ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το "mission impossible" του Ολυμπιακού για τον αθλητικό σέντερ

Το "mission impossible" του Ολυμπιακού για τον αθλητικό σέντερ

Ο χρόνος για το deadline της Euroleague μετράει αντίστροφα, με τον Ολυμπιακό να πιέζεται για να βρει την ιδανική λύση για τη θέση "5". Αρνητική απάντηση από την Τορίνο για τον Ντι Τζέι Ουάιτ, κοιτάζει αλλού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Πέντε ημέρες. Τόσες έμειναν μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία που έχουν οι ομάδες του ΤΟΡ 16 για να κάνουν οποιαδήποτε αλλαγή επιθυμούν στο ρόστερ τους, για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Τόσες έχει και ο Ολυμπιακός για να καταλήξει στο πως θα πορευτεί για τη συνέχεια της διοργάνωσης, στην οποία έχει ως στόχο το Final Four του Βερολίνου της φετινής Euroleague.

Είναι κοινό μυστικό πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν βγει στην αγορά εδώ και αρκετό καιρό αναζητώντας τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Οθέλο Χάντερ και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ στη θέση "5", ειδικά σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, στα οποία ο δεύτερος δείχνει να υστερεί και να μην αποτελεί βασική επιλογή του Γιάννη Σφαιρόπουλου για το rotation. Οι επιλογές βέβαια είναι λίγες, όπως επίσης κι οι πιθανότητες να μείνει ελεύθερος κάποιος από τους παίκτες που βρίσκονται στα "ερυθρόλευκα" ραντάρ.

Το Sport24.gr ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης (19/2) πως ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Ντι Τζέι Ουάιτ , διερευνώντας τις προθέσεις της ομάδας του της ιταλικής Τορίνο για να τον αποδεσμεύσει. Από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές πως όλα θα καθοριστούν από το buy out στο συμβόλαιο του 29χρονου Αμερικανού σέντερ. Κάτι που δεν υφίσταται ως όρος (δηλαδή συγκεκριμένο ποσό αποδέσμευσης), στοιχείο που πετούσε το μπαλάκι στις διαθέσεις της ιταλικής ομάδας.

Τι απάντησαν από μέρους τους; Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr από την Ιταλία πως ο παίκτης δεν παραχωρείται! Το κατέστησαν σαφές στην πλευρά του Ολυμπιακού το πρωί της Παρασκευής (20/2), οπότε και υπήρξε η διερευνητική επαφή με τη διοίκηση της Τορίνο. Τι σημαίνει πλέον αυτό; Πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι υποχρεωμένος, πλέον, εφόσον επιμένει να αποκτηθεί κάποιος αθλητικός σέντερ να στρέψει το ενδιαφέρον του σε άλλες περιπτώσεις αφού ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να μπει σε πλειστηριασμούς ή παιχνίδια τακτικής των μάνατζερ ή των ομάδων.

Κάτι το οποίο κατέστη σαφές ειδικά στην περίπτωση του Τζόι Ντόρσεϊ, με τη διοίκηση των "ερυθρολεύκων" να μην ενέδωσε στις διαθέσεις της τουρκικής Γαλατασαράι να υπερ-πληρώσει για να τον αποκτήσει. Εξάλλου ήδη η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός στη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει δώσει μέχρι στιγμής σημαντικά ποσά για την απόκτηση του Σον Τζέιμς, της ελευθέρας του από την ισπανική Μπιλμπάο, του Ντάριους Τζόνσον Όντομ και της ελευθέρας του από τη τουρκική Τράμπζοσνπορ αλλά και συμβόλαιο όπως και του Κώστα Παπανικολάου (συμβόλαιο). Τρεις περιπτώσεις μετά το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου που καταστά σαφές πως δεν υπάρχει η δυνατότητα για νέα υπέρβαση. Η΄ διαφορετικά της απόκτησης κάποιου αθλητικού σέντερ και κατ΄ επέκταση τακτοποίησης της ομάδας του.

Απολύτως φυσιολογικά αφού οι διοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, έχουνε βάλει τρις το χέρι στην τσέπη τους τελευταίους τρεις μήνες και ιδιαίτερα βαθιά για να αποκτηθεί ο Παπανικολάου. Κινήσεις με σκοπό να "γεμίσουν" τις "τρύπες" που δημιουργούνταν στο ρόστερ της ομάδας, λόγω των αλλεπάλληλων τραυματισμών που προέκυπταν στην πορεία.

Η αδιαλλαξία των ομάδων

Όπως στην περίπτωση του Κεμ Μπιρτς της τουρκικής Ουσάκ Σπορτίφ, έτσι και σε αυτή του Ντι Τζέι Ουάιτ της ιταλικής Τορίνο, ο Ολυμπιακός βρήκε μπροστά του έναν... τοίχο. Έναν τοίχο που σε μεγάλο βαθμό να περίμεναν στον Πειραιά, αφού βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο της σεζόν και με τις επιλογές να είναι μετρημένες στα δάχτυλα, καμία ομάδα δεν προτίθεται να αποχωριστεί ελαφρά τη καρδία έναν τόσο σημαντικό παίκτη για το rotation της.

Πόσο μάλλον η Τορίνο, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση της Lega Basket, παλεύοντας με όλες τις της δυνάμεις να σώσει την κατηγορία. Η ιταλική ομάδα στηρίζει πολλά στον Αμερικανό σέντερ, η εμπειρία του οποίου είναι χρήσιμη κι αυταπόδεικτη από τα νούμερά του στο ιταλικό πρωτάθλημα όπου έχει κατά μέσο όρο 17.6 πόντους και 8.4 ριμπάουντ. Δείγμα της πρόθεσης της διοίκησης του συλλόγου για παραμονή είναι το γεγονός πως τον τελευταίο μήνα, η Τορίνο απέκτησε τόσο τον Αμερικανό πλέι μέικερ και πρώην του Ρεθύμνου Σαρλόν Κλουφ όσο και τον Κονγκολέζο Κριστιάν Εγιενγκά. Έριξε, δηλαδή, χρήμα στην αγορά για να πετύχει τον σκοπό της.

Όλα αυτά καταδεικνύουν το εκ προοιμίου το δύσκολο της υπόθεσης του Ντι Τζέι Ουάιτ. Για αυτό, άλλωστε, αναφέραμε από την πρώτη στιγμή πως το buy out που τελικά δεν υπάρχει στο συμβόλαιο του Αμερικανού σέντερ θα καθόριζε τα πάντα.

Τι κάνει από εδώ και πέρα;

Με τις επιλογές να είναι ελάχιστες από την ευρωπαϊκή αγορά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει δύο επιλογές. Ή να πορευτεί με το υπάρχον ρόστερ, κάτι που ανέφερε με δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τα Τρίκαλα , ή να ρίξει... νερό στο κρασί του και να αποταθεί σε σέντερ που δεν έχει εμπειρία από τα ευρωπαϊκά παρκέ. Η πρώτη ενέχει μεγάλο ρίσκο, αφού άπαντες στον Ολυμπιακό θα... προσεύχονται να μην τραυματιστεί κάποιος από τους υπάρχοντες ψηλούς, όσο και να συνεχίσει με στο ίδιο μοτίβο ο Γιώργος Πρίντεζης.

Στα γραφεία της ΚΑΕ Ολυμπιακός έχουν φτάσει κι άλλες προτάσεις με διαθέσιμους παίκτες, πλην όμως δεν υπάρχουν προτεραιότητες. Ούτως ή άλλως, οι "ερυθρόλευκοι" είναι υποχρεωμένοι να "χτυπήσουν" αρκετές πόρτες, εξετάζοντας και "ζυγίζοντας" όλα τα ενδεχόμενα (συμβόλαιο κλπ).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, κρατήστε στο μυαλό σας πως εσχάτως αυξάνονται οι επιλογές σε ό,τι αφορά την αγορά της Κίνας. Τα πλέι οφ του CBA προχωρούν, κι οι ομάδες που δεν συνεχίζουν δημιουργούν ευκαιρίες με παίκτες που βλέπουν τη σεζόν (τους) να ολοκληρώνεται πρόωρα. Γι αυτό, μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να "αναθερμανθεί" το ενδιαφέρον για παίκτες που, ούτως ή άλλως, στον Πειραιά είχαν κάνει μια πρώτη κουβέντα, λίγες ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ (βλ. Ελάιζα Χόλμαν, ο οποίος έχει επίσης προταθεί σε Γαλατασαράι και Μακάμπι Τελ Αβίβ - φώτο). Τότε τα δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά, τώρα ευνοούν την επαναπροσέγγιση.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός καλείται εντός των επόμενων πέντε ημερών να καταλήξει στον παίκτη που θα "γεμίσει" το καλάθι του. Κίνηση που θα είναι μείζονος σημασίας για την πορεία της ομάδας στην Euroleague, αλλά και για την υπεροπλία της εντός των συνόρων (βλ. τελικοί του πρωταθλήματος). Κι όσο παίκτες που ενδιέφεραν (βλ. Κόλτον Άιβερσον -πριν από μια με δύο εβδομάδες) δεν μένουν ελεύθεροι από τις ομάδες τους, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες να προκύψει κάποια περίπτωση μακριά από την Ευρώπη. Με εμπειρία από τα μέρη μας, και ικανότητα να αποτελέσει τον "τερματοφύλακα" που ψάχνει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ