ΜΠΑΣΚΕΤ

Το βράδυ που ο Μπλατ έβαλε στην ίδια πρόταση Πρίντεζη και ΛεΜπρόν

Το βράδυ που ο Μπλατ έβαλε στην ίδια πρόταση Πρίντεζη και ΛεΜπρόν

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ μίλησε (και) για τον χρόνο συμμετοχής του Γιώργου Πρίντεζη και έφερε ως παράδειγμα τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, την περασμένη Παρασκευή, ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε ρεκόρ καριέρας στη EuroLeague με 37 λεπτά συμμετοχής. Το βράδυ της Κυριακής (18/11) ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ έμεινε στο παρκέ του ΟΑΚΑ για 33:54, πήρε εννέα ριμπάουντ στα πρώτα 17 και κανένα στα υπόλοιπα 17 λεπτά. Ο Ντέιβιντ Μπλατ μάλιστα μετά το τέλος της; αναμέτρησης της 6ης αγωνιστικής της Basket League μίλησε για τον χρόνο συμμετοχής και την κούραση του (υπ)αρχηγού της ομάδας του και αναφέρθηκε και στον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο 59χρονος Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής απαντώντας σε ερώτηση για την κούραση του Γιώργου Πρίντεζη, τόνισε πως "είναι μία σωστή απορία, τον χρειαζόμαστε τώρα μέχρι να βρούμε κάποιον παίκτη που να κάνει την δουλειά. Ο ΛεΜπρόν παίζει 82 παιχνίδια 36 λεπτά. Αυτός είναι ο Πρίντεζης", ενώ για τον Σάσα Βεζένκοβ ανέφερε πως "είναι υγιής. Μερικές φορές οι παίκτες που περνούν διαστήματα που δεν αγωνίζονται. Ελπίζω να συνεχίσει να δουλεύει το ίδιο σκληρά και όταν επιστρέψει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος. Είναι νωρίς στην σεζόν".

Σε ερώτηση για τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, είπε: "Όταν ο Καλάθης ήρθε στην Ελλάδα πόσο έπαιζε; Πλέον είναι ένας από τους πέντε παίκτες στην Ευρώπη, με σεβασμό στο ΝΒΑ. Είναι η πρώτη του χρονιά. Είναι ένα διάστημα που πρέπει να περάσεις. Να μάθεις το επίπεδο της διοργάνωσης, την ατμόσφαιρα. Θα έχει αυτή την εμπειρία όπως κάθε παίκτης. Όλα τα ματς είναι σημαντικά. Πιστεύω πραγματικά ότι θα βρούμε τον δρόμο μας. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι".

Νωρίτερα, ο είχε δώσει "συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Ήταν άλλο ένα σκληρό παιχνίδι για τις δύο ομάδες. Είχαμε τις ευκαιρίες μας αλλά τις χάσαμε. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου καθώς σε ένα δύσκολο σημείο της σεζόν πρέπει να προχωρήσουμε. Θα έχουμε στιγμές σαν αυτές. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, όπως είμαστε. Σημειώσαμε βελτίωση. Είμαστε νέα ομάδα που μεγαλώνει".

Τέλος, ο ρωτήθηκε και για τον Αξέλ Τουπάν: "Είναι ένα διάστημα της σεζόν. Μπορεί να σου λείψουν 1-2 παίκτες, ή να παίξεις πλήρης με κάποια ομάδα. Έτσι είναι. Πρέπει να το ξεπεράσει. Ελπίζεις ότι οι παίκτες που είναι πίσω να τον αναπληρώσουν. Ο Παπανικολάου έκανε σπουδαίο ματς με την Φενέρ. Ο Τίμα μάς έδωσε καλά λεπτά. Ο Κώστας χωρίς να φταίει δεν είχε συμμετοχή στην επίθεση αλλά έπαιξε καλή άμυνα. Περιμένω και ο Στρέλνιεκς να βρει ρυθμό για να είμαστε πλήρεις".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ