ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βγήκε ενωμένος από το ντέρμπι ο Ολυμπιακός

BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ(Α) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ(Α) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

H συγγνώμη του Κώστα Παπανικολάου μπροστά σε όλη την ομάδα του Ολυμπιακού και όλα όσα έγιναν την Δευτέρα έβγαλαν ενωμένους τους ερυθρόλευκους εν όψει της συνέχειας.

Η επόμενη μέρα του ντέρμπι ίσως να είχε περισσότερη σημασία από αυτή κάθε αυτή την ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό. Αποδείχθηκε όμως ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν τον τρόπο να διαχειρίζονται καταστάσεις που ενδεχομένως να οδηγούν και σε κρίση εντός της ομάδας.

Το περισταστικό με πρωταγωνιστή τον Κώστα Παπανικολάου αν μη τι άλλο δεν είναι συνηθισμένο, έστω κι αν δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον Ολυμπιακό του Γιάννη Σφαιρόπουλου . Ομως τόσο ο ίδιος ο παίκτης, όσο και ο προπονητής του δεν έδωσαν συνέχεια, το αντίθετο με τη στάση που κράτησαν έδειξαν πως το επεισόδιο έληξε και απλά θα ακολουθηθούν οι όποιες διαδικασίες προβλέπονται για την περίσταση. Κάτι που σημαίνει πως ο Παπ θα τιμωρηθεί προφανώς βάσει του εσωτερικού κανονισμού με πρόστιμο, αλλά ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει μέσα στην ομάδα και δεν πρόκειται να ανακοινωθεί κάτι.

Από κάθε άποψη, το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ έβγαλε ενωμένους τους ερυθρόλευκους. Ο Κώστας Παπανικολάου ζήτησε αρχικά συγγνώμη στον Γιάννη Σφαιρόπουλο σε κατ' ιδίαν συζήτηση που είχαν οι δυο τους και στη συνέχεια το έπραξε και στην απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας, ενώπιον και των υπολοίπων μελών της ομάδας.

Ο δε Σφαιρόπουλος πήρε το λόγο και εξήγησε πως ό,τι έγινε δεν είναι κάτι προσωπικό, αλλά έχει να κάνει με τη συνολική δική του φιλοσοφία και κατά συνέπεια του Ολυμπιακού. "Χάνετε ριμπάουντ, προσωπικές μονομαχίες, κάνετε λάθη. Αυτά πρέπει να σας απασχολούν. Αυτή είναι η δική σας δουλειά. Να κερδίζετε όλες αυτές τις φάσεις. Οχι να ασχολείστε με τους διαιτητές και να ψάχνετε για δικαιολογίες. Οι διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές δεν είναι δική σας δουλειά και σας το έχω ξαναπεί", ήταν ορισμένα από τα λόγια του 50χρονου τεχνικού στο κέντρο του γηπέδου, το απόγευμα της Δευτέρας στο Φάληρο.

Ο,τι έγινε, έγινε, λοιπόν. Το περισταστικό θεωρείται λήξαν, ο Ολυμπιακός προχωράει και μαζί βάζει τους δικούς του κανόνες εν όψει της υπόλοιπης σεζόν. Σε συνδυασμό με τον επέκταση του συμβολαίου με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ , αποδεικνύεται πως υπάρχει εμπιστοσύνη προς όλους και από την διοίκηση της ΚΑΕ και πλέον οι ερυθρόλευκοι προχωρούν ενωμένοι προς την εκκίνηση της EuroLeague, που είναι και ο πραγματικά μεγάλος στόχος. Όπως κάθε σεζόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ