ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Χαιρετίζουμε τη «δικαστική» παραμονή του ΠΑΟ"

"Χαιρετίζουμε τη «δικαστική» παραμονή του ΠΑΟ"
INTIME SPORTS

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την παρέμβαση της ΚΑΕ Ολυμπιακός και απέρριψε την αίτηση των Δ. Γιαννακόπουλου, Μ. Παπαδόπουλου για την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε ότι απορρίφθηκε ως "προδήλως αβάσιμη" η αίτηση των Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Μάνου Παπαδόπουλου για την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης της Ε.Ε.Α., χαιρετίζοντας "τη «δικαστική» παραμονή του Παναθηναϊκού στην Α1" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ας τα πάρουμε από την αρχή:

  • Στις 5 Δεκεμβρίου 2014, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε τη μεταβίβαση των μετοχών από την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Μάνο Παπαδόπουλο.
  • Εν συνεχεία, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε καταγγελία στην Ε.Ε.Α. " περί ανάκλησης της χορηγηθείσας άδειας μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός". Η καταγγελία έγινε δεκτή από την ΕΕΑ.
  • Αποτέλεσμα της παρέμβασης - καταγγελίας του Ολυμπιακού, ήταν να ανακληθεί η άδεια μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
  • Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ζητώντας την προσωρινή αναστολή της απόφασης της ΕΕΑ , μέχρι η υπόθεση να συζητηθεί στο δικαστήριο. Η απάντηση από την πλευρά του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ήταν θετική, με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να πορεύεται με την μέχρι πρότινος μετοχική της σύνθεση. Ήτοι, με τον Μάνο Παπαδόπουλο να βρίσκεται στον προεδρικό θώκο και να παραμένει ο μεγαλομέτοχος.

Την ίδια ώρα, ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Δημήτρης Πασσάς, είχε τοποθετηθεί σχετικά με την προσωρινή αναστολή της απόφασης της ΕΕΑ για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, τονίζοντας: "Ας μην βιάζονται στον Παναθηναϊκό...".

Σήμερα (7/12), λοιπόν, οι Πειραιώτες ενημέρωσαν ότι η παρέμβασή τους έγινε δεκτή, που σημαίνει ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Διαβάστε ακόμη:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

H ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός

"Με την υπ' αριθμ. 528/2015 απόφασή του, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την παρέμβαση της ΚΑΕ Ολυμπιακός και απέρριψε ομόφωνα ως προδήλως αβάσιμη την αίτηση των Δ. Γιαννακόπουλου και Μ. Παπαδόπουλου για την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α).

Όσον αφορά στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, το δικαστήριο αποφάσισε, μειοψηφούντος του προέδρου, να συνεχίζει να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών.

Κατόπιν τούτων, οι Δ. Γιαννακόπουλος και Ε. Παπαδόπουλος οφείλουν να συμμορφωθούν άμεσα με την απόφαση της Ε.Ε.Α., η οποία είχε ανακαλέσει την από 05.12.2014 άδεια μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, λόγω εικονικότητας και οικονομικής αφερεγγυότητας του Ε. Παπαδόπουλου.

Χαιρετίζουμε τη «δικαστική» παραμονή του Παναθηναϊκού στο Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών και την επίσημη επιστροφή του πραγματικού του ιδιοκτήτη Δ. Γιαννακόπουλου".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ