρο και ο Λεκαβίτσιους συμπληρώνει ιδανικά τον Καλαθη. Αν δεν πίεζε την μπάλα ο Λεκαβίτσιους θα έπρεπε να το κάνει ο Καλάθης. Βοηθάει ώστε ο Καλάθης να έχει ένα λιγότερο πράγμα να ασχολείται. Ο Λεκαβίτσιους δίνει και πρακτικές λύσεις στον Παναθηναϊκό, που την πίεση στην μπάλα δεν την αντιλαμβάνεται όμως ως θεμελιώδες στο σύγχρονο μπάσκετ, αλλά και το δόγμα του Πιτίνο, που θέλει μπάσκετ επαφών, ενέργειας και ορμής".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ