ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το μήνυμα ενότητας του Μπλατ για την κόντρα της EuroLeague και της FIBA

Το μήνυμα ενότητας του Μπλατ για την κόντρα της EuroLeague και της FIBA

Ο Ντέιβιντ Μπλατ πήρε θέση για την διαμάχη της EuroLeague με την FIBΑ κι έστειλε μήνυμα ενότητας, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πορεία προετοιμασίας του Ολυμπιακού.

Η κόντρα της FIBA με την EuroLeague συνεχίζεται και ο Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε στο άλυτο προς το παρόν πρόβλημα τονίζοντας πως αυτό βλάπτει το μπάσκετ, ενώ στάθηκε και στις πολύ καλές συνθήκες που έχει συναντήσει στον Ολυμπιακό.

"Αυτό είναι κάτι που το έχω σκεφτεί πολύ. Eχω περάσει χρόνια και στις δύο πλευρές. Ήμουν προπονητής της εθνικής Ρωσίας για 7 χρόνια και σε συλλόγους για 25. Γνωρίζω πολύ καλά πως υπάρχουν καλοί άνθρωποι και στις δύο πλευρές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το άθλημα, αλλά όλο αυτό είναι καθαρά θέμα πολιτικής. Δεν διαφέρει από το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο.Υπάρχουν άνθρωποι με πολύ καλές ιδέες, αλλά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι καλό για το μπάσκετ, τους παίκτες και τις ομάδες. Κάνει καλό σε ανθρώπους με πολιτικές επιθυμίες, οι οποίοι ενεργούν με άσχημο τρόπο. Αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές. Αυτό που συμβαίνει επηρεάζει αρνητικά το μπάσκετ και πρέπει να σταματήσει. Πρέπει κάποιος να βγει μπροστά και να πει «ποιο είναι το πιο καλό που πρέπει να κάνουμε για το παιχνίδι και όχι για την πολιτική;». Είναι κάτι λανθασμένο και πρέπει να σταματήσει", είπε ο έμπειρος προπονητής.

Όσον αφορά το το τι θα αλλάξει στον Ολυμπιακό, ανέφερε: "Υπάρχουν δύο τρόποι για να κοουτσάρεις. Ο πρώτος είναι να βασιστείς στο σύστημα και ο δεύτερος «πας με τους παίκτες». Δεν υπάρχει λάθος και σωστό. Κατά την διάρκεια της καριέρας μου φρόντιζα να προσαρμόζομαι, ώστε να εκμεταλλεύομαι το δυναμικό της ομάδας και να παίζουμε όσο το δυνατό καλύτερα. Αυτό που βρήκα στον Ολυμπιακό είναι ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών που έχουν την σωστή νοοτροπία. Χτίζουμε την ομάδα με τέτοιο τρόπο, ώστε να συνδυάσουμε τις ικανότητες των παικτών που πλέον έχουν γίνει μέρος του DNA της ομάδας με εκείνες των νεαρών και αθλητικών και γρήγορων παικτών. Έχουμε ήδη έναν πολύ καλό κορμό παικτών".

Για τον χρόνο που θα χρειαστεί η ομάδα του για να φτάσει στο σημείο που εκείνος επιθυμεί, είπε: "Όταν έχεις κάνεις τόσες αλλαγές, δεν αρκούν δύο - τρεις εβδομάδες για να εντάξεις τόσους νέους παίκτες στην ομάδα. 'Οσον αφορά το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε και το επίπεδο θέλησης, δέσμευσης και δουλειάς, έχουμε κάνει μία πολύ καλή αρχή. Δεν μπορείς στην καλύτερη κατάσταση από την πρώτη ημέρα. Αν είσαι, μόνο προς τα κάτω μπορείς να πας. Αυτό που θέλεις είναι να αρχίσεις γρήγορα και να συνεχίσει γρηγορότερα. Είναι πολύ ανταγωνιστικές οι λίγκες που θα αγωνιστούμε".

Όσον αφορά την πίεση που καλείται να διαχειριστεί και τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν, ο έμπειρος κόουτς δήλωσε: "Δεν ανησυχώ πλέον τόσο πολύ για ό,τι δεν είναι στο έλεγχο μου και για εξωτερικούς παράγοντες. Αυτό που θέλω είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στην ομάδα και στους παίκτες μου. Θέλω με τους παίκτες μου να έχουμε τον ίδιο βαθμό δέσμευσης. Είμαι ενθουσιασμένος για το επίπεδο επαγγελματισμού και για τους χαρακτήρες που έχουμε στην ομάδα. Μου ταιριάζουν ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Δεν θα μπορούσα να είμαι κάπου καλύτερα. Είμαι περήφανος και χαρούμενος για αυτό. Έχουμε σπουδαίους ανθρώπους στον οργανισμό μας".

Τέλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ ρωτήθηκε για το πλούσιο βιογραφικό του: "Όσα έχεις κάνεις στο παρελθόν, δεν καθορίζουν το μέλλον σου. Είναι κάτι καινούριο για εμένα. Συνεργάζομαι με σπουδαίους ανθρώπους και πιστεύω πως αν κάνω την δουλειά μου, όπως μπορώ, θα συμβούν σπουδαία πράγματα".

Photo credits Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ