ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συρίγος για Ολυμπιακό: "Στα πρώτα βήματα μίας νέας εποχής, αλλά έχει δρόμο"

Συρίγος για Ολυμπιακό: "Στα πρώτα βήματα μίας νέας εποχής, αλλά έχει δρόμο"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103.3 τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια, μιλώντας για τα πρώτα βήματα της εποχής Μπαρτζώκα που γίνονται, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για... πάρτι.

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 80-70 της Μπασκόνια για την 22η αγωνιστική της EuroLeague, συνεχίζοντας να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 τη νίκη των "ερυθρόλευκων", στάθηκε στην άμυνά τους και τα θετικά στοιχεία που έβγαλαν, αλλά ξεκαθάρισε ότι είναι νωρίς για πανηγυρισμούς.

Αναλυτικά το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

"Δέκα σερί παιχνίδια ο Ολυμπιακός δεχόταν από 85 πόντους και πάνω με αρχή το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Από αυτό το 85, η επίδοση κόντρα στη Μπασκόνια, και αν προσμετρήσει κανείς ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε άσχημα την πρώτη περίοδο, αυτό το "70" που καταγράφει ως αμυντική επίδοση είναι ένα θαύμα και με βάση την εικόνα του αγώνα και με τα στάνταρ του Ολυμπιακού τους τελευταίους μήνες.

Το δεύτερο σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι ο Ολυμπιακός νίκησε με ένα σχέδιο, τρόπο, που παραπέμπει στο μέλλον. Αν δούμε πώς διαχειρίστηκε τους παίκτες ο κόουτς Μπαρτζώκας. Ο χρόνος συμμετοχής που πήρε ο πρωτάρης Έλις. Την διαχείριση στα γκαρντ. Το γεγονός ότι 11 παίκτες μοιράστηκαν χρόνο συμμετοχής και αν ο άτυχος της βραδιάς Χαραλαμπόπουλος δεν είχε υποστεί διάστρεμμα θα έπαιζε ακόμα περισσότερο.

Είναι διπλό το όφελος. Πήρε μία νίκη που θέλει καθαρά για ψυχολογικούς λόγους - έχουμε πει ότι το να μιλάει ο Ολυμπιακός για πρόκριση, είναι ουτοπικό. Σε αυτή τη λογική, ο Μπαρτζώκας τολμά να στρέψει το βλέμμα στην επόμενη μέρα και την ίδια στιγμή βλέπουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα, ώστε να συνδυάσει το τερπνόν με τα του ωφελίμου.

Είναι σαφές πλέον ότι στα γκαρντ, ο Κόνιαρης ακόμα και σε μέτριες βραδιές, που δεν έχει ρυθμό, θα έχει πραγματικό ρόλο. Πλέον έχουμε αρκετό δείγμα γραφής σε καλές και κακιές βραδιές του, όπου ήταν εκεί. Όσο ήταν ο Κεμζούρα, ένα να παίζει, ένα να ψιλοπαίζει, δύο να μην αγωνίζεται έχουν τελειώσει και έχουμε επαρκές δείγμα.

Το δεύτερο είναι η διαχείριση του Έλις. Δεν είναι μόνο ότι παίζει πάρα πολύ καλά. Αν δούμε όμως την στρατηγική του Μπαρτζώκα να τον φέρει ως πρώτο ψηλό από τον πάγκο, είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να συνδυάσει την εκπαίδευση των παικτών ενόψει της επόμενης σεζόν, με το τώρα. Γιατί όπως είναι λογικό, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να εκπαιδευτεί παίρνοντας το ρίσκο να χάσει και με 20 πόντους. Δεν είναι φυσιολογικό να συμβεί σε αυτό το επίπεδο και αν το δοκιμάσεις θα κάνεις κακό στην ψυχολογία των παικτών.

Μην πάρει κάποιος στην λογική όλα αυτά ότι άλλαξε σελίδα ο Ολυμπιακός και όλα θα είναι ευοίωνα. Μακριά από τέτοια πράγματα. Ο Ολυμπιακός είναι στα πρώτα βήματα της νέας εποχής και έχει πολύ δρόμο ακόμα για να ανακτήσει την χαμένη του αίγλη. Όμως στην λογική ότι όλα αυτά χτίζονται βήμα-βήμα και έφτασε στο μηδέν, πρέπει να πάρει ρίσκα και να κάνει πράγματα που άλλες στιγμές δεν θα τα έπαιρνε. Μέσα από αυτό το πρίσμα, είναι σημαντικό αυτό που έγινε.

Να δούμε πώς τελείωσε το παιχνίδι. Όταν η διαφορά ήταν στους 11 με 13 πόντους, όπου ήθελε δύο καλές άμυνες ή επιθέσεις για να καθαρίσει, με εξαίρεση τον Ρούμπιτ, ακόμα και εκεί ο Μπαρτζώκας είπε ότι θα τελειώσει το ματς με την δική του λογική. Χωρίς συμβιβασμούς στην λογική 'έπαιξες καλά για τρία δεκάλεπτα, αλλά τώρα θα σε παρκάρω στον πάγκο και θα πάρεις εικόνες και καταστάσεις την επόμενη φορά'. Άφησε έτσι τον Έλις στο φινάλε, κάτι που ολοκληρώνει την εικόνα του Ολυμπιακού και βγήκε δύο βήματα μπροστά.

Δεν είναι για σημαιοστολισμούς και πάρτι και σαμπάνιες, γιατί το έχουμε αυτό ως Έλληνες. Είναι όμως μία πολύ καλή αρχή".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ