ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης: "Να κάνουμε μια ομάδα με πνεύμα νικητή"

ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2018-2019 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2018-2019 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε κατά την "πρώτη" του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν, την... υγεία που είναι το πρώτο ζητούμενο με βάση τις περσινές ατυχίες, αλλά και τη συνεργασία με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν, με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι -για μια ακόμη χρονιά- το κεντρικό πρόσωπο. Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" θα συνεχίσει στο ΣΕΦ για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο, κι όπως εξήγησε το πρώτο πράγμα που θέλει να δει είναι η δημιουργία μιας ομάδας με πνεύμα νικητή.

Δεν περιορίστηκε βέβαια σε αυτά κατά τις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, αφού μίλησε ακόμη για τις κουβέντες που είχε με τον Ντέιβιντ Μπλατ το καλοκαίρι, αλλά και την ανάγκη να παραμείνουν όλοι υγιείς προκειμένου η ομάδα του να διεκδικήσει με αξιώσεις τους τρεις τίτλους που διεκδικεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την νέα σεζόν του Ολυμπιακού: "Είναι μια καινούργια χρονιά. Ξεκινάμε μια χρονιά γεμάτη φιλοδοξία και κοντινά όνειρα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε".

Για το αν η φετινή σεζόν του θυμίζει το 2011: "Σίγουρα έχει μερικά κοινά στοιχεία, αλλά ποτέ οι χρονιές δεν ξέρεις αν θα εξελιχθούν με τον ίδιο τρόπο. Μακάρι να εξελιχθεί ίδια. Υπάρχουν καινούργια πρόσωπα, παίκτες και προπονητές, καινούργια φιλοσοφία. Θα χρειαστεί χρόνος να βγάλουμε αυτά που θέλει ο κόουτς στο παρκέ".

Για το αν είναι έτοιμος να σπάσει τα ρεκόρ του Χουάν Κάρλος Ναβάρο στην EuroLeague: "Εγώ περιμένω να τα πάει καλά η ομάδα. Να πάρουμε τίτλους και να παίξουμε ωραίο μπάσκετ, αλλά πάνω απ όλα να έχουμε υγεία, είναι κάτι που μας έλειψε τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα και οι τίτλοι έρχονται πρώτα, μετά είναι το προσωπικό".

Για τη νέα εικόνα στο ρόστερ του Ολυμπιακού: "Ήρθαν νεαροί ταλαντούχοι παίκτες και κάποιοι που παίζουν πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να παντρέψουμε την εμπειρία με τα νιάτα, να κάνουμε ένα καλό μείγμα. Να ενώσουμε τα καλά στοιχεία του καθενός και να τα βγάλουμε στο γήπεδο".

Για το τι θέλει να μάθει στους νέους παίκτες της ομάδας: "Το θέμα είναι να κάνουμε μια ομάδα με πνεύμα νικητή, με χαρακτήρα και ρόλους. Πάνω από όλους η ομάδα και μόνο το καλό της. Μόνο σε αυτή την περίπτωση, θα έχει επιτυχία κι ο καθένας προσωπικά".

Για τα καλά λόγια του Ντέιβιντ Μπλατ για τον ίδιο : "Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια, είναι όμορφο να ακούς καλά λόγια από τον προπονητή σου. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να επανέλθει στους τίτλους".

Για τον ρόλο που θα έχει με τον Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο: "Μιλήσαμε για διάφορα πράγματα. Έγινε καλή κουβέντα και συνεχίζουμε".

Για το κορμί του: "Είμαι καλά, ξεκουράστηκα. Είμαι έτοιμος για μια δύσκολη προετοιμασία. Πρέπει να βάλουμε πολλές ώρες δουλειάς στο γήπεδο. Θα χρειαστεί χρόνος και μυαλό. Από την πλευρά μου, είμαι έτοιμος να είμαι σε καλή κατάσταση και να βοηθήσω την ομάδα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ