Δωρεά ύψους 100.000 ευρώ από τον Γιαννακόπουλο στην "ΕΛΠΙΔΑ"

Δωρεά ύψους 100.000 ευρώ από τον Γιαννακόπουλο στην "ΕΛΠΙΔΑ"

Σύσσωμος ο Παναθηναϊκός Superfoods επισκέφτηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ", με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να ανακοινώνει δωρεά φαρμάκων αξίας 100.000 ευρώ.

Την καθιερωμένη (εδώ και χρόνια) επίσκεψή του στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ" έκανε ο Παναθηναϊκός Superfoods, για να μοιράσει δώρα, αγάπη και χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί. H Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε τον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Πρόεδρο της ομάδας κύριο Μάνο Παπαδόπουλο, τον προπονητή Τσάβι Πασκουάλ, τους παίκτες και τους παράγοντες και τους ευχαρίστησε θερμά για τη μεγάλη χαρά που δίνουν στα παιδιά με την πρωτοχρονιάτικη επίσκεψή τους, την παρουσία τους, τα δώρα και την διαρκή τους στήριξη.

Το σημαντικότερο όλων είναι πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος υπογράμμισε ότι το "Πρωτάθλημα της ΕΛΠΙΔΑΣ" είναι πιο σημαντικό από την κατάκτηση της EuroLeague, για να ανακοινώσει αμέσως μετά πως θα γίνει δωρεά φαρμάκων αξίας 100.000 ευρώ από μέρους της οικογενείας του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ΕΛΠΙΔΑ και στο Ογκολογικό Νοσοκομείο ειδικά για τα παιδιά.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods: "Η σημερινή επίσκεψη όμως είχε και συμβολικό χαρακτήρα καθώς ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ τίμησε τον Παναθηναϊκό και τον ανακήρυξε "Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ 2018-2020. Ο θεσμός του "Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ" ή αλλιώς στα αγγλικά "Champion for Hope" καθιερώνεται φέτος από τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ με βάση τα διεθνή πρότυπα, είναι διετής, και θα απονέμεται μέσα στη χρονιά σε κορυφαίες αθλητικές ομάδες και αθλητές που στέκονται δίπλα στον Σύλλογο και συμβάλλουν στο έργο του τόσο με την παρουσία τους κοντά στα παιδιά όσο και με τη διάδοση των μηνυμάτων μας μέσα από το σπουδαίο τους έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό".

Στην ομιλία της, η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη επεσήμανε πως "η επίσκεψη του Παναθηναϊκού έχει πλέον καθιερωθεί στον χώρο αυτόν από την διοίκηση και τα μέλη της ομάδας σας και αυτό δηλώνει τη μεγάλη σας κοινωνική ευαισθησία. Η επιθυμία σας να μεταδώσετε τη δύναμη και την αγωνιστικότητα στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ που δίνουν τον πιο δύσκολο αγώνα για την ζωή τους είναι πολύτιμη συμβολή στο έργο μας και ανεκτίμητη βοήθεια στα παιδιά καθώς η ψυχολογική στήριξη και η ενθάρρυνση παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στη μάχη τους κατά του καρκίνου.

Για τον λόγο αυτό, για την διαρκή  παρουσία σας στο πλευρό μας και στο πλευρό των παιδιών, ο Σύλλογός μας αποφάσισε να τιμήσει την ομάδα Μπάσκετ του Παναθηναϊκού απονέμοντάς της τον τίτλο Πρωταθλητής για την ΕΛΠΙΔΑ. Η ιστορική πορεία της ομάδας και οι μεγάλες της διακρίσεις σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, κάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους  και εμάς ακόμα περισσότερο καθώς μέσα από την αποστολή του "Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ" αναλαμβάνουν αυτόν τον επίσημο ρόλο που καθιερώνουμε, και συνδυάζοντας το έργο τους με τους σκοπούς της ΕΛΠΙΔΑΣ θα μεταφέρουν όπου μπορούν το μήνυμα της στράτευσης και της προσφοράς για το άρρωστο παιδί. 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, των μελών και των παιδιών μας, καλωσορίζω τον Παναθηναϊκό στην οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ και τον ευχαριστώ θερμά γιατί δίπλα στα 6 αστέρια του Πρωταθλητή Ευρώπης θα ακολουθεί και το δικό μας αστεράκι του "Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ".

Το Τιμητικό Δίπλωμα και το Βραβείο παρέλαβε ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος προσωπικά, τον οποίο η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε για τη στήριξή του λέγοντας χαρακτηριστικά: "Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες μου στον, κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, άξιο συνεχιστή της μεγάλης προσφοράς της οικογένειάς  στον ελληνικό αθλητισμό, τόσο για την διαρκή προσωπική του συμπαράσταση και στήριξή του στο έργο μας".

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του αστεριού με το όνομα της ομάδας στον "Τοίχο των Αστεριών" του Ογκολογικού Νοσοκομείου, γεγονός που ενθουσίασε και συγκίνησε όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Πέραν των παικτών, των προπονητών και της διοίκησης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν επίσης: ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, η αναπλ. Διοικήτρια, κυρία Άννα Ζωηρού, τα μέλη τους Δ.Σ. της ΕΛΠΙΔΑΣ: Καθ. Αικατερίνη Μεταξωτού, κα Ντόρα Δημοπούλου, κα Ελένη Σαμαρά, κα Κέττυ Φιλιππίδου, κα Ρίτα Μωραϊτάκη, κα Ντίνα Πριτσιβέλη, και η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κα Ινώ Κωνσταντοπούλου.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Δύναμη και αντοχή: 8 ασκήσεις που θα αναδείξουν τους μυς σου

Μια προπόνηση για όλο το σώμα, που μπορείς να την κάνεις παντού και να βλέπεις πάντα αποτελέσματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24