ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο πλευρό της "Δράσης" οι γυναίκες του Ολυμπιακού

Στο πλευρό της "Δράσης" οι γυναίκες του Ολυμπιακού

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού προσέφερε δωροεπιταγή γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Σώμα Εθελοντών Κοκκινιάς "Δράση".

Μία ημέρα μετά τη μεγάλη πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Eurocup γυναικών, ο Ολυμπιακός έδειξε και το κοινωνικό του πρόσωπο. Οι "ερυθρόλευκες" επισκέφτηκαν το πρωί της Παρασκευής το Σώμα Εθελοντών Κοκκινιάς "Δράση", όπου προσέφεραν δωροεπιταγή γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, προκειμένου να αξιοποιηθεί τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Την δωροεπιταγή παρέδωσε στον πρόεδρο της "Δράσης ", Ηρακλή Ανδρικόπουλο, η αρχηγός Εβίνα Σταμάτη, ενώ το "παρών" στο Σύλλογο της Κοκκινιάς έδωσε σύσσωμη η ομάδα του Πειραιά.

Λίγα πράγματα για τη "Δράση"

Δημιουργήθηκε στις αρχές του 2016 από τον Ηρακλή Ανδρικόπουλο και βρίσκεται στην οδό Κορυτσάς 51 στον Πειραιά. Αριθμεί 120 μέλη, διαθέτει 11μελες Δ.Σ και σκοπός της είναι να βοηθήσει το συνάνθρωπο και όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Πρόκειται για σύλλογο που δραστηριοποιείται στην Κοκκινιά και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και έχει καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα. Βάση του καταστατικού του και των ενεργειών του, ξεκινάει από συσσίτια που δίνει σε άπορες οικογένειες, ενώ της στηρίζει με τρόφιμα, προσωπικά είδη υγιεινής. Ταυτόχρονα η «Δράση» προσφέρει συσσίτια και σε σχολεία, παρέχει ρουχισμό σε ορφανοτροφεία που έχει αναλάβει και έχει δημιουργήσει τράπεζα αίματος για να βοηθήσει περιπτώσεις όπου υπάρχει πραγματική έλλειψη.

Και όλα αυτά γίνονται με την ανιδιοτελή συμπαράσταση και την αγάπη του κόσμου. Η «Δράση» δεν θέλει χρήματα αλλά τρόφιμα από όποιον μπορεί να προσφέρει, με τα ίδια της τα μέλη να την χρηματοδοτούν οικειοθελώς. Πέρα από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, προσδοκία της είναι εάν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις.

Μάλιστα η «Δράση» έχει προχωρήσει και σε εξωραϊσμούς μαζί με τον δήμαρχο του Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, καθώς ανέλαβε να ρίξει σπίτια τα οποία δεν ήταν κατοικήσιμα και ήταν υγειονομικές «βόμβες» για την περιοχή, διαμορφώνοντας προς το καλύτερο την Κοκκινιά.

Επιπρόσθετα, προσπαθεί να προάγει τον πολιτισμό στην περιοχή (bazaar, κουκλοθέατρα, μουσικές βραδιές) μέσω εθελοντισμού που είναι και ο τρόπος που δρα από την πρώτη μέρα ίδρυσής της.

Τέλος μαζί με τον Δήμαρχο του Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, η «Δράση» έστειλε βοήθεια και στην πολύπαθη Μάνδρα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ