ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Υπάρχει ενδιαφέρον για τον Σον Τζέιμς!"

"Υπάρχει ενδιαφέρον για τον Σον Τζέιμς!"

Ο Σον Τζέιμς ξεχωρίζει στη λίστα του Ολυμπιακού ως αντικαταστάτης του Πάτρικ Γιανγκ ενώ ο προπονητής της Μπιλμπάο, Σίτο Αλόνσο, μίλησε για το συμβόλαιο του Αμερικανού και τη φημολογία των ημερών (VIDEO)!

Ο Σον Τζέιμς συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για τον ψηλό που θα καλύψει το κενό στη ρακέτα του Ολυμπιακού, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ στο ματς με την Αναντολού Εφές.

Η περίπτωση του Τζέιμς ταιριάζει στα "θέλω" του προπονητή των Πειραιωτών και για αυτό βρέθηκε εξ αρχής ψηλά στη λίστα των πρωταθλητών .

Στο μεταξύ, η Μπιλμπάο επικράτησε χθες (2/12) της Όλντενμπουργκ με 73-68 στην Bilbao Arena και σφράγισε την πρόκρισή της στο LAST-32 του Eurocup, σε ένα παιχνίδι όπου ο Αμερικανός σέντερ είχε 2 πόντους με 1/1 δίπ., 0/1 τρίπ., συν 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 5 λάθη σε 11.35 συμμετοχής.

Πρόκειται για την χειρότερη εμφάνιση του Σον Τζέιμς σε 7 αγώνες στο Eurocup (σ.σ. δεν έπαιξε κόντρα στη Ναντέρ αφού αρνήθηκε να ταξιδέψει στη Γαλλία λόγω των επιθέσεων στο Παρίσι). Πριν από το χθεσινό ματς, οι μ.ό. του 32χρονου σέντερ στη διοργάνωση ήταν 9.5 πόντοι και 6 ριμπάουντ. Η παρουσία του κόντρα στην Όλντενμπουργκ δεν έμεινε ασχολίαστη από τον κόουτς των Βάσκων, Σίτο Αλόνσο.

"Αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα σε πνευματικό επίπεδο σε ό,τι αφορά τον Σον Τζέιμς, αφού υπάρχει ενδιαφέρον από άλλη ομάδα για αυτόν! Ίσως έτσι εξηγούνται πολλά πράγματα απόψε. Η εμφάνιση δεν ήταν... φυσιολογική από έναν παίκτη, ο οποίος μας έχει βοηθήσει να κερδίσουμε πολλά παιχνίδια. Το μυαλό του είναι αλλού! Οι πληροφορίες και η φημολογία των τελευταίων ημερών τον έχουν επηρεάσει και για αυτό έπαιξε άσχημα. Ξέρετε, βέβαια, ότι τα πράγματα αλλάζουν από το πρωί ως το απόγευμα.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο Τζέιμς είναι ένας παίκτης επιπέδου Euroleague. Το συμβόλαιό του με την Μπιλμπάο δεν είναι αντίστοιχο με το επίπεδό του. Βρίσκεται στην Μπιλμπάο με χαμηλό συμβόλαιο, με μια ειδική συμφωνία και μπορεί να βρει θέση σε μια ομάδα που θα του κάνει μια πιο σημαντική και υψηλή προσφορά" ανέφερε μεταξύ άλλων ο 39χρονος προπονητής της Μπιλμπάο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα με τους Γερμανούς.

Θυμίζουμε πως στα θετικά για τον Ολυμπιακό είναι το γεγονός πως ο Σον Τζέιμς έχει οψιόν αποδέσμευσης που φτάνει τις 20.000 ευρώ, ποσό το οποίο εύκολα μπορεί να δοθεί από τους Πειραιώτες ώστε να τον κάνουν δικό τους.

Πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα, είναι "τερματοφύλακας" στα μετόπισθεν, έχει έφεση στο μπλοκ και ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Είναι λειτουργικός στα πικ-εν-ρολ (σε άμυνα-επίθεση), είναι αποτελεσματικός στα ριμπάουντ, μπορεί να κινηθεί σωστά στα χετζ-άουτ, είναι "σκληρός" στην άμυνα και έχει καλά τελειώματα στην επίθεση. Διαθέτει αθλητικά προσόντα, ύψος (2.08), μακριά χέρια, έχει καλό χαρακτήρα και η περίπτωση του δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στις επιθυμίες του Σφαιρόπουλου ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου του αντι-Γιανγκ.

Ο Σίτο Αλόνσο για τον Σον Τζέιμς

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ