ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το βράδυ που ξανάνιωσε ο Σπανούλης

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μετά από 60 μέρες στη... ναφθαλίνη, ο ταλαιπωρημένος Βασίλης Σπανούλης γύρισε στη δεύτερη οικογένειά του. Το Sport24.gr αναλύει τη γεμάτη ενδιαφέρον εμφάνιση του Λαρισαίου γκαρντ απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας.

Το ελιξήριο της νεότητας δεν έχει εφευρεθεί, οπότε ο 35χρονος Βασίλης Σπανούλης μπορούσε να κάνει μόνο ένα πράγμα τους τελευταίους δυο μήνες: Υπομονή. Ακούγεται κλισέ, μα είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικό. Άλλωστε το κοντέρ στο γόνατο του "Kill-Bill" έχει γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα σε παρκέ, γυμναστήρια, στίβους και κάθε είδους επιφάνεια, με αποτέλεσμα να τον ταλαιπωρήσει για περισσότερο καιρό απ' όσο υπολόγιζε ο ίδιος, το προπονητικό team της ομάδας του και φυσικά οι γιατροί του. Στη Βαλένθια ταξίδεψε, δεν κατάφερε να αγωνιστεί, όμως γύρισε στη σύνθεση του Ολυμπιακού στην εντός έδρας επικράτηση επί του Κόροιβου Αμαλιάδας και διέλυσε τη συννεφιά που βρισκόταν πάνω από το κεφάλι του από την 4η Οκτωβρίου και το ματς Κυπέλλου με τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας κι έπειτα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε στοχεύσει το ματς με τον Κόροιβο για αρκετούς λόγους. Για να ξεκουράσει τους Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ, Μάντζαρη, Αγραβάνη (έπαιξε απλώς μερικά λεπτά στο φινάλε), για να δώσει χρόνο στον Γουίλτζερ, αλλά κυρίως για να βάλει τον αρχηγό του στην εξίσωση πριν το ματς της Παρασκευής με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι κι έγινε. Έριξε τον Σπανούλη στο ματς στο έβδομο λεπτό και τα υπόλοιπα ήρθαν μέσα από το τέμπο της αναμέτρησης. Ο Λαρισαίος έπαιξε αποκλειστικά στη θέση του σούτινγκ γκαρντ, είτε με τον Ρόμπερτς, είτε με τον Τολιόπουλο δίπλα του, δεν "φορτώθηκε" με το κατέβασμα της μπάλας, την πήρε όμως αρκετές φορές στο μισό γήπεδο για να ξεκινήσει από εκεί να δημιουργεί.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ, ΟΙ ΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς ξεκίνησαν στις θέσεις των γκαρντ και 3:24 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ο Σφαιρόπουλος "τράβηξε" τον Λετονό στον πάγκο. Ο Σπανούλης μπήκε στο ματς, έπαιξε στη θέση δύο δίπλα στον Ρόμπερτς, έμεινε εκεί μόλις ο Τολιόπουλος αντικατέστησε τον Αμερικανό και στα 43.4" κέρδισε το πρώτο του φάουλ. Έβαλε μία βολή και στην επόμενη επίθεση έφθειρε ξανά τον αντίπαλό του, για να ευστοχήσει αυτή τη φορά και στις δυο προσπάθειες από τη γραμμή. Στην έναρξη της δεύτερης περιόδου έπαιξε πλάγιο πικ-εν-ρολ με τον ΜακΛίν που κέρδισε το φάουλ, έβαλε τις βολές για το 23-21 και έδωσε στον αρχηγό του την πρώτη του ασίστ στην αναμέτρηση. Λίγο μετά οι δυο τους συνεργάστηκαν και πάλι για να πετύχει ο Αμερικανός άλλες δυο βολές, πριν ο Σπανούλης δει στη δεξιά γωνία τον ελεύθερο Τολιόπουλο και του πασάρει για να βάλει ο 22χρονος άσος τρίποντο για το 28-23. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν εννέα λεπτά για να πάρει ο "Kill-Bill" το πρώτο του σουτ, ένα τρίποντο που έβαλε για το 33-30, πριν αποσυρθεί στο 16' και επιστρέψει για τα τελευταία τέσσερα δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους. Σε θέση άμυνας αυτή τη φορά, πήγε στον Σπυριδωνίδη, "έφαγε" την προσποίηση και το τρίποντο για το 45-39 του ημιχρόνου.

ΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ, ΤΟ "ΔΩΣΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΣΤΟΧΟ

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Σφαιρόπουλος επέλεξε τους δυο που είχαν ξεκινήσει το ματς (Ρόμπερτς-Στρέλνιεκς) και στο 25' άλλαξε και πάλι τον Λετονό με τον Σπανούλη που αυτή τη φορά ήταν πιο επιθετικός. Στο 28' έβαλε τρίποντο από την κορυφή για το 73-55, ενώ στην τελευταία φάση της τρίτης περιόδου ζήτησε τη μπάλα και την πήρε από τον Τολιόπουλο για να βάλει νέο μακρινό σουτ για το 79-58. Στην πρώτη φάση του τέταρτου δεκαλέπτου χρησιμοποίησε το σκριν του Γουίλτζερ, εκτέλεσε από την κορυφή και βρήκε σίδερο, στην πρώτη και μοναδική άστοχη προσπάθειά του στο παιχνίδι. Ακολούθησε μία λάθος πάσα στην καρδιά της ρακέτας του Κοροίβου και αλλαγή που τον έβαλε σε ρόλο θεατή μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Αντίθετα με όσα περιμέναμε, ο Σπανούλης βγήκε από το ματς και κάθισε στον πάγκο σαν να ήταν ένα ακόμη παιχνίδι της φετινής του σεζόν και όχι το πρώτο του μετά από δυο μήνες. Δεν είδαμε το ιατρικό team να πηγαίνει πάνω του για να τον ρωτήσει πως νιώθει, δεν τον είδαμε να ζητά και να βάζει πάγο στο γόνατό του, δεν τον είδαμε να τρίβει το πόδι του. Ο 35χρονος γκαρντ θα περάσει σίγουρα αρκετή ώρα απόψε με τους γυμναστές και τους φυσιοθεραπευτές της ομάδας του, όμως το πρώτο δείγμα γραφής μετά από ένα δίμηνο γεμάτο πόνο και ζόρικες στιγμές, ήταν εξαιρετικό.

Όσο για τον απολογισμό του; Αν και έχει ελάχιστη σημασία, ο Σπανούλης έπαιξε 16:27 για να σκοράρει 13 πόντους με 3/4 τρίποντα και 4/6 βολές, να μαζέψει ένα αμυντικό ριμπάουντ, να μοιράσει 5 ασίστ και να κάνει δυο λάθη. Κέρδισε τέσσερα φάουλ από τους αντιπάλους του, έκανε ένα και έδειξε έτοιμος για το ματς της Παρασκευής με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ