ΕΣΑΚΕ

ΕΣΑΚΕ: Ατάκες "φωτιά" από Παπαδόπουλο και Σταυρόπουλο

ΕΣΑΚΕ: Ατάκες "φωτιά" από Παπαδόπουλο και Σταυρόπουλο

Ξέφυγε η κατάσταση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ με Μάνο Παπαδόπουλο και Χρήστο Σταυρόπουλο να ανταλλάσσουν ειρωνικές κουβέντες για διαιτητές και πληρωμές.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει ζητήσει να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές τις αναμετρήσεις της ομάδας της με εκείνη του Παναθηναϊκού και το επανέλαβαν και στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ την Τρίτη (05/03) το μεσημέρι. Οι πράσινοι απάντησαν μεταξύ άλλων για Κινέζους διαιτητές και εξήγησαν πως δεν τίθεται κανένα θέμα ξένων ρέφερι στην Basket League.

Διέψευσαν, μάλιστα ότι ειπώθηκε στο ΔΣ ότι θα αποχωρήσουν αν μπουν ξένοι διαιτητές στα ματς με τον Ολυμπιακό Και λίγο μετά η κατάσταση ξέφυγε, με ειρωνικές κουβέντες περί απλήρωτων παικτών από τον Μάνο Παπαδόπουλο και απάντηση του Χρήστου Σταυρόπουλου, "τώρα ξέφυγες".

"Είναι συζήτηση αυτή για τους διαιτητές; Μπορεί σε καμία λίγκα να διαλέγει ο καθένας τους διαιτητές, που θέλει; Δεν είναι εγωιστικό αυτό; Να μην θέλει να παίξει με συγκεκριμένους διαιτητές; Ο Ολυμπιακός λέει ξεκάθαρα ότι αν έχει τους συγκεκριμένους διαιτητές, δεν παίζει. Και εγώ λέω: είναι εφικτό ο καθένας να θέλει τους διαιτητές του; Πιο εγωιστικό πράγμα από αυτό δεν υπάρχει. Που έχει ξαναγίνει αυτό; Γιατί δεν μιλάτε για την EuroLeague, που εμείς φωνάζαμε πέρυσι; Έχετε καμμία παρέμβαση στην διαιτησία στην EuroLeague; Τους λέτε θέλουμε μόνο Σλοβένους ή μόνο Κροάτες ή μόνο Ρώσους; Λέτε δεν θέλουμε αυτούς ή θέλετε εκείνους; Που έχει ξαναγίνει αυτό; Σε ποια λίγκα του κόσμου έχει ξαναγίνει; Που έχει ξαναγίνει να λέει ομάδα στο ημίχρονο φεύγω γιατί με αδικούν; Για αυτό υπάρχουν και οι νόμοι. Και θέλετε να μας πείτε ότι είστε οι αδικημένοι; Γιατί σε ένα ματς, όπου δεν ακούμπησε την μπάλα ο Ολυμπιακός, θεωρείτε ότι αδικήθηκε δύο φορές; Και μας απειλείτε ότι δεν θα ξανακατέβετε; Πες τε τα στην COSMOTE, που σας δίνει τα λεφτά και στους παίκτες σας, που τους χρωστάτε", τόνισε ο Μάνος Παπαδόπουλος, ενώ στη συνέχεια παρενέβη ο Χρήστος Σταυρόπουλος.

"Μανο ξεφεύγεις. Οι τοποθετήσεις σου είναι στα όρια της γελοιότητας. Δεν θα ξαναμιλήσεις ούτε για Κινέζους, ούτε για τίποτα. Εσύ εδώ έχεις ξαναπεί να παίξουμε με ξένους, όποιους θέλετε, φέρτε. Και το ύφος καρδιναλίων το έχεις εσύ. Το πρόβλημα δεν είναι το ματς του Κυπέλλου. Είναι η συγκεκριμένη κατάσταση. Με τη συγκεκριμένη κατάσταση, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι. Για την διαιτησία δεν είναι η πρώτη φορά, που μιλάμε", ανέφερε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Θυμίζουμε πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός μετά τον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό ξεκαθάρισε πως η ομάδα της δεν θα συμμετέχει σε αγώνες που σφυρίζουν οι Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου και στα ντέρμπι με τους πράσινους, αν η διαιτητική τριάδα δεν αποτελείται από ξένους ρέφερι.

Τα θέματα που αφορούν την διαιτησία είχαν τον πρώτο ρόλο στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, καθώς πέρα από τα παράπονα του Ολυμπιακού και την απάντηση του Παναθηναϊκού στους ερυθρόλευκους, την δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν επίσης οι εκπρόσωποι του Προμηθέα, της Κύμης και του Άρη. Οι ισχυρισμοί μάλιστα του Βαγγέλη Λιόλιου και του Δημήτρη Γουλιέλμου προκάλεσαν την αντίδραση του Μάνου Παπαδόπουλου. "Γιατί σας καίει το θέμα του Ολυμπιακού;" ρώτησε ο παράγοντας των πρασίνων απευθυνόμενος προς τους δύο άνδρες, ενώ η ΚΑΕ Άρης πρότεινε την συγκρότηση μίας ανεξάρτητης επιτροπής διαιτησίας.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ