ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συρίγος για Ολυμπιακό: "Το καλύτερο καύσιμο, υπέρβαση σε όλα τα επίπεδα"

Συρίγος για Ολυμπιακό: "Το καλύτερο καύσιμο, υπέρβαση σε όλα τα επίπεδα"
EUROKINISI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103.3 τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ, κάνοντας λόγο για υπέρβαση σε όλα τα επίπεδα, ενώ στηλίτευσε την υπεροψία των Ρώσων.

Ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, επικρατώντας με 72-59 των Ρώσων, πραγματοποιώντας φανταστική εμφάνιση. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 τη νίκη των "ερυθρόλευκων", αναφερόμενος στην ενέργεια που έβγαλαν κόντρα στην υπεροψία της ΤΣΣΚΑ, κυριαρχώντας στο παιχνίδι.

Αναλυτικά το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

" Στην κλίμακα της έκπληξης από το 1-10, ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός έχει προσδιορίσει και τις πέντε τελευταίες βαθμίδες. Έκπληξη, μεγάλη έκπληξη, πάρα πολύ μεγάλη έκπληξη, πάρα μα πάρα πολύ μεγάλη έκπληξη. Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ ήταν η 5η βαθμίδα. Αυτή τη φορά ξανάγραψε το σενάριο.

Το να συζητάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει ιστορία της ζωής του τις εκπλήξεις επί της ΤΣΣΚΑ είναι δεδομένο. Τέσσερις φορές το έχει κάνει, αλλά επί ίσοις όροις. Ο καθένας με ό,τι καλύτερο μπορούσε την δεδομένη στιγμή. Εδώ έχουμε μία ομάδα που μπήκε στο παρκέ ως μη ομάδα και βγήκε από το παρκέ μπαρουτοκαπνισμένη, με παράσημα που αν κέρδιζε σε κανονικό πόλεμο θα μιλάγαμε δύο ζωές.

Μπήκε στο παρκέ ως κάτι σαν ομάδα, ως ομάδα χωρίς γκαρντ και βγήκε θριαμβεύτρια απέναντι σε αυτή την υπερομάδα. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι η ΤΣΣΚΑ. Τεράστια νίκη για τον Ολυμπιακό, όχι μόνο για το γόητρο, αλλά και για την αυτοπεποίθηση που θα αντλήσουν όλοι κοιτώντας την επόμενη μέρα.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο καύσιμο, λίγες ώρες μετά την αναγγελία της είδησης του τραυματισμού του Σπανούλη και την ήττα στο Κάουνας. Και μάλιστα δεν ήρθε απλώς, αλλά ήρθε με το σπαθί του. Έπρεπε να παίξει επιστημονικό κλεφτοπόλεμο.

Όσο προχωρούσε το παιχνίδι το πίστευε ακόμα περισσότερο, με αποκορύφωμα την απόλυτη τρίτη περίοδο και νομίζεις ότι το γήπεδο αντί για 28 μέτρα ήταν 12-14 μέτρα. Αυτή είναι η ουσία αυτού που είδαμε.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει υπέρβαση σε όλα τα επίπεδα, χωρίς γκαρντ, απέναντι σε μία ομάδα με τρεις υπεραμυντικούς πάνω στη μπάλα.

Η ΤΣΣΚΑ μπήκε υπεροπτικά, ειδικά αυτό το στιλ του Μάικ Τζέιμς. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως όταν εμφανίζεται υπεροπτικά και ο άλλος με το μαχαίρι στα δόντια, είναι πολύ δύσκολο να γυρίσεις τον διακόπτη. Όταν κλιμακώνεις την πίεση και ανεβάζεις την προσπάθειά σου, η καλύτερη ομάδα δε μπορεί να γυρίσει τον διακόπτη.

Χρειάστηκε να φτάσει στο 38', να είναι η διαφορά στους 20 πόντους, να μείνει λίγο από δυνάμεις και να κοιτάζει το χρονόμετρο για να απειληθεί. Όσο ήταν σοβαρός, η ΤΣΣΚΑ δεν πήρε ανάσα".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ