ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης: Το τρίποντο με τη Χίμκι τον ανέβασε στην 2η θέση στην ιστορία της EuroLeague

Σπανούλης: Το τρίποντο με τη Χίμκι τον ανέβασε στην 2η θέση στην ιστορία της EuroLeague
EUROKINISSI

Το τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη που έστειλε τον αγώνα με την Χίμκι στην παράταση τον ανέβασε στην 2η θέση στην ιστορία της EuroLeague στα εύστοχα τρίποντα. Κυνηγάει και την 1η θέση στα συνολικά εύστοχα σουτ ο αρχηγός των "ερυθρόλευκων".

Στο ματς-έπος στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -9 σε 69 δευτερόλεπτα πριν νικήσει στην παράταση τη Χίμκι ( 109-98), ο Βασίλης Σπανούλης πρόσθεσε ακόμα ένα σπουδαίο επίτευγμα στην πλούσια καριέρα του.

Με το τεράστιο τρίποντο που σημείωσε για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έφτασε τα 471 εύστοχα στην διοργάνωση, πιάνοντας τον Μίλος Τεόντοσιτς στην 2η θέση. Κοινώς, χρειάζεται ακόμα ένα τρίποντο για να βρεθεί μόνος του στην 2η θέση, με τον πρώτο της λίστας πάντως, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, να απέχει πάρα πολύ, αφού στην διάρκεια της καριέρας του ευστόχησε σε 623 τρίποντα στην EuroLeague.

Για την ιστορία, οι πρώτοι πέντε σε εύστοχα τρίποντα στην ιστορία της EuroLeague είναι οι εξής:

1

Χουάν Κάρλος Ναβάρο

623

2

Βασίλης Σπανούλης

471

3

Μίλος Τεόντοσιτς

471

4

Σέρχιο Γιουλ

445

5

Ρούντι Φερνάντεθ

424

Την ίδια στιγμή μάλιστα που ο Σπανούλης απέχει πλέον 16 πόντους για να ξεπεράσει τον Ναβάρο και να βρεθεί στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague, βρίσκεται κοντά στο να κατακτήσει ακόμα μία κορυφή: Αυτή με τα περισσότερα εύστοχα σουτ στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού μέχρι στιγμής έχει ευστοχήσει σε 1.294 σουτ, έναντι 1.338 σουτ του Ναβάρο.

Ιδού και η λίστα με τους πέντε πρώτους σε εύστοχα σουτ στην διοργάνωση

1

Χουάν Κάρλος Ναβάρο 1.338

2

Βασίλης Σπανούλης 1.294

3

Γιώργος Πρίντεζης 1.221

4

Άντε Τόμιτς 1.109

5

Παούλιους Γιανκούνας 1.091
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ