ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τζόνσον: "Αν με θέλουν στον Ολυμπιακό, έρχομαι"

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΕ ΟΣΦΠ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΛΑΙΧΩΝ ΑΣΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΕ ΟΣΦΠ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΛΑΙΧΩΝ ΑΣΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Έντι Τζόνσον μίλησε στην κάμερα του OTE-TV για την σεζόν που έζησε στον Ολυμπιακό, αλλά και για τις αναμνήσεις του τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το ΝΒΑ. "Αν με θέλουν τώρα στην ομάδα, ας έρθουν να με πάρουν", σχολίασε.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, Έντι Τζόνσον, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα την σεζόν 1994-1995, κατακτώντας το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, συμμετέχοντας και στον τελικό του Final-Four της Σαραγόσα, μίλησε στην κάμερα του ΟΤΕ-TV για το πέρασμα του από την χώρα μας.

Ο Έντι Τζόνσον, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο 56ο της ηλικίας του, αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους Αμερικανούς μπασκετμπολίστες που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη, ξεχωρίζοντας για την ικανότητα του στο σκορ και στο μακρινό σουτ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εκπομπή "Pick n' Roll" του OTE-TV:

Για τη θητεία του στην Ελλάδα: "Ήταν εκπληκτική εμπειρία. Στην Ελλάδα κατέκτησα το μοναδικό μου πρωτάθλημα. Ήταν μία τεράστια εμπειρία. Έχω πάρα πολλούς ακόλουθους στο Twitter και τουλάχιστον 2.000 από αυτούς είναι Έλληνες. Πραγματικά, τους αρέσει να με παρακολουθούν και να ακούν τι έχω να πω. Όπως είπα, ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής μου".

Για τον ημιτελικό στο Final Four της Σαραγόσας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό: "Ξέραμε πόσο σημαντικό ματς ήταν. Παρότι χάσαμε τον τίτλο, ξέραμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, ξέραμε ότι έπρεπε να τους κερδίσουμε στον ημιτελικό. Ήταν ματς που κρίθηκε στο τέλος, ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι".

Για το παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό στα Πατήσια: "Φυσικά και το θυμάμαι. Ήταν μόλις είχα έρθει στον Ολυμπιακό. Δεν έπαιξα καλά. Στο λύκειο στο Σικάγο παίζαμε σε μικρά σε γυμναστήρια. Θυμάμαι ότι ένα γήπεδο που παίζαμε ήταν απλά δύο αίθουσες που είχαν ρίξει τον τοίχο στο μέση. Ήταν τόσο μικρό γήπεδο που έπαιρνες το ριμπάουντ, γύριζες και σούταρες. Με έφερε λίγο πίσω στις ρίζες μου και για αυτό το απόλαυσα".

Για το πώς είχε αντιδράσει ύστερα από ένα κέρμα που δέχθηκε στη Θεσσαλονίκη: «Φυσικά το θυμάμαι. Ήταν το τραύμα μου από τον πόλεμο. Ήταν αστείο, όμως, γιατί βγήκα για την προθέρμανση και οι υπόλοιποι μου είπαν: «Έντι, πρέπει να προσέχεις». Και εγώ βγήκα έξω για να κάνω ζέσταμα και πριν το καταλάβω μου άνοιξε το μάτι ένα νόμισμα. Πάω στα αποδυτήρια και όλοι νόμιζαν ότι θέλω να μπω στο αεροπλάνο και να γυρίσω πίσω στην πατρίδα μου. Και τους απάντησα: «Δεν έχετε ιδέα! Μεγάλωσα στο Σικάγο! Εάν πιστεύετε ότι ένα χτύπημα στο μάτι από ένα νόμισμα θα με στείλει πίσω, είστε τρελοί». Εγώ έπρεπε να αποφεύγω σφαίρες όταν μεγάλωνα. Αυτό δεν ήταν τίποτα για Εμένα. Απλώς, βγήκα ξανά στο παρκέ και νομίζω ότι έκανα το καλύτερό μου παιχνίδι στην Ελλάδα. Γιατί είχα νευριάσει τόσο επειδή με πέτυχαν με το νόμισμα".

Για τον προπονητή του, Γιάννη Ιωαννίδη: "Ο Ιωαννίδης ήταν πολύ καλός προπονητής. Εγώ κι αυτός είχαμε τα προβλήματά μας μερικές φορές. Ήταν αστείο. Ύστερα από λίγο καιρό δεν ήξερε ότι έκανα μαθήματα για να μάθω ελληνικά. Δεν το ήξερε. Κι επειδή είχα κουραστεί να μιλάει για εμένα και να κάνω ότι δεν ήξερα τι έλεγε, για ένα ή δύο μήνες άφησα τα πράγματα έτσι. Καταλάβαινα πράγματα, όπως ότι έλεγε στους υπόλοιπους μια συγκεκριμένη ώρα προπόνησης και είχε άλλη ώρα για εμένα. Και του το είπα. Με κοίταξε έκπληκτος, γιατί κατάλαβε ότι είχα αρχίσει να μαθαίνω λίγο τη γλώσσα. Δεν μπορούσα να μιλήσω, αλλά καταλάβαινα τη γλώσσα. Έτσι, ύστερα από αυτό, ήμασταν μια χαρά. Με πίεζε, νομίζω ότι με προετοίμασε για να επιστρέψω στις ΗΠΑ, όπως κι έγινε. Τον απόλαυσα".

Για το πώς νιώθει πως τον θυμούνται ως τον καλύτερο σουτέρ του ελληνικού πρωταθλήματος: "Μου αρέσει! Μου αρέσει αυτή η σκέψη, ότι πιστεύουν πως ήμουν τόσο καλός. Και μισώ το γεγονός ότι δεν έμεινα πιο πολύ. Το έχω πει σε πολλούς. Τα παιδιά μου ήταν μικρά και προσπαθούσαν να προσαρμοστούν. Εάν ήταν λίγο μεγαλύτερα θα είχα μείνει! Αλλά δεν έμεινα… Αυτός ήταν ο καλύτερος χρόνος της ζωής μου. Εκτιμώ το γεγονός ότι ακόμα με θυμούνται".

Για το ότι είναι ο παίκτης που σκόραρε τους περισσότερους πόντους στο NBA που δεν έπαιξε σε All Star Game: "Πολλοί παίκτες δεν αγωνίστηκαν σε all star παιχνίδι. Υπήρχαν χρονιές που πίστευα ότι θα έπρεπε να βρίσκομαι εκεί, αλλά μόνο δώδεκα χωρούν στο ρόστερ. Και δυστυχώς, για εμένα, τα χρόνια που έκανα καλές σεζόν στο σκοράρισμα η ομάδα μου δεν πήγαινε τόσο καλά. Έτσι ήταν θέμα ευκαιριών. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι έχω αποσυρθεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια και κάθε χρόνο στο All Star Game μου κάνουν συνέχεια συνεντεύξεις λόγω αυτού του γεγονότος. Υποθέτω, λοιπόν, ότι εξελίχθηκε καλύτερα για εμένα. Είναι περισσότερο ενδιαφέρον τώρα, από το εάν είχα παίξει σε ένα All Star Game".

Για το εάν η παρουσία του στην Ελλάδα επιμήκυνε την καριέρα του: "Ναι! Ένας από τους λόγους που επέστρεψα στο ΝΒΑ ήταν πως ήθελα να προσπαθήσω να κερδίσω ένα πρωτάθλημα. Και εκείνη η ομάδα των Χιούστον Ρόκετς, στην οποία ήμουν μέλος, ήταν πιθανότατα η καλύτερή μου ευκαιρία. Δυστυχώς, όμως, πέσαμε πάνω σε μια πολύ καλή ομάδα της Γιούτα, την οποία ήταν πολύ δύσκολο να την κερδίσουμε. Τους είχαμε, όμως! Είχαμε την ευκαιρία να τους κερδίσουμε εκείνη τη χρονιά και να παίξουμε στους τελικούς με τους Σικάγο Μπουλς".

Για το νικητήριο σουτ που είχε σημειώσει: "Ναι, στο τέταρτο παιχνίδι, αλλά… ισοφαρίσαμε τη σειρά στο 2-2, πήγαμε ξανά εκεί, χάσαμε το πέμπτο ματς κι είχαμε διαφορά οκτώ πόντων στο έκτο ματς, κάναμε κάποια λάθη στο τέλος και ο Στόκτον έμεινε ελεύθερος και πέτυχε το νικητήριο καλάθι. Ξέρετε, έτσι είναι οι ευκαιρίες σε αυτό το παιχνίδι".

Για τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και το ρεκόρ των Σικάγο Μπουλς, που κυνηγούν να σπάσουν: "Η σεζόν των Μπουλς ήταν σχεδόν κωμική, για να πούμε την αλήθεια. Ξέραμε ότι ήθελαν να φθάσουν τις 72 νίκες. Και δεν είχαμε τίποτα να κερδίσουμε στην προσπάθειά μας να επικρατήσουμε. Είχαμε ήδη εξασφαλίσει τη θέση μας, όμως ξέραμε ότι ο Μάικλ και ο Σκότι το ήθελαν. Έτσι βγήκαμε έξω, παίξαμε σκληρά, το ματς κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Και ο Τζόρνταν μου έκανε φάουλ. Δεν ξέρω πόσο φάουλ μου έκανε, αλλά το έδωσαν. Και τότε έγινε έξαλλος! Ήταν αστείο, γέλαγα με αυτό, του είπα: «Δεν θα φτάσεις τις 72 νίκες». Και πραγματικά τον ενόχλησε, πραγματικά. Ήταν καλή στιγμή, όμως ήταν μία στιγμή. Κέρδισαν το πρωτάθλημα, αλλά το Γκόλντεν Στέιτ θα σπάσει αυτό το ρεκόρ. Θα το σπάσουν… Δεν πρόκειται να χάσουν έξι ματς στα τελευταία, τι έχει μείνει, 30; Δεν πρόκειται να χάσουν έξι ματς. Θα σπάσουν το ρεκόρ κι αν μείνουν υγιείς θα το σπάσουν εύκολα".

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους φιλάθλους: "Στα ελληνικά; Δεν θυμάμαι καθόλου ελληνικά πλέον και δεν θα ντροπιάσω τον εαυτό μου. Απλά θέλω να πω γεια σε όλους μου τους φίλους στην Ελλάδα, μου λείπουν και θα έρθω σύντομα. Βρέθηκα ξανά εκεί, δεν είχα την ευκαιρία να μείνω πολύ, αλλά σκοπεύω να επιστρέψω σύντομα".

Για τους συμπαίκτες του: "Τους θυμάμαι όλους! Το Φράνκο (Νάκιτς), που μένει στο Λος Άντζελες πια, με πιάσατε, προφανώς τον Τζορτζ Παπαδάκο που είναι εδώ στο Τορόντο. Τον Τάκη (Τάρλατς)! Τους θυμάμαι όλους! Με πιάσατε εξ απήνης, αλλά τους θυμάμαι όλους και μιλάω με τους περισσότερους".

Για το εάν θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να προσφέρει από κάποιο πόστο τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό: "Όταν με έφεραν στο Βερολίνο τους είπα ότι οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον δουν ότι θέλουν να εμπλακώ πιο πολύ στην ομάδα σίγουρα θα με ενδιέφερε. Επομένως, το ξέρουν και να μια πρόκληση για αυτούς. Εάν με θέλουν, ας έρθουν να με πάρουν".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ