ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συρίγος για το ΤΣΣΚΑ - Ολυμπιακός: "Χωρίς άγχος, βγήκε στον αφρό"

Συρίγος για το ΤΣΣΚΑ - Ολυμπιακός: "Χωρίς άγχος, βγήκε στον αφρό"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103.3 τη νίκη του Ολυμπιακού στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ, στάθηκε στην έλλειψη άγχους και τα 17 λεπτά συμμετοχής του Σπανούλη και τον ρόλο των Πολ και Πάντερ.

Ο Ολυμπιακός ξανάνιωσε στη Μόσχα, επικρατώντας με 84-79 της ΤΣΣΚΑ για την 5η αγωνιστική της EuroLeague. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103.3 την εμφάνιση και τη νίκη των "ερυθρόλευκων", μιλώντας για το πώς η έλλειψη άγχους απελευθέρωσε τους παίκτες, την σημασία των 17 λεπτών συμμετοχής του Σπανούλη και τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

" Ομάδα που πηγαίνει σε μία δύσκολη, επικίνδυνη, ανέφικτη θεωρητικά αποστολή, χωρίς άγχος, αλλά παρότι δεν έχει άγχος έχει καθαρές αποφάσεις, μπορεί να βγει στον αφρό. Αυτό ήταν ο Ολυμπιακός" σχολίασε αρχικά ο Γιώργος Συρίγος, για να προσθέσει: Ο Ολυμπιακός είχε ορθολογισμό. Απαλλαγμένος από το άγχος του, έλυσε όλα τα προβλήματα, τα οποία αποδεικνύεται ότι σε έναν βαθμό δημιουργεί ο ίδιος.

Έχουμε σταθεί στα άσχημα δεύτερα ροτέισον και πόσο δυσλειτουργικά είναι. Κάποιοι από αυτούς τους παίκτες θέλουν χρόνο, αλλά τελικά και προσπάθεια από την ομάδα για να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Όταν η ομάδα επιστρέφει σε αυτά που ξέρει, το περιθώριο που έχουν οι άλλοι να δειξουν αυτά που μπορούν, μειώνονται δραματικά.

Από τον αγώνα με την Βαλένθια κι έπειτα ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην πατροπαράδοτη συνταγή την οποία εφάρμοζε όταν ο Σπανούλης ήταν ο κυρίαρχος της Ευρώπης, με κεντρικά Πικ εν Ρολ, που αυτή τη στιγμή είναι ανέφικτο να δουλέψει και αποδείχθηκε στα επόμενα παιχνίδια".

Ακολούθως ο Γιώργος Συρίγος στάθηκε στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, αλλά και το μεγάλο σουτ του Σπανούλη στο τέλος, το οποίο ήρθε επειδή χρησιμοποιήθηκε με σύνεση για 17 λεπτά: " Ο Ολυμπιακός πήγε σε ένα παιχνίδι 100% στην λογική "read and react". Διαβάζω τι κάνει ο αντίπαλος και αντιδρώ. Δεν έχω στερεότυπα και πράγματα που αρνούμαι να αλλάξω.

Η μπάλα κινήθηκε, υπήρχαν πολλοί πόλοι στην επίθεση, με αποτέλεσμα ο αρχηγός χωρίς άγχος και καταπόνηση με 17.5 λεπτά συμμετοχής, στο τέλος να βάλει μία τριποντάρα, την οποία σε αυτή την ομάδα την δεδομένη στιγμή μπορεί να βάλει μόνο αυτός. Όλα πήγαν σε μία ισορροπία. Βρέθηκε μία μέση οδός που να εξυπηρετεί και παίκτες που ήταν σκιά του εαυτού τους όπως ο Πολ και ο Πάντερ.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο για μία καινούρια ομάδα χωρίς δημιουργία να πάρει ταυτόχρονα δύο πράγματα από δύο παίκτες που είναι ίδιοι αλλά συνέβη. Σαφέστατα επηρέασαν οι απουσίες των Κλάιμπερν και Χάκετ, αλλά δεν μπορούμε να ακυρώσουμε την λογική που μπήκε ο Ολυμπιακός. Ήταν και η μέρα τέτοια, ήταν το άστρο τέτοιο και πήρε μία νίκη που σβήνει την εντός έδρας ήττα από τη Ζενίτ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ