ΜΠΑΣΚΕΤ

Βεζένκοφ στο Sport24.gr: "Εύκολη απόφαση, όταν σε θέλει ο Ολυμπιακός"

Βεζένκοφ στο Sport24.gr: "Εύκολη απόφαση, όταν σε θέλει ο Ολυμπιακός"

Ο Ολυμπιακός της σεζόν 2017-18, τα "θέλω" του Ντέιβιντ Μπλατ, οι "δάσκαλοι" που συνάντησε στο ΣΕΦ, οι προσδοκίες του για τη νέα αγωνιστική περίοδο και η "σύγκριση" του Βασίλη Σπανούλη με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο Σάσα Βεζένκοφ μιλάει στο Sport24.gr.

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στο Sport24.gr για το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην καριέρα του με την υπογραφή του στον Ολυμπιακό και τις προσδοκίες του για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, ενώ αναφέρθηκε και στους Βασίλη Σπανούλη και Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ ύστερα από τρεις σεζόν που πέρασε φορώντας την φανέλα της Μπαρτσελόνα, υπέγραψε στον Ολυμπιακό και με τους "ερυθρόλευκους" θα επιδιώξει να κάνει to limit up στις μετοχές του, αλλά δεν νιώθει - και ορθώς - υποχρεωμένος να δώσει... απαντήσεις. "Όπλα" του αποτελούν η εργατικότητα και το ταλέντο του, στοιχεία που έχει εντοπίσει και ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι από τους παίκτες που πάντα βάζει το "εγώ" του κάτω από το "εμείς" της ομάδας και γνωρίζει καλά πως οι επιτυχίες θα έρθουν μέσα από την συνολική προσπάθεια. Για αυτό άλλωστε δουλεύει σκληρά, ενώ κάθε ημέρα που περνάει, παίρνει "μαθήματα" από τους τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου. Επίσης, δεν έκρυψε πως είναι απολύτως αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό, ενώ δεν μας χάλασε το χατίρι, όταν του ζητήσαμε να... συγκρίνει τον Βασίλη Σπανούλη και τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Η συνέντευξη του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος πήρε την σκυτάλη από τον Ντέιβιντ Μπλατ και τον Γιάνις Στρέλνιεκς ...

Ποιες είναι οι μέχρι στιγμής εντυπώσεις σου από το νέο κεφάλαιο που άνοιξες στην καριέρα σου;

"Η φιλοσοφία είναι νέα και υπάρχουν πολλά καινούρια πρόσωπα στην ομάδα. Η προσαρμογή μου ήταν πολύ εύκολη. Οι συμπαίκτες, οι προπονητές και όλα οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα με βοήθησαν. Όλα τα δείγματα είναι θετικά και ανυπομονώ για επίσημα παιχνίδια, καθώς δουλεύουμε πολύ καλά".

Οι "παλιοί" βοηθούν στην προσαρμογή των νεοφερμένων στην ομάδα σας;

"Σίγουρα, δεν το συζητώ. Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Κώστας Παπανικολάου είναι παίκτες που έχουν κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα τους. Είναι σαν δάσκαλοι. Από αυτούς πρέπει να μαθαίνεις. Συμβουλεύουν τους νέους παίκτες και από την καθημερινή τριβή μαζί τους, παίρνεις σημαντικά μαθήματα που σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος".

Με τον Γιώργο Πρίντεζη αγωνίζεστε και στην ίδια θέση...

"Ο Γιώργος είναι ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους στην Ευρώπη. Οπότε καλύτερα να τον έχεις συμπαίκτη παρά αντίπαλο. Είμαι πολύ τυχερός που είμαι δίπλα του. Μαθαίνω από εκείνον. Παρατηρώ πώς προπονείται και τις κινήσεις του. Όλα αυτά με βοηθούν και θέλω να τα βγάλω στο γήπεδο".

Τι ζητάει από σένα ο Ντέιβιντ Μπλατ;

"Κάθε προπονητής ζητάει από τους παίκτες του να παίζουν καλή άμυνα και να βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο. Ο κόουτς θέλει να δείξω στο γήπεδο τις πραγματικές μου δυνατότητες και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω".

Βεζένκοφ στο Sport24.gr: "Εύκολη απόφαση, όταν σε θέλει ο Ολυμπιακός"

Ως πέρσι ήσουν στην Μπαρτσελόνα, αλλά γνωρίζεις πολύ καλά τον Ολυμπιακό. Τι θα αλλάξει στον Ολυμπιακό από την έλευση του Ντέιβιντ Μπλατ;

"Σίγουρα θα υπάρχει ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Ο τρόπος παιχνιδιού θα είναι τελείως διαφορετικός και προπονούμαστε για να τον μάθουμε. Είμαστε σαν τα παιδιά που πηγαίνουν σε καινούριο σχολείο. Μαθαίνουμε την φιλοσοφία του κόουτς και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι όσο πιο γρήγορα γίνεται".

Η λέξη "ενέργεια" θα χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν;

"Αυτό έχουν δείξει τα πρώτα δείγματα. Χρειάζεται να έχουμε ενέργεια τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Είμαι σίγουρος πως όλοι θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε ενέργεια στο γήπεδο για να παίξουμε όμορφο μπάσκετ".

Η λέξη που χαρακτηρίζει εσένα είναι η "εργατικότητα";

"Μου αρέσει να δουλεύω και να προσπαθώ να βελτιώνομαι σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού. Συνεργάζομαι πολύ καλά με τους προπονητές μου. Νιώθω πολύ καλά και μου αρέσει να προπονούμαι καθημερινά. Δεν έχει σημασία, όμως, για τον κόσμο, αν με χαρακτηρίζει η εργατικότητα. Νιώθω λίγο άβολα να μιλάω για αυτό".

Εύκολη απόφαση, το 100% για τους τίτλους

Το καλοκαίρι είπες το "ναι" εύκολα στον Ολυμπιακό;

"Ήταν απόφαση λίγων ημερών. Όταν ο Ολυμπιακός σε θέλει και ο κόουτς Μπλατ σου τηλεφωνεί για να σου αναλύσει το πλάνο του, όλα γίνονται πιο εύκολα. Ήταν σχετικά μία εύκολη απόφαση και είμαι χαρούμενος που είμαι στην ομάδα".

Είχες άλλες προτάσεις στα χέρια σου;

"Ό,τι έγινε το καλοκαίρι, έγινε. Επέλεξα τον Ολυμπιακό. Ήθελα να έρθω στον Ολυμπιακό και ήταν μία συνειδητή επιλογή. Είμαι χαρούμενος που όλα πήγαν καλά και ήρθα στον Ολυμπιακό".

Βεζένκοφ στο Sport24.gr: "Εύκολη απόφαση, όταν σε θέλει ο Ολυμπιακός"

Με τι θα είσαι ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν;

"Οι στόχοι στον Ολυμπιακό είναι συγκεκριμένοι: η EuroLeague, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός πάντα παλεύει για αυτούς τους στόχους. Θέλουμε να δώσουμε το 100% για να τους υλοποιήσουμε. Το πιο σημαντικό είναι πως όλοι μαζί πορευόμαστε ενωμένοι για να τους πετύχουμε. Θέλω όλοι στην ομάδα να είναι υγιείς. Από εκεί και πέρα αυτό που θα κάνω, είναι να δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι και σε όλες τις προπονήσεις, ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει".

Άξιζε κάτι καλύτερο ο Ναβαρο

Πιστεύεις πως χάθηκε χρόνος από την εξέλιξή σου Μπαρτσελόνα, καθώς στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν είχες μείνει εκτός του ροτέισον της Μπαρτσελόνα;

"Δεν το βλέπω έτσι. Για εμένα ήταν ένα μάθημα. Προσπάθησα να δω τα θετικά και να μάθω από τα λάθη μου. Κάθε ημέρα προσπαθούσα να γίνομαι καλύτερος και δεν σταμάτησα να δουλεύω. Ό,τι έγινε, ανήκει στο παρελθόν. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Σίγουρα έγινα πιο δυνατός. Δεν έχω να δώσω κάποια απάντηση. Θα δουλεύω πιο σκληρά για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Ο,τι έγινε πέρσι, είναι στο παρελθόν και πλέον κοιτάω μπροστά".

Το τέλος της καριέρας του Χουάν Κάρλος Ναβάρο ήταν αυτό που του άξιζε;

"Σίγουρα όχι. Η άποψή μου είναι πως παίκτες, όπως ο Ναβάρο, πρέπει να λένε το «αντίο» μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα, όμως, πήρε άλλη απόφαση. Γνωρίζω πολύ καλά πως ήθελε να αγωνιστεί για ακόμη μία σεζόν.Το δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος, αλλά αποδέχτηκε την απόφαση της Μπαρτσελόνα. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα του σταδιοδρομία. Σίγουρα, όμως, θα ήταν ωραίο να έπαιζε ακόμη μία σεζόν και να τον αποθέωναν σε κάθε γήπεδο".

Ήσουν συμπαίκτης με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο για τρία χρόνια και τώρα ζεις από κοντά τον Βασίλη Σπανούλη. Βλέπεις ομοιότητες μεταξύ τους;

"Είναι τελείως διαφορετικοί παίκτες και χαρακτήρες. Ο τρόπος παιχνιδιού τους είναι διαφορετικός. Έχουν, όμως, ένα κοινό σημείο, καθώς είναι ηγέτες με τον δικό τους τρόπο κι έχουν πετύχει πάρα πολλά στην καριέρα τους".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ