ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χρυσανθόπουλος: "Κλείνει ένας πρώτος κύκλος με επιτυχία"

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο προπονητής της εφηβικής ομάδας του Ολυμπιακού, Γιάννης Χρυσανθόπουλος, δήλωσε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ότι αυτός ο τίτλος είναι μία αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται στην ομάδα την τελευταία τριετία.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος σε επίπεδο Εφήβων για πρώτη φορά στην ιστορία του. Μετά τον αγώνα με τον Προμηθέα, που ουσιαστικά ήταν ο τελικός του τουρνουά, ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων", Γιάννης Χρυσανθόπουλος στάθηκε στην δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής τα τελευταία τρία χρόνια και στο μέλλον των παικτών της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Τον θέλαμε τον τίτλο αυτό, ήταν στόχος, χωρίς όμως να μιλάμε γι’ αυτό από την αρχή, αφού έχουμε να κάνουμε με νεαρά παιδιά. Φτάνοντας στην τελική φάση και μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια, αφού είδαμε πως ήμασταν καλά τόσο από δυνάμεις, όσο και από τον τρόπο παιχνιδού, είπαμε πως θέλαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Μετά τα τρία χρόνια από την ανάληψη της ηγεσίας των τμημάτων υποδομής με τον κόουτς Κεραμέα, κλείνει ένας πρώτος κύκλος με μια μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο, αλλά και με μια παρουσία στο τουρνουά της Ευρωλίγκας, στο οποίο η ομάδα ήταν αξιοπρεπής.

Να τονίσω πως η ομάδα είναι χτισμένη με παιδιά που έχουν προοπτική να παίξουν μπάσκετ. Ίσως κάποιοι δεν είναι έτοιμοι ακόμη, αλλά μετά από 2-3 χρόνια πιστεύω πως όλοι θα μπορούν να παίξουν σε ένα υψηλό επίπεδο. Για να παίξουν στον Ολυμπιακό θα είναι δύσκολο, καθώς μιλάμε για το υψηλότερο επίπεδο, αλλά θα είναι η περιουσία η δική μας που μας μένει αυτά τα παιδιά. Ίσως ένα πρωτάθλημα να μην το θυμούνται σε 10 χρόνια, αλλά τον Αρσενόπουλο, τον Ποχουσέφσκι και άλλα παιδιά αν έχουν συμμετοχή στη μεγάλη ομάδα θα τα θυμούνται και θα τα ξέρουν όλοι και θα καμαρώνουμε κι εμείς και όλη η Ελλάδα και στην καρδιά μας θα έχουμε κάτι παραπάνω να θυμόμαστε, αφού ήταν μαζί μας στα πρώτα τους βήματα. Το τουρνουά ήταν υψηλού επιπέδου και υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να κάνουν καριέρα με σκληρή δουλειά, υπομονή, πειθαρχία, αυτοσεβασμό, αυτοπειθαρχία, αλλά και τύχη, γιατί υπάρχουν και οι τραυματισμοί, αλλά και το να τους δοθούν οι ευκαιρίες.

Ο Προμηθέας δείχνει πως θέλει να δώσει ευκαιρίες, ο Κόουτς Σφαιρόπουλος το έχει δείξει, καθώς έχει ήδη τον Αρσενόπουλο στην πρώτη ομάδα. Με τους προπονητές της ανδρικής ομάδες έχουμε άψογη συνεργασία και θα σταθώ λίγο στον Ανδρέα Γκατζούλη, γιατί είναι δίπλα μας καθημερινά. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους, και τη διοίκηση και την γραμματεία, γιατί ότι ζητάμε μας το δίνουν και έχουμε να σκεφτούμε τι γίνεται μέσα στο παρκέ και τη διαχείριση των χαρακτήρων των παιδιών. Αποκτήσαμε καινούριους φίλους εδώ και όχι μόνο από τις ομάδες και δώσαμε εδώ την υπόσχεση με τους ανθρώπους της Χερσονήσου πως θα ξαναέρθουμε για ένα τουρνουά στα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου και ότι παιδιά από εδώ θα έρθουν κοντά μας για κάποιους αγώνες και να παρακολουθήσουν ίσως μια αναμέτρηση της ανδρικής ομάδας της Ευρωλίγκας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ