ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το restart του Πρίντεζη, ήταν restart και για τον Ολυμπιακό

Το restart του Πρίντεζη, ήταν restart και για τον Ολυμπιακό

Η αγωνιστική αναγέννηση του Γιώργου Πρίντεζη, συνδυάστηκε με εκείνη του Ολυμπιακού. Η ατάκα του στο ξεκίνημα της ομάδας το 2011 και το εύστοχο προαίσθημα του.

Το καλοκαίρι του 2011 ήταν μία κρίσιμη περίοδος για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Από τις πιο δύσκολες της σύγχρονης ιστορίας της. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν ανακοινώσει την αποχώρηση τους από την ΚΑΕ, ο Θοδωρής Παπαλουκάς αποχωρεί ως ραγισμένο είδωλο, ο Μίλος Τεόντοσιτς παραχωρείται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο ένας πρωτοκλασάτος παίκτης αποχωρεί μετά τον άλλον, ενώ μέσα σε όλα αυτά "σκάει" και το θέμα με τις συνομιλίες του Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος στην συνέχεια επίσης έφυγε από το μεγάλο λιμάνι. Οι "ερυθρόλευκοι" βιώνουν την απαξίωση σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τον μεγάλο αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ολοκλήρωσε την σεζόν έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα με μειονέκτημα έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ νωρίτερα είχε αναδειχθεί και Πρωταθλητής Ευρώπης στο Final Four της Βαρκελώνης, σε ένα τουρνουά που οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να προκριθούν καθώς αποκλείστηκαν από την Σιένα, αν και είχαν το αβαντάζ. Η πλειοψηφία των φιλάθλων ήταν απογοητευμένοι και αρκετοί γύρισαν την πλάτη στην ομάδα, είτε επειδή η εικόνα της τους "πλήγωνε", είτε γιατί θεωρούσαν πως δεν υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης.

Όπως όμως εύστοχα είχε δηλώσει ο Γιώργος Αγγελόπουλος, "το πιο βαθύ σκοτάδι είναι εκείνο πριν την χαραυγή" και εκεί που όλοι έβλεπαν το "τέλος" υπήρχε και μία "αρχή", το ξεκίνημα μιας από τις πιο όμορφες ιστορίες στα χρονικά του ελληνικού αθλητισμού: εκείνη της (νέας) ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, με το χαμηλό μπάτζετ, με ένα σύνολο χτισμένο γύρω από τον ηγέτη Βασίλη Σπανούλη, με ένα πλάνο που πόνταρε στους νεαρούς Κώστα Παπανικολάου, Κώστα Σλούκα, Βαγγέλη Μάντζαρη και Δημήτρη Κατσίβελη (οι οποίοι είχαν δεχτεί και αμφισβήτηση), με τον "που πάμε με σέντερ κάτω από δύο μέτρα;" Κάιλ Χάινς και φυσικά με τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος έκανε το μεγάλο restart της επαγγελματικής του καριέρας, έχοντας βρεθεί στο πιο κρίσιμο σημείο της πορείας του. Ήταν η ίσως τελευταία του ευκαιρία να αποδείξει την αξία του και ήταν αποφασισμένος στη νέα σεζόν να παρουσιαστεί καλύτερος, να δείξει το πραγματικό του αγωνιστικό πρόσωπο. Και το κατάφερε!

Το restart του Πρίντεζη, ήταν restart και για τον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Πρέπει να κάνουμε ένα format στα παλιά και ένα restart για μία νέα αρχή", είχε σχολιάσει τότε, εκείνο το καλοκαίρι του 2011. Και το δικό του restart συνδυάστηκε με το restart των "ερυθρολεύκων", έχοντας "καθαρίσει" από "ιούς" του παρελθόντος. Η ομάδα, πλέον, έβγαζε υγεία, είχε καλά αποδυτήρια και αρχές: όλοι για έναν και ένας για όλους, το "εμείς" πάνω από το "εγώ", η αγάπη για τον διπλανό, ο καθένας τον ρόλο του, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο, αυταπάρνηση και μαχητικότητα μέχρι το τέλος. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν έως και σήμερα την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Η αναγέννηση του Γιώργου Πρίντεζη, συνδυάστηκε με την αναγέννηση του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου.

Κατά την διάρκεια της σεζόν 2011-2012, η οποία ξεκίνησε με χαμηλές βλέψεις και μικρές φιλοδοξίες, φτιάχνοντας ουσιαστικά μία ομάδα για το μέλλον και όχι για το τώρα (ασχέτως αν ήρθαν άμεσα οι τίτλοι), σε μία από τις συνομιλίες μας με τον (προφήτη) Γιώργο Πρίντεζη, μας είχε σχολιάσει τότε τα εξής: "Από την προετοιμασία που κάναμε με την ομάδα, από τις πρώτες μέρες, αυτό που ξεχώρισα είναι το γεγονός πως υπάρχει εξαιρετικό κλίμα. Όλα τα παιδιά είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες και βάζουν την ομάδα πάνω απ' όλα. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, προχωράμε σεμνά και ταπεινά, αλλά έχω ένα προαίσθημα πως κάτι καλό θα κάνουμε στο τέλος. Θα το δεις! Υπάρχει μία καλή νοοτροπία στην ομάδα, που δεν υπήρχε παλιά, υπάρχουν ρόλοι και ο ένας σέβεται τον άλλον. Ξέρω πως δεν μας πιστεύουν ιδιαίτερα, αλλά έχουμε κάνει τρομερή δουλειά. Μπορούμε να καταφέρουμε κάτι πολύ καλό φέτος, θα το δεις".

Και τελικά, το προαίσθημα του Έλληνα φόργουορντ ήταν εύστοχο, καθώς στο τέλος της σεζόν όχι μόνο ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα σε Ελλάδα και Ευρώπη με συναρπαστικό και εντυπωσιακό τρόπο, αλλά μέσα σε αυτή την εξαετία (σεζόν 2011/12 έως και την σεζόν 2016/17), οι "ερυθρόλευκοι" μετρούν 3 πρωταθλήματα Ελλάδας, 2 κατακτήσεις Euroleague και 4 συμμετοχές σε τελικούς Final Four, έχοντας δημιουργήσει μία σπουδαία ομάδα-παρέα, η οποία είναι συμπαθής σε φίλους και εχθρούς, κερδίζοντας τον σεβασμό και την αναγνώριση σε όλη την Ευρώπη. Και η ιστορία συνεχίζεται, με την σημαία στον ιστό της, με τον Γιώργο Πρίντεζη να ανανεώνει το συμβόλαιο του έως και το 2020, κλείνοντας ουσιαστικά την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι, κάνοντας ένα ακόμη όνειρο του πραγματικότητα.

Η συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει στην Media Day για την σεζόν 2011/2012:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ