ΜΠΑΣΚΕΤ

Τουπάν: "Ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα αυτό με την Ζάλγκιρις"

EUROLEAGUE / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Αξέλ Τουπάν δήλωσε ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την Ζάλγκιρις (6/12, 20:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) ότι αυτό το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο για αυτόν επειδή πρόκειται για την πρώην ομάδα του, τονίζοντας πάντως ότι δεν είναι σίγουρος αν θα αγωνιστεί.

Ο Αξέλ Τουπάν ταξίδεψε κανονικά με τον Ολυμπιακό στην Λιθουανία για τον αγώνα με την Ζάλγκιρις (6/12, 20:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) για την 11η αγωνιστική της EuroLeague , με το ενδεχόμενο συμμετοχής του να παραμένει ανοιχτό λόγω του τραυματισμού στο πόδι που τον έχει αφήσει εκτός δράσης για 2 εβδομάδες. Μιλώντας λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής των "ερυθρολεύκων" ξεκαθάρισε ότι δεν ξέρει αν θα αγωνιστεί, ωστόσο δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι αυτό το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο για αυτόν επειδή την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στην Ζάλγκρις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γάλλου γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος αξίζει να αναφερθεί ότι αν και "ανέβασε" φωτογραφία" στο Istagram που είχε τα μαλλιά ράστα , εντούτοις είχε το... κανονικό του κούρεμα όταν έφτασε στο αεροδρόμιο:

"Είναι σπουδαίο μέρος για να παίζεις μπάσκετ. Φοβερό γήπεδο, τρομερή έδρα με φιλάθλους που στηρίζουν την ομάδα τους και πραγματικά είναι ωραία να παίζεις εκεί. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, αυτό θέλουμε. Ξέρουμε πως παίζουν επιθετικά, σε άμυνα και επίθεση, πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Από τη μεριά μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτό και να τους σταματήσουμε για να πάρουμε τη νίκη.

Δεν ξέρω ακόμη εάν θα παίξω ή όχι, αλλά είναι ιδιαίτερο για εμένα το ότι γυρίζω εκεί. Πραγματικά θα είναι ξεχωριστό για εμένα εάν τελικά αγωνιστώ. Δεν είμαι 100% έτοιμος, έκανα μόνο μια προπόνηση, αλλά είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρω".

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δήλωσε από την πλευρά του: " Το πιο σημαντικό είναι πως η Ζαλγκίρις Κάουνας αυτή τη στιγμή παίζει εξαιρετικά. Και δείχνουν την ποιότητα τους εδώ και πολλά χρόνια τώρα. Πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο για το τι κάνουν εντός παρκέ, παρά για το γεγονός πως έχουν θερμή έδρα και κοινό που τους υποστηρίζει φανατικά. Ανησυχούμε περισσότερο για το πως θα παίξουμε εμείς και πως εκείνοι, παρά για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί".

Για το γεγονός ότι η Ζάλγκιρις έχει ρεκόρ 1-5 εντός έδρας, ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε: " Αυτό δεν σημαίνει τίποτα, Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, πως στην Ευρωλίγκα, όλα τα ματς είναι κρίσιμα και ανταγωνιστικά, εβδομάδα με την εβδομάδα μπορεί να αλλάξουν πολλά, το τι έχει γίνει στο παρελθόν και πριν μερικές αγωνιστικές, δεν έχει και τόση σημασία, πρέπει να κοιτάς το ματς που είναι μπροστά σου. Να σέβεσαι τον εαυτό σου και να σέβεσαι τον αντίπαλο σου, αυτό είναι το μυστικό".

Για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και την παρουσία του στον πάγκο τόνισε: " Ο Σάρας έχει κάνει σπουδαία δουλειά στη Ζαλγκίρις, δεν μου κάνει εντύπωση αυτό, το περίμενα. Είναι έξυπνος, ξεχωριστός και πάντα του άρεσε να παίζει διαφορετικό μπάσκετ, αυτό κάνει και ως προπονητής και πραγματικά δεν μου κάνει εντύπωση. Δουλεύει σκληρά και έχει παρουσιάσει σπουδαίο έργο ως τώρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ