ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συρίγος για το Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός: "Οταν πήρε μπροστά ο Τζέιμς..."

Συρίγος για το Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός: "Οταν πήρε μπροστά ο Τζέιμς..."
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103,3 την ήττα του Ολυμπιακό στο Μιλάνο από την Αρμάνι, τονίζοντας ότι ο Μάικ Τζέιμς άλλαξε τα δεδομένα, την ίδια στιγμή που ο Μιλουτίνοβ ήταν απελπιστικά μόνος.

Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι, γνωρίζοντας την ήττα με 57-66 . Ο Γιώργος Συρίγος στο σχόλιο που έκανε στον Sport24 Radio 103,3 για το παιχνίδι στάθηκε στο ταλέντο και την ωριμότητα του Μάικ Τζέιμς που έκαναν την διαφορά, καθώς και τη μοναξιά του Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος δεν πήρε ποτέ αρκετή βοήθεια από τους συμπαίκτες του.

"Το παιχνίδι είναι ενδεικτικό της γενικότερης κατάστασης που χαρακτηρίζει τον τελευταίο καιρό και την Αρμάνι και τον Ολυμπιακό. Ήταν μία φυσική εξέλιξη των βασικών δεδομένων", σχολίασε αρχικά ο Γιώργος Συρίγος, για να προσθέσει στην συνέχεια: " Ο Ολυμπιακός έδειξε πού έπρεπε να πάει το πράγμα. Σέταρε το ρυθμό με σημείο αναφοράς τα επιθετικά ριμπάουντ και τον Μιλουτίνοβ. Και ξαφνικά εμφανίστηκε ένας Μάικ Τζέιμς, πιο ώριμος από ποτέ. Όλες οι υπόλοιπες επιλογές του ήταν από κομπιούτερ. Ο Μάικ Τζέιμς πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έβαλε 26 σε ένα δεκάλεπτο, με τον ίδιο να τα κάνει όλα, λες και ήταν κουρδισμένος από υπολογιστή. Πλέον έχει αυτοπεποίθηση και ωριμότητα. Είναι ένας πρώην ενστικτώδης παίκτης. Καταπληκτικά αθλητικά προσόντα, γνήσιο μπασκετικό ένστικτο. Φίλτραρε το παιχνίδι του, επέστρεψε στην Ευρώπη και στην πιο ώριμη.

Ακολούθως ο Γιώργος Συρίγος τόνισε για τον Τζέιμς: " Έχουμε έναν παίκτη που όλα τα προηγούμενα θέματα είχε, όχι μόνο τα έχει λύσει, αλλά έχει ανεβάσει το επίπεδό του ένα επίπεδο πάνω. Με μία μικρή υπερβολή, είναι ο Σέρχιο Ροντριγκες των Αμερικανών. Ένα κομπιουτερ που έχει ένα τέλειο επιθετικό παιχνίδι. Αυτά που έκανε ο Μάικ Τζέιμς στην τρίτη περίοδο στον Ολυμπιακό μπορούν να τα κάνουν μόνο ο Σβεντ στα καλά του - με άλλο τρόπο, πολύ περισσότερο ένστικτο - ο Ντε Κολό και ίσως κάνα-δύο ακόμα".

Κλείνοντας, ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε: " Βεβαίως, για να είμαστε σωστοί, την ώρα που ο Τζέιμς βγήκε μπροστά, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να υποστηρίξει το πλάνο του, διότι σε υποστήριξη του Μιλουτίνοβ, έσπευσε ουδείς. Δεν γίνεται σε ένα 40λεπτο σε μία έδρα μίας ομάδα που βάζει 90 πόντους, ένας παίκτης δεν μπορεί να τιθασεύσει τον ρυθμό, να καθορίσει τα ριμπάουντ, να φράξει τον ρυθμό, να σκοράρει, να μαγειρέψει, να σκουπίσει, να πλύνει και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Οι εποχές που ένας, όσο χαρισματικός κι αν ήταν, να κάνει τα πάντα, πόσο μάλλον ψηλός στην εποχή των κοντών, έχει παρέλθει. Είναι πολύ φυσιολογικό λοιπόν από την στιγμή που δεν υπήρξε με συνέπεια υποστηριξη στον Μιλουτίνοβ για να πάει ο Ολυμπιακός το παιχνίδι σε αυτό το ρυθμό μέχρι το τέλος, κάποια στιγμή ο Τζέιμς θα πάρει μπροστά και τότε, όταν πήρε μπροστά ο Τζέιμς, μας πήρε και μας σήκωσε".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ