ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης: "Ευλογία για μένα ο Ολυμπιακός, δάσκαλος ο Ίβκοβιτς"

Σπανούλης: "Ευλογία για μένα ο Ολυμπιακός, δάσκαλος ο Ίβκοβιτς"
EUROKINISSI

Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε ότι ήταν ευλογία για αυτόν ότι πήγε στον Ολυμπιακό, ενώ μίλησε ακόμα για τον Ίβκοβιτς, τον Ομπράντοβιτς, το ΝΒΑ και τον Παναθηναϊκό.

Ο Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε συνέντευξη στο σερβικό μέσο "sportklub.rs", μιλώντας μεταξύ άλλων για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Ομπράντοβιτς, τον Ίβκοβιτς και το ΝΒΑ.

Ο ηγέτης των "ερυθρόλευκων" χαρακτήρισε για ακόμα μία φορά καρμική την απόφασή του να υπογράψει στον Ολυμπιακό, θυμήθηκε τι έγινε στο ΝΒΑ και είπε καλά λόγια για τους δύο Σέρβους τεχνικούς που σημάδεψαν την καριέρα του.

Συγκεκριμένα, ο Σπανούλης δήλωσε:

Για τα πρώτα του βήματα: " Το πιο σημαντικό για εμένα ήταν ότι πήρα μεγάλο χρόνο συμμετοχής όταν ήμουν νεαρός. Αυτό ήθελα στο ξεκίνημα της καριέρας μου, να δείξω σε όλους τι μπορώ να κάνω. Ήθελα να το πάω ένα βήμα την φορά και ήμουν τυχερός".

Για τον Ομπράντοβιτς: " Πάντα πρέπει να δεχθείς τις ευκαιρίες που σου εμφανίζονται στην ζωή και τους καλούς προπονητές που εμφανίζονται στον δρόμο σου. Ο Ομπράντοβιτς ήταν ένας από αυτούς, ήμουν μέλος της ομάδας του και μου άρεσε να δουλεύω μαζί του. Είμαι ευγνώμων και χαρούμενος που είχα αυτή την ευκαιρία".

Για το πέρασμά του από το ΝΒΑ: " Ήταν μία καλή εμπειρία για εμένα ως άνθρωπο, αλλά όχι ως μπασκετμπολίστα. Δεν ήμουν στην σωστή ομάδα. Ήθελα να πάω στο ΝΒΑ, αλλά όταν δεν ήταν τα πράγματα όπως φανταζόμουν, αποφάσισα να επιστρέψω στην Ευρώπη.

Δεν είχα καλή επικοινωνία με τον προπονητή, είχαμε διαφωνία για τον ρόλο μου και τον χρόνο συμμετοχής μου. Δε με ήξερε. Μίλησα λοιπόν με τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας και είδα ότι είχε υπάρξει παρεξήγηση για τον ρόλο μου. Νομίζω ότι είναι βασικό για έναν Ευρωπαίο να δουλεύει με έναν προπονητή που πιστεύει σε αυτόν".

Για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό: "Ηταν απόφασή μου. Είχα πολλές προσφορές, θα πω κάτι που έχω επαναλάβει πολλές φορές. Ο Παναθηναϊκός ήταν μία καλή ομάδα, με καλό προπονητή, που νικούσε. Πάντα ήθελα να παίζω για το αουτσάιντερ και αυτή η ομάδα εκείνη την περίοδο ήταν ο Ολυμπιακός. Για πολλούς διαφορετικούς λόγους όμως πήγα στον Παναθηναϊκό τότε".

Για την μεταπήδησή του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό: " Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Ολυμπιακός ήταν για εμένα η μοίρα μου. Πολλά χρόνια νωρίτερα, μετά το Μαρούσι και όταν επέστρεψα από το ΝΒΑ, με ήθελαν. Τελικά πήγα εκεί και ήταν σαν κάρμα. Μία ομάδα που δεν είχε κερδίσει σχεδόν τίποτα για 15 χρόνια πριν πάω. Ήταν μεγάλη πρόκληση για εμένα να κάνω κάτι σπουδαίο για αυτόν.

Για εμένα ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια, πεπρωμένο. Είναι ευλογία για εμένα όσα έχω κάνει στον Ολυμπιακό. Ήξερα πως όταν ήρθε οι οπαδοί μας ήθελαν να κερδίσουμε κάποιους τίτλους έπειτα από τόσα χρόνια. Πάντα έτσι ήμουν στην ζωή μου από παιδί. Πάντα ήμουν το αουτσάιντερ".

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: " Έχουμε ξεχωριστή σχέση. Είναι δάσκαλος για εμένα. Αποτελεί έμπνευση. Μαζί του έπαιξα το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας μου και είμαι πάντα ευγνώμων που δούλεψα μαζί του. Είναι ξεχωριστός. Ψάχνει πάντα την πειθαρχία και τον σεβασμό και σε βοηθάει να ξεπεράσεις τα όριά σου. Παίρνει το καλύτερο από σένα".

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη του Σπανούλη (στα αγγλικά):

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ