ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Απ' τα σαλόνια στα... αλώνια

Απ' τα σαλόνια στα... αλώνια
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του με τη Βαλένθια, ξεκίνησε με το δεξί τη φετινή προσπάθειά του στην Ευρωλίγκα, αλλά ακόμα δεν ξέρει τι θα γίνει... με τον ΠΑΟΚ. Το επίτευγμα του Τσαρτσαρή.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Αθήνα αλλά ακόμα κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και αυτή η κατάσταση… δεν αρέσει καθόλου στον Ομπράντοβιτς.

Οι "πράσινοι" έκαναν το καθήκον τους με το παραπάνω στον αγώνα με την Βαλένθια. Έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ κατά διαστήματα και έδειξαν σε όλους ότι είναι αποφασισμένοι να πρωταγωνιστήσουν φέτος.

Το καλύτερο που κρατάει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς από το παιχνίδι με την Βαλένθια είναι η αμυντική προσπάθεια που ανάγκασε σε 22 λάθη τους Ισπανούς και έδωσε συνολικά 14 περισσότερες επιθέσεις για τους "πράσινους".

Ο Παναθηναϊκός όμως δεν σταματάει μόνο εκεί… Θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, ξέρει ότι τώρα όλα αρχίζουν και φυσικά μέρα με την μέρα θα διορθώνει και κάτι. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς περιμένει περισσότερη βοήθεια και από τους Τέπιτς και Καλάθη, περιμένει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα ακόμα περισσότερο ο Καϊμακόγλου και να καταλάβει ο Μάριτς ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι… Παρτίζαν, παίζοντας με το ίδιο πάθος και στην άμυνα, όπως κάνει στην επίθεση.

Ικανοποίηση υπάρχει σίγουρα για την εμφάνιση του Σάτο, που από το πρώτο κιόλας παιχνίδι έδειξε ότι είναι πολυεργαλείο και μπορεί να βοηθήσει για 40’ με ανελέητο τρέξιμο και πολλή δύναμη και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο Παναθηναϊκός σίγουρα βρήκε έναν παίκτη που του έλειπε τα προηγούμενα χρόνια.

Βάσανο η αναμονή

Από εκεί και πέρα, το βάσανο για τον Ομπράντοβιτς είναι ότι δεν ξέρει αν αύριο θα… παίξει ή όχι! Ο Παναθηναϊκός είναι μάλλον η μοναδική ομάδα που δεν έβγαλε ανακοίνωση για να καλέσει τον κόσμο ή να πει ότι «σπάει» την απεργία και περιμένει να δει τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες και κυρίως ο ΠΑΟΚ του προέδρου του ΠΣΑΚ, Λάζαρου Παπαδόπουλου.

Οι πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη, θέλουν τον ΠΑΟΚ να έχει βγάλει αεροπορικά εισιτήρια για να κατέβει, αλλά κανείς από τους παίκτες –ούτε καν οι ξένοι- να μην θέλουν να αγωνιστούν.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει εξοργίσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που σήμερα το απόγευμα θα πάει στο γήπεδο για να προπονήσει τους πράσινους, χωρίς να ξέρει αν αύριο θα γίνει αγώνας. Πάντως δεν μπορεί να είναι τυχαίο, ότι σχεδόν 24 ώρες πριν από τον αγώνα, δεν έχουν εκδοθεί ακόμα εισιτήρια από την ΚΑΕ…

Τρίτος ο Τσαρτσαρής

Στο παιχνίδι με την Βαλένθια είχαμε και στατιστικά επιτεύγματα για τους πράσινους… Ο Κώστας Τσαρτσαρής είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών με την φανέλα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα έχοντας παίξει 148 παιχνίδια και στο ματς στην Ισπανία έφτασε τους 945 πόντους ξεπερνώντας τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, που σταμάτησε στους 942. Ακολουθεί μόνο τους επίσης εν ενεργεία, Μάικ Μπατίστ, που έχει 1638 και Δημήτρη Διαμαντίδη, που έχει 1085.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει πλέον 243 κλεψίματα, ένα περισσότερο από τον Χόλντεν και κυνηγάει τους Μπαζίλε, που είναι τραυματίας αυτή την περίοδο και έχει 259, τον Πριτζόνι, που έχει 273 και τον Παπαλουκά που έχει 289. Με άλλα λόγια ο Διαμαντίδης είναι τέταρτος στην ιστορία της Ευρωλίγκα και έχει 1,94 κλεψίματα μέσο όρο, την ώρα που ο πρώτος Θοδωρής Παπαλουκάς, έχει 1,46.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ