ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τι παίζει με τον ψηλό που ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Τι παίζει με τον ψηλό που ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Το τρίτο και τελευταίο κομμάτι των αλλαγών του αναζητά ο Παναθηναϊκός, με τον Τζεφ Έιρς έχει προταθεί σε πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων και το "τριφύλλι". Περιμένει το trade deadline ο Σάσα Τζόρτζεβιτς (VIDEOS).

Η αρχή έγινε με τον Μαρκίζ Χέινς, η συνέχεια δόθηκε με τον Έλιοτ Γουίλιαμς και πλέον άπαντες βρίσκονται εν αναμονή της τελευταίας διορθωτικής κίνησης στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Αυτής που αφορά τον αθλητικό σέντερ που θα πλαισιώσει τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και θα ανεβάσει κατακόρυφα την ενέργεια της φροντ λάιν.

Με δεδομένο ότι η περίπτωση του Τζούλιαν Ράιτ "πάγωσε" ελέω του υπέρογκου ποσού που ζητούσε ως αντάλλαγμα για την ελευθέρας του η Τρεντίνο, οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" εξέτασαν όλα τα ενδεχόμενα, με τις συνθήκες (βλ. έλλειψη παικτών στην Ευρώπη) να τους οδηγούν -ξανά- στις ΗΠΑ και τη D-League.

Εκεί, εντοπίστηκε ο Τζεφ Έιρς, ο οποίος έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό, αλλά και σε άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ο 28χρονος σέντερ, που την Παρασκευή (12/2) έμεινε ελεύθερος από τους Λος Άντζελες Κλίπερς αποτελεί μια λύση που μπορεί να ενδιαφέρει τον Σάσα Τζόρτζεβιτς για τη θέση "5".

Πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν πως ο προπονητής του "τριφυλλιού" δεν πρόκειται να βιαστεί πάντως. Αντίθετα, είναι διατεθειμένος να κάνει λίγη ακόμη υπομονή και να περιμένει το trade deadline (18/2), δηλαδή την ολοκλήρωση της προθεσμίας για τις ανταλλαγές στο ΝΒΑ προκειμένου να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για τον σέντερ που θα έλθει στον Παναθηναϊκό.

Ποιος είναι ο Τζεφ Έιρς

Με ύψος 2μ08, ο απόφοιτος του Αριζόνα Στέιτ θεωρείται εξαιρετική περίπτωση, παρά το γεγονός πως δεν έχει αγωνιστεί, όπως κι ο Έλιοτ Γουίλιαμς, ποτέ στα μέρη μας. Ήτοι δεν γνωρίζει τους κανονισμούς και τη νοοτροπία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Εν τούτοις, το βιογραφικό του είναι αρκετά καλό, με τις συστάσεις που τον συνοδεύουν να είναι εξαιρετικές. Με έφεση στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και εξαιρετικά ποσοστά σε δίποντα (54.7%) και βολές (89.1%) έκανε τη διαφορά φέτος στη D-League με τα χρώματα των Αϊντάχο Στάμπιντ. Στα παραπάνω προσθέστε 16.3 πόντους, τα 9.5 ριμπάουντ και τα 1.3 κοψίματα που είχε ανά παιχνίδι στην αναπτυξιακή λίγκα.

Με αυτές τις επιδόσεις μπόρεσε άλλωστε να κερδίσει δύο δεκαήμερα συμβόλαια στους Λος Άντζελες Κλίπερς, δίχως όμως να κερδίσει την επέκταση της συνεργασίας του με την ομάδα του Ντοκ Ρίβερς μέχρι το καλοκαίρι.

Η ουσία, στην περίπτωσή του, όμως είναι πως πρόκειται για έναν παίκτη με θητεία στο ΝΒΑ από το 2009, έχοντας φορέσει τη φανέλα των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (2009-'10), των Ιντιάνα Πέισερς (2010-'13) και των Σαν Αντόνιο Σπερς (2013-'15), με τους οποίους κατέκτησε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή το 2014.

Στην εξαετή του διαδρομή στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου μετρά 256 συμμετοχές, με τη χρονιά που τα "Σπιρούνια" κατέκτησαν τον τίτλο να είναι η καλύτερη της καριέρας του, αφού είχε 3.3 πόντους και 3.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Στην πορεία πάντως δεν κατάφερε να καθιερωθεί στον "μαγικό κόσμο", με την παρουσία του στους Αϊντάχο Στάμπιντ τη φετινή αγωνιστική περίοδο να αποτελεί το καλύτερο "δόλωμα" για να προκύψει η πρόταση των Λος Άντζελες Κλίπερς. Άσχετα αν δεν καρποφόρησε περισσότερο η συνεργασία των δύο πλευρών...

Δεδομένου λοιπόν ότι ο 28χρονος σέντερ είναι ελεύθερος εδώ και περίπου μία εβδομάδα, προτάθηκε -μεταξύ άλλων- και στον Παναθηναϊκό. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αναμένει την ολοκλήρωση της προθεσμίας των ανταλλαγών στο ΝΒΑ, μήπως και προκύψει κάτι ακόμα καλύτερο, που να ταιριάζει περισσότερο στα "θέλω" του για κάποια κομμάτια του παιχνιδιού, σε άμυνα και επίθεση.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός του "τριφυλλιού" θέλει έναν παίκτη με αθλητικά χαρακτηριστικά ο οποίος θα μπορεί να παίζει πάνω από τη στεφάνη και στην άμυνα να μπορεί να παίζει στις αλλαγές στα σκριν θυμίζοντας κατά κάποιο τρόπο το δίδυμο Γκιστ/Λάσμε.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ