ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Απάντησε ο Καλάθης, "διπλό" ο Παναθηναϊκός!

Απάντησε ο Καλάθης, "διπλό" ο Παναθηναϊκός!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νικ Καλάθης έκανε το τέλειο ματς και με δικό του καλάθι 3'' πριν από το τέλος, ο Παναθηναϊκός νίκησε 84-83 την Μπάμπεργκ, στο ντεμπούτο του Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο και στο πρώτο παιχνίδι του Τσάβι Πασκουάλ κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό "διπλό" στην έδρα της Μπάμπεργκ (84-83), απέναντι σε μία ομάδα που έχει δείξει πως δύσκολα παραδίνεται μέσα στο γήπεδο της.

Οι "Πράσινοι" βρέθηκαν στο -10 (83-73) με 3'07'' να μένουν για το τέλος. Σε εκείνο το σημείο ο προπονητής του "τριφυλλιού" κάλεσε τάιμ άουτ, σημαίνοντας την ανατροπή του σκορ. Μία ανατροπή που ολοκληρώθηκε με το καλάθι του Νικ Καλάθη στα 3.5'' για το τέλος!

MVP

Έκανε το τέλειο ματς και υπέγραψε το “διπλό” του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Νικ Καλάθη που πήρε το κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ πέτυχε το νικητήριο καλάθι και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Σε 32:35'' είχε 13 πόντους, 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το χειρότερο αμυντικά δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό ήταν το τρίτο και όχι μόνο έδωσε το δικαίωμα στη Μπάμπεργκ να μπει μπροστά αλλά της έδωσε και ψυχολογία. Η ομάδα του “τριφυλλιού” κάπου εκεί έχασε την ισορροπία της, ωστόσο δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο. Πάλεψε μέχρι το τέλος και δικαιώθηκε!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Με 44,4% στα τρίποντα σε εκτός έδρας αναμέτρηση, 19 ασίστ και μόλις έξι λάθη, ο Παναθηναϊκός έδειξε πως ήταν έτοιμος να πάρει το μεγάλο “διπλό” και το έκανε πράξη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με την καλή συνταγή από την Μόσχα μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός καθώς ξεκίνησε με την καλή του αμυντική πεντάδα (Σίνγκλετον, Γκιστ, Νίκολς, Φελντέιν, Καλάθης). Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι “πράσινοι” να επιβάλλουν τον ρυθμό τους αφού... χτύπησαν στη συνέχεια στο τρανζίσιον κι έφτασαν να προηγούνται με 20-12 στο 8'. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν εξαιρετικά ποσοστά από τα 6.75 κι ένα μικρό κακό διάστημα όπου δέχτηκαν σερί 10-0 από τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα η Μπάμπεργκ να περάσει μπροστά με 22-20 στο 12'. Η ομάδα του “τριφυλλιού” επανήλθε και βρήκε λύσεις παίζοντας με τρεις γκαρντ, Παππά, Ρίβερς και Φελντέιν. Οι δύο τελευταίοι μάλιστα... εκτελούσαν από την περιφέρεια και ο Παναθηναϊκός μετά το τελος του πρώτου μέρους ήταν μπροστά με 42-37.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ αντιμετώπισαν πρόβλημα στην επανάληψη κυρίως από την άμυνα τους στο ένας εναντίον εντός. Μέσα σε τέσσερα λεπτά η Μπάμπεργκ έκανε επιμέρους σκορ 17-2 ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (54-44) κι έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε ξανά, πίεσε στην άμυνα και κατάφερε να τρέξει, βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τους γηπεδούχους να προηγούνται 63-62 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου που ήταν το χειρότερο αμυντικά για τους “πράσινους” (δέχτηκε 26 πόντους).

Στην τελευταία περίοδο η Μπάμπεργκ είχε το πάνω χέρι αφού ο Παναθηναϊκός σπαταλούσε επιθέσεις με κακές επιλογές ενώ στην άμυνα το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, δίνοντας το δικαίωμα στους γηπεδούχους να προηγούνται. Αποτέλεσμα ήταν στο 37' η διαφορά να πάει στους 10 (83-73) και κάπου εκεί η Μπάμπεργκ να βάλει τις βάσεις για την επικράτηση, οι παίκτες του Πασκουάλ πάλεψαν ως το τέλος κι έφυγαν με το "διπλό" είχαν κακές επιλογές στις κρίσιμες επιθέσεις.

Οι "πράσινοι" μείωσαν πολύ γρήγορα στους τέσσερις με δύο έμμεσα τρίποντα, από τους Ρίβερς και Γκιστ, για να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο (στον πόντο) χάρη σε εύστοχο σουτ τριών πόντων του Φελντέιν από τη γωνία, με ενάμιση λεπτό να μένει για το τέλος. Από εκεί και πέρα όλα κρέμονταν σε μια κλωστή, με τον Καλάθη να ευστοχεί στο σουτ της νίκης στα 3.5'' και τον Μίλερ να αστοχεί, με τη σειρά του, στην εκπνοή!

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 37-42, 63-62, 83-84.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Κοζέρ 7 (1), Μέλι 17 (4), Ζήσης 13 (1), Τάις 4, Λο 6 (1), Στρέλνιεκς 16 (1), Βερεμένκο 2, Μίλερ 12 (2), Χέκμαν 3 (1), Ραντόσεβιτς 3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 9 (2), Νίκολς 1, Ρίβερς 18 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 5, Φελντέιν 16 (4), Γκιστ 10, Μπουρούσης 9 (1), Καλάθης 13 (1 τρίπ., 11 ριμπ., 9 ασ.)

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ