ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσουμάνης: "Πέτυχα το πρώτο μου καλάθι με τη φανέλα της ομάδας που αγαπώ"

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÑÏÌÇÈÅÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÑÏÌÇÈÅÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ανδρέας Τσουμάνης μίλησε για την εμπειρία ζωής που βίωσε απέναντι σε Γυμναστικό Λάρισας και Προμηθέα Πάτρας, στα πρώτα του παιχνίδια με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Τέσσερις μέρες αφότου μέτρησε τα πρώτα λεπτά της καριέρας του με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού, ο Ανδρέας Τσουμάνης άνοιξε τον... λογαριασμό στη μεγάλη κατηγορία. Ο 17χρονος φόργουορντ των "ερυθρολεύκων", που πανηγύρισε την κατάκτηση του Πανελληνίου Εφήβων πριν από ένα μήνα, έπαιξε για 11'26'' κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας για να σημειώσει 7 πόντους με 2/4 δίποντα και 1/1 τρίποντο .

Μία μέρα αφότου έσπασε το ρόδι στη Stoiximan.gr Basket League, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός τονίζοντας αρχικά πως " ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για εμένα", για να προσθέσει: " Την περίμενα από πολύ μικρή ηλικία. Για όλους τους παίκτες είναι μια ξεχωριστή στιγμή το πρώτο τους καλάθι και γίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερη όταν το καταφέρνουν με την φανέλα της ομάδας που αγαπούν. Αυτό ακριβώς έγινε στην δική μου περίπτωση. Σίγουρα είναι κάτι που το ήθελα πάρα πολύ, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι οι εμπειρίες που παίρνω σε αυτή την ηλικία".

Το πρώτο του καλάθι συνοδεύτηκε και με … σπέσιαλ αφιέρωση: " Το αφιερώνω στην οικογένειά μου που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια που έχω μετακομίσει στην Αθήνα. Είναι δίπλα μου συνέχεια και τους ευχαριστώ πολύ", όπως σημείωσε για να εξηγήσει πως " δεν περίμενα να μου συμβεί τόσο γρήγορα, η αλήθεια είναι αυτή… Ούτε καν το φανταζόμουν πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο στο ξεκίνημα της σεζόν. Αλλά έγινε και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό".

Όσον αφορά στην πορεία του από τα τμήματα υποδομής των "ερυθρολεύκων" μέχρι το παρκέ του ΣΕΦ και τις πρώτες εμπειρίες με την ανδρική ομάδα του συλλόγου, σημείωσε πως " όλοι οι προπονητές μου με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και συνεχίζουν να το κάνουν. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις Ακαδημίες και αυτό φάνηκε και από τα αποτελέσματα της Εφηβικής ομάδας. Επίσης, με έχει βοηθήσει και με βοηθά πολύ ο κόουτς Σφαιρόπουλος, τον οποίο ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσε. Όσον αφορά εμένα, έχω δουλέψει αρκετά, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Τώρα είναι η αρχή και θα δουλέψω σκληρά γιατί νιώθω πως έχω πολλά ακόμα να δείξω".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ