ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δημητρακόπουλος: "Καμία προσφυγή για τον Γκιστ"

Δημητρακόπουλος: "Καμία προσφυγή για τον Γκιστ"
INTIME SPORTS

Ο Τζέιμς Γκιστ θα μείνει οκτώ μήνες εκτός παρκέ και ο νομικός εκπρόσωπος του Αμερικανού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος εξήγησε ότι ο πελάτης του αγνοούσε την ύπαρξη απαγορευμένης ουσίας στο φαρμακευτικό σκεύασμα που χρησιμοποίησε.

Ο Τζέιμς Γκιστ βρέθηκε θετικός σε δείγμα που έδωσε μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Απόλλωνα Πατρών και ο Αθλητικός Δικαστής ενημέρωσε πως ο Αμερικανός θα μείνει εκτός παρκέ για οκτώ μήνες .

Στο μεταξύ, ο νομικός εκπρόσωπος του Γκιστ, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εξήγησε πως ο πελάτης του χρησιμοποίησε φαρμακευτικό σκεύασμα εγκεκριμένο από την Αμερική προκειμένου να αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας, αγνοώντας την ύπαρξη της απαγορευμένης ουσίας

"Ο αθλητικός δικαστής, κ. Ανδρέας Λίλλος έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο για παράβαση των διατάξεων περί ντόπινγκ , ως υπότροπο τον καλαθοσφαιριστή Τζέιμς Γκιστ και του επέβαλε ποινή αποκλεισμού από τους αθλητικούς αγώνες για 8 μήνες. Η θέση του Γκιστ είναι ότι χρησιμοποίησε φαρμακευτικό σκεύασμα εγκεκριμένο από την Αμερική προκειμένου να αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας, αγνοώντας την ύπαρξη της απαγορευμένης ουσίας (πραγματική πλάνη). Την άνω θέση του αθλητή τεκμηρίωσε επιστημονικά ο καθηγητής φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μανώλης Οικονόμου. Δεδομένης της ανελαστικότητας των διατάξεων περί ντόπινγκ, όπου και η αμέλεια τιμωρείται, η απόφαση κρίνεται θετική και δε θα προσφύγουμε στο ΑΣΕΑΔ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ