ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης και Πρίντεζης: "Γρήγορο και μοντέρνο μπάσκετ από τον Ολυμπιακό"

Σπανούλης και Πρίντεζης: "Γρήγορο και μοντέρνο μπάσκετ από τον Ολυμπιακό"

Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησαν για την πολύ καλή συνεργασία τους με τον Ντέιβιντ Μπλατ και αναφέρθηκαν στον ανανεωμένο Ολυμπιακό.

Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησαν για την πορεία της προετοιμασίας του Ολυμπιακού για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, στάθηκαν στην πολύ καλή συνεργασία τους με τον Ντέιβιντ Μπλατ κι εξήγησαν τι πρέπει να περιμένουμε από τους "ερυθρόλευκους" τη νέα σεζόν.

"Η προετοιμασία είναι επίπονη, όπως πρέπει να είναι. Οι στόχοι της ομάδας, όπως κάθε χρόνο, είναι υψηλοί. Η ομάδα είναι καινούρια με νέα φιλοσοφία από τον κόουτς Μπλατ και νέους παίκτες. Προσπαθούμε να παντρέψουμε το νεαρό της ηλικίας με την αθλητικότητα, την εμπειρία και το μυαλό. Μέχρι στιγμής τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά και μέσα από τα φιλικά θα βρούμε τους αυτοματισμούς μας, την χημεία μας και να αφομοιώσουμε την φιλοσοφία του κόουτς, ώστε να παρουσιάσουμε το καλύτερο κατά την διάρκεια της σεζόν", ανέφερε ο V-Span, ενώ στην συνέχεια ρωτήθηκε για το αν έχει μιλήσει με τον Ντέιβιντ Μπλατ για τον ρόλο του:

"Έχουμε μιλήσει. Έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση, αλλά και πίστη για το πλάνο της ομάδας. Ο κόουτς έχει την δική του φιλοσοφία. Παίζει ένα γρήγορο και μοντέρνο μπάσκετ με πολλή κίνηση, τόσο μακριά από την μπάλα, όσο και με την μπάλα. Παίζει άμυνα με προσαρμογές, εμείς θα ακολουθήσουμε το πλάνο του και θα προσπαθήσουμε να το αφομοιώσουμε. Δεν μου αρέσει να διαχωρίζω τους Έλληνες παίκτες από τους ξένους. Εμείς που παραμείναμε θα προσπαθήσουμε να δώσουμε να καταλάβουν οι καινούργιοι παίκτες πού βρίσκονται και να εγκλιματιστούν πιο γρήγορα".

Να ξαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή

Ο Γιώργος Πρίντεζης από την πλευρά του δήλωσε: "Ήμουν σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της προετοιμασίας με την ομάδα. Όσοι βρισκόμαστε στην Εθνική ομάδα, από την αρχή της ομάδας προσπαθήσαμε να εμπεδώσουμε την φιλοσοφία του κόουτς Μπλατ. Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τι θέλει από τον κάθε παίκτη και την ομάδα. Ο στόχος, όπως κάθε άλλη χρονιά, είναι οι επιτυχίες, να ξαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή, να παίξουμε ένα μπάσκετ που θα το ευχαριστηθούμε εμείς και ο κόσμος και να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι".

Όσον αφορά για τον προσωπικό του στόχο, τόνισε: "Όσο περνούν τα χρόνια, οι στόχοι μου είναι περισσότερο ομαδικοί. Στην Ελλάδα υπάρχει μία φιλοσοφία πως όσο μεγαλώνεις, τόσο περισσότερο πρέπει να ξεκουράζεσαι και να κάνεις περισσότερη αποκατάσταση. Εγώ πιστεύω πως όσο μεγαλώνεις, τόσο πιο πολύ πρέπει να δουλεύεις. Αυτό προσπάθησα να κάνω αυτό το καλοκαίρι. Εκμεταλλεύτηκα ότι δεν έπαιξα στην Εθνική. Αν εξαιρέσουμε τις μέρες του γάμου μου και κάποιες που αφιέρωσα στους φίλους μου, όλο το υπόλοιπο διάστημα, προσπάθησα να κάνω κάτι για να βελτιώσω το κορμί μου και να κάνω κάποια πράγματα που ήθελα".

Σπανούλης και Πρίντεζης: "Γρήγορο και μοντέρνο μπάσκετ από τον Ολυμπιακό"

Για το αν η ομάδα του θα προλάβει να αφομοιώσει την φιλοσοφία του Ντέιβιντ Μπλατ, είπε: "Δεν μας ζητάει κάτι ακαταλαβίστικο ο κόουτς. Έμπειροι παίκτες είμαστε. Αν καταφέρουμε να βγάλουμε όσα μας ζητάει, θα είμαστε μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Ο κόουτς προσπαθεί να βγάλει από κάθε παίκτη το 100%. Θέλουμε να τρέξουμε και να βγάλουμε τα ένστικτά μας. Αφήνει πολλές πρωτοβουλίες στους παίκτες".

Τέλος, ο Γιώργος Πρίντεζης ρωτήθηκε για τον η Εθνική θα νικήσει την Σερβία (13/9, 21:00): "Θέλω να πιστεύω πως ναι. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη και να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ