ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα σενάρια για Ολυμπιακό

Τα σενάρια για Ολυμπιακό

Από την Αδριατική Λίγκα μέχρι την Α2 με άλλο όνομα και μορφή, ως την παραμονή στην Basket League. Ολα τα σενάρια για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε στο ματς με τον Παναθηναϊκό και με βάση ΕΣΑΚΕ υποβιβάζεται στην Α2 κατηγορία του μπάσκετ . Όμως τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, ειδικά από τη στιγμή που εκκρεμούν οι προσφυγές στο ΑΣΕΑΔ .

Εννοείται πως δεν είναι λάθος το... αυτονόητο. Οπως ενημέρωσε το νομικό επιτελείο της διοργανώτριας αρχής και συγκεκριμένα η κ. Γονιδάκη, όποιος δεν κατεβαίνει σε ματς play offs αυτομάτως υποβιβάζεται. Αυτή ήταν η επίσημη ερμηνεία του ΕΣΑΚΕ, γι αυτό και άπαντες έγραψαν ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία την επόμενη σεζόν.

Παρ' όλα αυτά, ουδείς μπορεί να προδικάσει το μέλλον, κυρίως από τη στιγμή που εκκρεμούν οι υποθέσεις στο Ανώτατο Συμβούλιο. Εκεί όπου αν δικαιωθεί ο Ολυμπιακός, ίσως να αλλάξουν πολλά από τα δεδομένα, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας μέχρι τώρα. Ουδείς έχει δικαίωμα να προδικάσει κάτι, αλλά οι ερυθρόλευκοι θεωρούν πως έχουν ισχυρά χαρτιά στα χέρια τους , που μπορεί να τους δικαιώσουν.

Συνεπώς ακόμα και αυτό μου φαντάζει δεδομένο τούτη τη στιγμή - δηλαδή η Α2 - μπορεί να ανατραπεί στην πορεία. Κι ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί μέσω ΑΣΕΑΔ, υπάρχουν κι άλλα σενάρια που στην πορεία μπορεί να αποκτήσουν κανονική... μορφή.

Πέραν τούτου, είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για την Αδριατική Λίγκα . Οι Πειραιώτες εξακολουθούν να ασχολούνται με τη συγκεκριμένη απόφαση, περιμένοντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ομάδων. Εκεί απαιτείται ομοφωνία για να δεχθεί η λίγκα τον Ολυμπιακό, με το πρόβλημα να έγκειται στο καλαντάρι. Δηλαδή στο γεγονός ότι το 2020 όλα τα πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν νωρίς τον Ιούνιο λόγω Ολυμπιακών Αγώνων και η παρουσία των ερυθρολεύκων, θα μεγαλώσει τη σεζόν. Με 12 ομάδες είναι πιο απλό να τελειώσει νωρίς η αγωνιστική περίοδος, με 14 πολύ πιο δύσκολο. Αυτό, λοιπόν, θα ξεκαθαρίσει στις 24/5 και, δηλαδή σε τρεις μέρες από τώρα, συνεπώς δεν πρόκειται να μείνει ανοιχτό τούτο το σίριαλ.

Σε ό,τι αφορά στην συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Α2, ο Γιώργος Αγγελόπουλος ξεκαθάρισε πως με την κανονική της μορφή, η ομάδα δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα . Αυτό που είπε ο ένας εκ των προέδρων της ΚΑΕ στο συνέδριο της Θύρας 7 δεν είναι ότι απλά το ρόστερ με τους βασικούς δεν θα παίξει στην Α2, αλλά ότι η ομάδα που θα παρουσιαστεί - αν και εφόσον ισχύσει ο υποβιβασμός - θα έχει άλλη μορφή και ίσως έχει και άλλο όνομα. Πώς θα γίνει αυτό; Δεν το διευκρίνησε ακριβώς ο Αγγελόπουλος, όμως είπε σε μέσες άκρες ότι " ο Ολυμπιακός που ξέρετε δεν θα παίξει αντίπαλος στην Α2 με το Ψυχικό και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ