ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιαννακόπουλος: "Θα υποδεχθούμε τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά ίσως με 40άρα"

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ ΕΣΑΚΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ ΕΣΑΚΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κανονικά θα συμμετάσχει στα playoffs ο Παναθηναϊκός, που δια στόματος Δημήτρη Γιαννακόπουλου, θα προσπαθήσει να κερδίσει τον Ολυμπιακό με μεγάλη διαφορά αν οι Πειραιώτες αγωνιστούν στο ΟΑΚΑ (VIDEOS).

Το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ήταν το κεντρικό θέμα του ελληνικού αθλητισμού το απόγευμα της Πέμπτης (9/5), το αίτημα της ΚΑΕ Ολυμπιακός για διακοπή του πρωταθλήματος και νέας κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων απορρίθηκε με 12 κατά, ένα υπέρ και ένα λευκό και τα playoffs της Basket League 2018/19 θα ξεκινήσουν. Όχι άμεσα, κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε δηλώσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ, λέγοντας πως η ομάδα του θα αγωνιστεί κανονικά στα playoffs, θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό και θα προετοιμαστεί να τον κερδίσει " όχι με 20άρα, ίσως με 40άρα". Μένει να δούμε, βέβαια, πότε θα ξεκινήσει η ποστ σίζον καθώς εκκρεμεί η προσφυγή της ομάδας του Πειραιά στο ΑΣΕΑΔ για παράνομη διαδικασία της ΚΕΔ στην κλήρωση των διαιτητών για την 26η αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αφεντικού της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

" Συμφωνήσαμε με όλες τις ομάδες ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί και όλα αυτά που έχουν γίνει τις τελευταίες 72 ώρες. Δεν είχαμε ακούσει για τη βόμβα που έβαλαν στο σπίτι του Αναστόπουλου. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να σταματήσει το πρωτάθλημα, για δικούς του λόγους.

Συζητάμε τόσες ώρες για το αν οι ομάδες θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, ένα λευκό υπήρχε. Θέλουμε να προχωρήσουμε για το μπάσκετ. Προσπαθούν να πάμε πίσω 15 μέρες, για έναν αγώνα Ολυμπιακός - Προμηθέας που κέρδισαν. Τώρα προσβάλλουν έναν αγώνα για παράνομη ΚΕΔ. Είναι λόγω του ότι θα παίξουν στο ΟΑΚΑ; Δεν το γνωρίζω. Επίσης, νομίζω πως, άσχετα από την άποψή σας για το ποιοι φταίνε, το γεγονός ότι μαζευτήκαμε πάλι όλοι οι ιδιοκτήτες και οι μοναδικοί που δεν εμφανίστηκαν μέχρι να δουν ότι τους κράζουν, δείχνει ποιοι αγαπούν το μπάσκετ και ποιοι είναι εδώ για το συμφέρον τους. Είδαμε εικόνες από το ΣΕΦ και αγκαλιές με τους κουκουλοφόρους. Κοροιδευόμαστε; Για όνομα του Θεού.

13 ομάδες θέλουν τα playoffs, να ξεκινήσουν άμεσα, αλλά δεν γίνεται το Σαββατοκύριακο. Πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία μετά την ποινή που θα δεχθούμε. Συμφωνήσαμε να ξεκινήσουν την Τετάρτη. Αν ο Ολυμπιακός δεν ακυρώσει την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για αγώνα που κέρδισε, θα αποδεικνύει ότι το μόνο πράγμα που θέλει να πετύχει είναι να πάει το πρωτάθλημα πίσω 15 μέρες

Η αλήθεια είναι ότι αυτά που γίνονται τους τελευταίους τέσσερις μήνες, με την ΚΕΔ να μην ορίζει συγκεκριμένους διαιτητές... Δεν πρόκειται να μείνουμε παρατηρητές στο χατήρι του Ολυμπιακού που παρανομεί επί δέκα συνεχόμενες αγωνιστικές. Είμαστε ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, κάποια στιγμή θα αντιδρούσαμε. Θέλαμε για το καλό του μπάσκετ να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, είχαμε εξηγήσει ότι αυτό δεν μπορεί να περάσει. Έκανε όλα αυτά που έκανε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η θέση μας δεν αλλάζει, αλλά δεν μπορώ να στερήσω την χαρά από τους οπαδούς μας. Θα έρθουν και θα τους νικήσουμε. Αν κατέβει ο Ολυμπιακός, θα τον υποδεχθούμε. Ίσως αυτή τη φορά όχι με 20άρα, αλλά με 40αρα

Συμφωνήσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία, με τις ώρες, με τις εγκαταστάσεις. Βεβαίως και το κομμάτι της διαιτησίας είναι αρκετά σημαντικό, σίγουρα όχι όσο η τρομοκρατία. Η διαιτησία μπορεί να κρίνει ένα αποτέλεσμα και αυτό πρέπει να συζητηθεί. Ο κ. Ψαρράκης είπε ότι μόνο οι ιδιοκτήτες πρέπει να είναι σε αυτή την ομάδα εργασίας. Μόνο οι ιδιοκτήτες. Είμαι βέβαιος ότι με τη μεγάλη εξυπνάδα που έχουν ο κ. Γιώργος και ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος θα έχουν πάρα πολύ ωραίες ιδέες για να τις συζητήσουμε και να βρούμε λύση για την επόμενη μέρα".



TAGS ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ