ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ανακοίνωσε Σακελλαρίου ο Παναθηναϊκός

Ανακοίνωσε Σακελλαρίου ο Παναθηναϊκός

Παίκτης του Παναθηναϊκού θα είναι την επόμενη σεζόν ο Βαγγέλης Σακελλαρίου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 1+1 χρόνων με τους "πράσινους".

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου είναι πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού. Η "πράσινη" ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του 29χρονου γκαρντ με συμβόλαιο 1+1 χρόνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΗΚΑΕ Παναθηναϊκόςανακοινώνει την απόκτηση τουΒαγγέλη Σακελλαρίουγια τα επόμενα δύο (1+1) χρόνια.

ΟΒαγγέλης Σακελλαρίουγεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1989 στηνΑθήνα, έχει ύψος 1,95μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην ομάδα τηςΟλυμπιάδας Άσσου-Λεχαίου, για να συνεχίσει ακολούθως στονΠανελλήνιο.Το 2007-08 αγωνίστηκε στην Α1 με τα χρώματα τουΑιγάλεω,ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε στα Playoffs τουΠρωταθλήματος Ιταλίαςμε τηνΑβελίνο.Την επόμενη σεζόν, 2008-09, επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό τουΠαγκρατίου, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2009-10 πήρε μεταγραφή για ταΤρίκαλα 2000.Το 2010-11 μετακόμισε στην Κρήτη ούτως ώστε να ενταχθεί στην ομάδα τουΡεθύμνου.

Τη σεζόν 2011-12 έπαιξε στοΜαρούσικαι τον Οκτώβριο του 2012 πήρε μεταγραφή για τηνΑ.Ε.Ν. Κηφισιάςσυνεισφέροντας στην προσπάθεια της ανόδου της στη μεγάλη κατηγορία. ΟΣακελλαρίουδεν ακολούθησε την Κηφισιά στην Α1, αλλά παρέμεινε στην κατηγορία υπογράφοντας τον Ιούλιο του 2013 συμβόλαιο με τονΓ.Σ. Λαυρίου, όπου και παρέμεινε ως το 2016. Στη συνέχεια πήγε στονΠανιώνιοέχονταςκαθοριστική συμβολή στην παραμονή της ομάδας στην Α1 τη σεζόν 2017-18, σκοράροντας 10,9 πόντους κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Με τηνΕθνική ΕφήβωνοΣακελλαρίουσυμμετείχε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2006 στο Βόλο, ενώ ήταν μέλος τηςΕθνικής Νέων Ανδρώνστο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2007 στη Ρίγα και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2009 στη Ρόδο, όπου και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο.

«Τεράστια τιμή και ευθύνη»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης τουΠαναθηναϊκού,οΒαγγέλης Σακελλαρίουτόνισε στοpaobc.gr:«Αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά ταυτόχρονα τεράστια ευθύνη να είσαι μέλος του κορυφαίου κλαμπ στην Ευρώπη την τελευταία εικοσαετία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω γι' αυτό την οικογένεια του Παναθηναϊκού, τον κ. Γιαννακόπουλο και τον προπονητή μου, κ. Πασκουάλ».

Αναφερόμενος ειδικότερα στονΤσάβι Πασκουάλ, είπε:«Ο κ. Πασκουάλ είναι ένας κόουτς που πάντα θαύμαζα για τη φιλοσοφία του. Τόσο από την περίοδο που ήταν στην Μπαρτσελόνα, όσο και τα τελευταία χρόνια που είναι στον Παναθηναϊκό, όπου τον αντιμετώπισα και ως αντίπαλος. Έχει νοοτροπία νικητή και ξέρει τον τρόπο να περνάει στους παίκτες τη φιλοσοφία του, κάνοντάς τους να παίζουν γι’ αυτόν. Είναι τιμή μου που θα συνεργαστώ μαζί του».

Όσο για τους νέους του συμπαίκτες, σχολίασε:«Αρχικά θα ήθελα να πω πως χαίρομαι ιδιαίτερα που θα συναντήσω ξανά τον Νικ Καλάθη και τον Νίκο Παππά με τους οποίους ήμουν συμπαίκτης στην Εθνική Νέων. Το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι γεμάτο από καταξιωμένους αθλητές και αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία και ένα τεράστιο κίνητρο για μένα ώστε να δουλεύω σκληρά και να γίνομαι καθημερινά καλύτερος».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του οΒαγγέλης Σακελλαρίουμίλησε για τον κόσμο τουΠαναθηναϊκούστέλνοντας το δικό του μήνυμα:«Όταν ερχόμουν στο ΟΑΚΑ, είτε ως αντίπαλος, είτε για να παρακολουθήσω κάποιο ματς, έμενα έκθαμβος από την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Είναι ένα κατ’ εξοχήν μπασκετικό κοινό και κατά συνέπεια πολύ απαιτητικό. Αυτό είναι ακόμη ένα κίνητρο για κάθε αθλητή να αποδίδει το μάξιμουμ σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι. Όλοι ξέρουμε πως το να φοράς τη φανέλα του Παναθηναϊκού αποτελεί μεγάλη ευθύνη. Η ομάδα είναι καταδικασμένη να διεκδικεί όλα τα τρόπαια στις διοργανώσεις στις οποίες αγωνίζεται. Μαζί με τους συμπαίκτες μου θα δώσουμε το 100% για να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους μας».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ