ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χάντερ στο Sport24.gr: "Ενας για όλους και όλοι για έναν"

Χάντερ στο Sport24.gr: "Ενας για όλους και όλοι για έναν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Οθέλο Χάντερ μιλάει στο Sport24.gr για τους παίκτες του Ολυμπιακού που "παίζουν ο ένας για τον άλλον". Αναφέρεται στον Σον Τζέιμς, στο κομμάτι της άμυνας και αποκαλύπτει πως θέλει να μείνει στον Πειραιά.

O Oθέλο Χάντερ, στη δεύτερη του σεζόν στον Ολυμπιακό, συνεχίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις (9π, 64.3%δ, 6ρ, στην Euroleague). Αποτελεί την κολόνα του Ολυμπιακού μέσα στην ρακέτα, συνεισφέροντας τα μέγιστα στο κομμάτι της άμυνας, αποτελεί τον ίσως κορυφαίο σέντερ στην Ευρώπη στο να κάνει χετζ-άουτ, ενώ φροντίζει να δίνει πολύτιμες λύσεις και στην επίθεση.

Ο 29χρονος Αμερικανός σέντερ ήταν πολύτιμος και στην αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι μετρώντας 9 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ο Οθέλο Χάντερ μίλησε στο Sport24.gr για το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην "Ένωση", αναφέρθηκε στο τι άλλαξε ύστερα από τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα, έκανε το σχόλιο του για τον Σον Τζέιμς, ενώ όσον αφορά το συμβόλαιο του δήλωσε πως θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Η συνέντευξη του Οθέλο Χάντερ στο Sport24.gr

-Οθέλο, πήρατε τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, πως κρίνεις την εμφάνιση του Ολυμπιακού;

"Noμίζω παίξαμε καλό μπάσκετ, λειτουργήσαμε ομαδικά, παίξαμε ο ένας για τον άλλον και ήμασταν ενωμένοι μέσα στο παιχνίδι. Ελέγξαμε τον ρυθμό σχεδόν σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιού, είχαμε το προβάδισμα και κάναμε εμείς κουμάντο στο ματς. Φτάσαμε δίκαια στη νίκη καθώς ήμασταν καλύτεροι. Προηγηθήκαμε με 19 πόντους στην αρχή της τέταρτης περιόδου, αλλά μετά από κάποια δικά μας λάθη, και ύστερα από κάποια σουτ που χάσαμε, δώσαμε την δυνατότητα στον αντίπαλο να μας πλησιάσει στο σκορ, αλλά σημασία έχει ότι πήραμε τη νίκη. Στο τέλος καταφέραμε να διαχειριστούμε σωστά το ματς. Δεν είμαστε τέλειοι. Παίζουμε καλά, αλλά μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα. Υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που χρειάζεται να βελτιώσουμε, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και δουλεύουμε πάνω σε αυτά".

-Ξεκινήσατε κάπως άσχημα στη σεζόν, καθώς κάνατε κάποιες ήττες, αλλά πλέον μετράτε ένα σερί 13-0 στις νίκες. Τι άλλαξε από τότε;

"Νομίζω ότι καταρχάς πλέον γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα. Είχαμε κάποια νέα πρόσωπα μέσα στην ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν και χρειαζόμασταν λίγο χρόνο ώστε να δέσουμε σαν σύνολο. Πλέον, γνωρίζει καλύτερα ο ένας τον άλλον, καταλαβαίνει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Επίσης, θεωρώ ότι πλέον παίζουμε περισσότερο ενωμένοι. Έχουμε "δέσει" περισσότερο σαν σύνολο. Έχουμε αποκτήσει μία καλύτερη χημεία σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν. Παίζουμε ο ένας για τον άλλον, βοηθάμε ο ένας τον άλλον, παίζουμε καλύτερη άμυνα, βγάζουμε κάποιους αυτοματισμούς στην επίθεση και γενικά έχουμε βελτιωθεί σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο.

Νομίζω πως ένα λάθος που κάναμε στο ξεκίνημα, ήταν ότι κάποιες φορές όταν ήμασταν μπροστά στο σκορ επαναπαυόμασταν και κάπως χαλαρώναμε μέσα στο παιχνίδι. Πλέον, αυτό δεν γίνεται. Λειτουργούμε περισσότερο συγκεντρωμένα. Επίσης, είναι σημαντικό να βλέπεις κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν κοιτάμε το... θεωρητικά πιο δύσκολο ματς στη συνέχεια. Επικεντρωνόμαστε πάντα στο επόμενο ματς. Και ασχέτως το πόσο δυνατός ή λιγότερος δυνατός είναι ο αντίπαλος, το αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα, προσπαθώντας να παίξουμε καλά για 40 λεπτά.

Νομίζω πλέον είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στο πλάνο μας. Σίγουρα, το γεγονός πως κερδίζουμε μας δίνει χαρά, ικανοποίηση, καλή ψυχολογία, αλλά και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δεν επαναπαυόμαστε όμως, έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας μέσα στη σεζόν και ξέρουμε καλύτερα απ' όλους τους τομείς που θέλουμε να βελτιωθούμε. Και δουλεύουμε συνεχώς πάνω σε αυτές τις λεπτομέρειες".

Χάντερ στο Sport24.gr: "Ενας για όλους και όλοι για έναν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Το "κλειδί" σε αυτή την αλλαγή θεωρείς πως είναι η καλή σας άμυνα;

"Αναμφισβήτητα! Το γεγονός πως παίζουμε καλύτερα έχει να κάνει και με την βελτίωση μας στο αμυντικό κομμάτι. Και το "κλειδί" για να πετύχουμε τους στόχους μας είναι να διατηρήσουμε σε υψηλό βαθμό την αμυντική μας προσήλωση, την σκληράδα μας μέσα στο παιχνίδι, την πίεση που βάζουμε πάνω στον αντίπαλο κυνηγώντας την μπάλα. Και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας. Είναι αποτέλεσμα καλής ομαδικής δουλειάς η καλή άμυνα. Και η άμυνα θα πρέπει πάντα να είναι η σταθερά μας μέσα στο παιχνίδι, γιατί αυτή πάντα θα μας κρατάει. Η επίθεση κάποιες φορές είναι και θέμα μέρας, αλλά η άμυνα είναι κυρίως θέμα διάθεσης και θα πρέπει, και θέλουμε, να είμαστε πάντα καλοί στην άμυνα. Παίζουμε καλά στην άμυνα αυτή την περίοδο, αλλά πίστεψε με έχουμε τις δυνατότητες να παίξουμε ακόμη καλύτερη άμυνα".

-Έχετε πολλούς τραυματισμούς στην ομάδα. Σας επηρεάζει λίγο αυτό, από πλευράς να προστατεύσετε και λίγο τον εαυτό σας σε κάποιες φάσεις;

"Όχι, σε καμία περίπτωση. Θα συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ με πάθος, με θέληση, με αυταπάρνηση, προσπαθώντας να δώσουμε όλοι μας το κάτι παραπάνω. Δεν μας επηρεάζει, ούτε έχουμε στο μυαλό μας... μην κάνουμε αυτή την κίνηση, μήπως και χτυπήσουμε. Το μόνο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι να κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε την ομάδα. Και... βουτιές θα κάνουμε στο παρκέ, και θα πηδήξουμε ψηλά και θα μπούμε δυνατά στις φάσεις με το κορμί μας. Η επιθυμία μας και η θέληση μας δεν έχει μικρύνει επειδή βλέπουμε τους συμπαίκτες μας να χτυπούν. Σίγουρα, μας στεναχωρεί που έχουμε συχνούς και αρκετούς τραυματισμούς, είμαστε κάπως άτυχοι σε αυτό το κομμάτι, αλλά οι τραυματισμοί είναι... part of the game (μέρος του παιχνιδιού). Έτσι είναι το μπάσκετ και οι τραυματισμοί είναι μέσα σε αυτό. Το αποδέχεσαι και προχωράς".

Χάντερ στο Sport24.gr: "Ενας για όλους και όλοι για έναν"
INTIME SPORTS

-Ποια είναι η άποψη σου για τον Σον Τζέιμς;

"Toν γνωρίζω σαν παίκτη και νομίζω πως πρόκειται για έναν σπουδαίο σέντερ. Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης και ειλικρινά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ήρθε στην ομάδα μας. Έχει ταλέντο, έχει δυνατότητες και έχει τις αγωνιστικές ικανότητες για να κάνει καλή δουλειά στην θέση "5". Έχει το κορμί, έχει σωστή νοοτροπία, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη και γενικά είναι ένας παίκτης που μπορεί να ταιριάξει στην ομάδα μας, βοηθώντας μας ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι σε καλή κατάσταση, τα πήγαινε εξαιρετικά στη Μπιλμπάο, έχει διάθεση να βοηθήσει και όσο ξέρω είναι έτοιμος ώστε να μπει άμεσα μέσα στο παιχνίδι μας. Χαίρομαι που θα τον έχω για συμπαίκτη μου. Θα μας βοηθήσει".

-Ο Οθέλο Χάντερ ονειρεύεται να μείνει για αρκετά χρόνια στον Ολυμπιακό;

"Ξέρεις (χαμογελάει), θα το αφήσω αυτό στον Θεό. Θα δούμε τι θα γίνει. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Πάντως, αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που ανήκω στην ομάδα του Ολυμπιακού. Μου αρέσει αυτή η ομάδα, νιώθω καλά σε αυτήν την ομάδα, η Αθήνα είναι μία όμορφη πόλη, οπότε... δεν έχω λόγο να φύγω. Ναι, θέλω να μείνω, αλλά μόνο ο Θεός ξέρει τι θα γίνει. Θα το δούμε. Όλα στην ώρα τους. Aυτή τη στιγμή πάντως είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στα παιχνίδια του Ολυμπιακού".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ