ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Προχωράει με Μανωλόπουλο

Προχωράει με Μανωλόπουλο
INTIME SPORTS

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα ηγηθεί του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, την ώρα που οι "πράσινοι" πιέζονται από τον χρόνο για μεταγραφές.

Η φυγή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς και η τιμωρία που πρόκειται να επιβληθεί στον Τζέιμς Γκιστ αρκούσαν για να κάνουν άνω κάτω τον Παναθηναϊκό, λίγο πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Στο παρά πέντε της post season, οι "πράσινοι" είναι αναγκασμένοι να βρουν τον νέο τους προπονητή, αλλά ακόμη να προσθέσουν δύο παίκτες στο ρόστερ τους, με τον χρόνο να είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός τους.

Με το παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών (10/5, 16:45) να είναι μπροστά και τα πλέι οφ να ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα (Τρίτη ή Τετάρτη), τα περιθώρια στενεύουν, με τα λάθη να... απαγορεύονται. Κι αυτό γιατί πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα, λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μανωλόπουλος ως χεντ κόουτς

Το μεγαλύτερο κενό που πρέπει να καλυφθεί αφορά τον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο οποίος μετρά δύο απουσίες (σ.σ.: μαζί με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποχώρησε ο Τζουζέπ Μπεροκάλ, που ήταν επιλογή του Μαυροβούνιου). Στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό, οι Σωτήρης Μανωλόπουλος και Νίκος Παππάς αποτέλεσαν το τεχνικό δίδυμο των "πρασίνων", αλλά μοιάζει σαφές πως δεν γίνεται να μείνουν μόνοι τους στα πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Γι αυτό, στο "τριφύλλι" έχουν αρχίσει να προσεγγίζουν προπονητές (Έλληνες με εμπειρία από το πρωτάθλημα), θέλοντας να "κλείσουν" την τριάδα των προπονητών τους. Αυτό που είναι σαφές είναι πως ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα ηγηθεί των προσπαθειών στο υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς χαίρει της εμπιστοσύνης των διοικούντων την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ξέρει καλά πρόσωπα και πράγματα στο εσωτερικό της ομάδας, ενώ είναι αυτός που θα εισηγηθεί τις μεταγραφικές κινήσεις που πρόκειται να γίνουν. Το γεγονός πως ο 45χρονος τεχνικός είναι αυτός που χειρίζεται τούτη την ώρα τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω. Γι αυτό οι επαφές που γίνονται με προπονητές της Α1 αφορούν τη θέση του ασίσταντ και όχι του χεντ κόουτς.

Λυκογιάννης ή Βετούλας

Στην παρούσα φάση έχει γίνει η απαιτούμενη προεργασία για την τελευταία θέση του τεχνικού τιμ, με δύο περιπτώσεις να έχουν ξεχωρίσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι "πράσινοι" έχουν προκρίνει τα ονόματα των Άρη Λυκογιάννη (του Κολοσσού) και Νίκου Βετούλα (του Απόλλωνα Πατρών) για τη θέση του ασίσταντ κόουτς. Ο πρώτος ανέλαβε τις τύχες των "θαλασσί" στα μισά της χρονιάς, μετά την απομάκρυνση του Μιχάλη Κουταλιανού, ενώ ο δεύτερος αναμένεται να είναι διαθέσιμος από τη Δευτέρα, μιας και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο (έως αδύνατο) να μπουν οι Πατρινοί στα πλέι οφ.

Εν αναμονή της τιμωρίας, για Γκιστ

Από την άλλη, αναμονή υπάρχει στο θέμα του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης. Σήμερα το πρωί (8/5) έγινε γνωστό πως το δεύτερο μπουκαλάκι είχε το ίδιο -αρνητικό για τον ίδιο- αποτέλεσμα με το πρώτο , όπερ και σημαίνει πως δεν γλιτώνει την τιμωρία. Αν μάλιστα, σκεφτούμε ότι είναι υπότροπος, μοιάζει βέβαιος πως η τιμωρία του θα είναι πολύμηνη και δεν θα αφορά απλά τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Σε πρώτη φάση, οι "πράσινοι" θα τον βγάλουν εκτός ρόστερ για τα πλέι οφ, αναζητώντας παράλληλα τον διάδοχό του. Κι όταν γίνει γνωστή η τιμωρία του, θα προβούν στις αντίστοιχες ενέργειες, ανάλογα με το μέγεθος της ποινής.

Μετά τον Γκιστ, ο Λαουάλ

Την ίδια μοίρα με τον Τζέιμς Γκιστ αναμένεται να έχει ο Γκάνι Λαουάλ, που ουδέποτε έδειξε να προσαρμόζεται στα δεδομένα του Παναθηναϊκού. Ο έμπειρος σέντερ ήρθε στην Αθήνα στις 31 Ιανουαρίου, αλλά ουδέποτε μπήκε στο κλίμα των "πράσινων", με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται ελάχιστα από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Την ίδια ώρα, ο μικρός χρόνος συμμετοχής που πήρε στην αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό (5:57') δείχνει ότι ούτε με τη νέα τάξη πραγμάτων στον πάγκο έχει ελπίδες να μπει στο ροτέισον.

Καμία εξέλιξη με Μέινορ, τι συμβαίνει με τον ψηλό

Όσον αφορά τώρα τους παίκτες που θα προστεθούν στο ρόστερ για τα πλέι οφ, αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι οι μεταγραφές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα (ή το αργότερο, την Τρίτη). Επί της ουσίας, 24 ώρες πριν την έναρξη των πλέι οφ. Εξ ου και η παραπάνω αναφορά σε πίεση χρόνου.

Με τον Έρικ Μέινορ, που έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Από την άλλη, για τον παίκτη που θα καλύψει το κενό στη φροντ λάιν ακούγονται αρκετά ονόματα (δεν χρειάζεται να μπούμε σε ονοματολογία), με τους "πράσινους" να αναζητούν κυρίως παίκτη με ευρωπαϊκή εμπειρία, προκειμένου να μην χρειαστεί μεγάλο χρόνο προσαρμογής.

Από τη στιγμή μάλιστα που τα πλέι οφ ξεκινούν τις επόμενες ημέρες, είναι μείζονος σημασίας ο παίκτης που θα έρθει στο ΟΑΚΑ να ξέρει τι εστί Παναθηναϊκός και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ