ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τίμα και Στρέλνιεκς δεν έφταναν για τη Λετονία

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ  ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η Φινλανδία επικράτησε της Λετονίας (86-84) σε φιλικό παιχνίδι, με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Άστοχος ο Γιάνις Τίμα.

Φιλική ήττα από τη Φινλανδία (86-84) γνώρισε η Λετονία, σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στη Ρίγα. Η ομάδα του Άρνις Βετσβάγκαρς έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ, πάλεψε στα τελευταία λεπτά για την ανατροπή με "όπλο" την περιφέρειά της, αλλά δεν τα κατάφερε. Κυρίως γιατί οι παίκτες του ήταν άστοχοι από τα 6μ75 (8/30 τρίποντα), με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Γιάνις Γίμα, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 2/10 τρίποντα.

Στα 28'27'' που χρησιμοποιήθηκε, ο νεοαποκτηθείς φόργουορντ του Ολυμπιακού είχε 12 πόντους με 2/6 δίποντα, 2/10 τρίποντα και 2/2 βολές, μαζί με 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 λάθη. Από την πλευρά του, Γιάνις Στρέλνιεκς είχε 18 πόντους (με 3/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 9/10 βολές), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 λάθη στα 26'27'' που βρέθηκε στο παρκέ. Για τους ηττημένους, διψήφιο αριθμό πόντων σημείωσαν επίσης ο Μάρτινς Μέιερς (12) και ο Άιγκαρς Σκέλε (12).

Για τη Φινλανδία, αυτοί που έκαναν τη διαφορά ήταν ο Βίλε Ταχβανάινεν (24 πόντοι, 5 ριμπάουντ σε 23'25'') και ο Τόπιας Πάλμι (18 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 28'10'').

Η Λετονία θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου την Σλοβενία (εντός έδρας) και τρεις ημέρες αργότερα θα δοκιμαστεί στη Μαδρίτη από την Ισπανία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Στρέλνιεκς έμαθε πρώτος για τη μεταγραφή μου

Ο Γιάνις Τίμας νωρίτερα την Παρασκευή (7/9) είχε αναφερθεί στη μετακόμισή του στην Ελλάδα τονίζοντας πως πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό δεν είχε μιλήσει με τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος, όμως, ήταν ο πρώτος που έμαθε για την ολοκλήρωση του deal.

" Η ομάδα ενδιαφερόταν για εμένα και τελικά οι δύο ομάδες (σ.σ. ο Ολυμπιακός και η Μπασκόνια) συμφώνησαν για τη μεταγραφή μου. Με συμβούλεψαν να μην μιλήσω με τους παίκτες του Ολυμπιακού πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία. Οπότε δεν είχα μιλήσει στον Γιάνις Στρέλνιεκς. Ήταν, όμως, ο πρώτος που έμαθε για τη μεταγραφή μου. Αυτό, όμως, έγινε, αφού υπέγραψα το συμβόλαιο. Δεν μπορούσα να μιλήσω με παίκτες του Ολυμπιακού νωρίτερα, γιατί ως την τελευταία στιγμή δεν ήταν 100% ξεκάθαρο πως θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή μου", ανέφερε ο 26χρονος Λετονός φόργουορντ για τη μετακόμισή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Όσον αφορά την θητεία του στην Μπασκόνια, τόνισε πως την " σκέφτομαι με θετικό τρόπο. Η Liga Endesa και η EuroLeague ήταν μία νέα πρόκληση για εμένα. Πιστεύω πως απέκτησα εμπειρίες κι έμαθα πράγματα που θα χρησιμοποιήσω στο μέλλον. Συνολικά, πιστεύω πως ο χρόνος στην Ισπανία ήταν καλός".

Σχετικά με τις υποχρεώσεις (με την Σλοβενία στις 14/9 και την Ισπανία στις 17/9) της εθνικής ομάδας της χώρας του στο πρώτο "παράθυρο" της β' φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, ο Λετονός φόργουορντ ανέφερε πως " έχουμε μιλήσει για τους αντιπάλους, αλλά δεν γνωρίζουμε ποιοι παίκτες θα αγωνιστούν και ποιοι όχι. Πρόκειται για ένα πρόβλημα, καθώς δεν παίζουν πάντα οι καλύτεροι. Πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη έμφαση στο παιχνίδι σου, καθώς η σύνθεση των αντιπάλων θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν από το παιχνίδι".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ