ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης: "Απομυθοποίησα το ΝΒΑ"

Σπανούλης: "Απομυθοποίησα το ΝΒΑ"

Ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Βασίλης Σπανούλης μίλησαν για την επιτυχία τις εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2004 και το πέρασμα του δεύτερου από το ΝΒΑ. (VIDEOS)

Ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Βασίλης Σπανούλης ήταν οι δυο πρωταγωνιστές του πρώτου επεισοδίου της εκπομπής "2004 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ" στην COSMOTE TV. Οι δυο τους συζήτησαν για αρκετά θέματα.

Αρχικά, ο Βασίλης Σπανούλης αναφερόμενος στο πέρασμά του από το ΝΒΑ και το γεγονός ότι έφυγε μετά από μία χρόνια είπε: "Το σκέφτομαι πάρα πολλές φορές, σκέφτομαι πως αν έμενα εκεί, θα ήταν άλλη η ζωή μου. Σίγουρα, πάντως, δεν θα γνώριζα τη γυναίκα μου και δεν θα έκανα αυτή την οικογένεια! Οπότε, έχει και τα καλά του.

Από την άλλη, ίσως και το πείσμα μου, άμα το διαβάσεις ανάποδα, με έκανε να γυρίσω πίσω. Ήταν κάτι που το απομυθοποίησα. Ήθελα να αποδείξω ότι είμαι ένας από τους καλύτερους, ότι ήταν μια κακή παρένθεση όλο αυτό. Πιστεύω ότι, κυρίως στην Αμερική, είναι τελείως διαφορετική η οργάνωση, είναι business.

Παίζει μεγάλο ρόλο το timing. Να βρεθείς στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή. Επειδή είχα μεγάλη όρεξη να πάω και να παίξω εκεί, δεν τα ζύγισα καλά. Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, θα πήγαινα, αλλά θα τα ζύγιζα καλύτερα".

Στη συνέχεια ο Αντώνης Νικοπολίδης αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Λάρισας το 1988 με τον Βασίλη Σπανούλη να αποκαλύπτει ότι ήταν μέσα στο γήπεδο και ότι είχε φανέλα του Καραπιάλη: "Ήμουν μέσα στο Αλκαζάρ τότε, ήμουν μέσα στο γήπεδο. Εγώ είχα τη φανέλα του Καραπιάλη, του έχω πει κιόλας. Κι ο αδερφός μου του συγχωρεμένου του Μητσιμπόνα. Πηγαίναμε πολύ, μας έπαιρνε ο πατέρας μου συνέχεια και πηγαίναμε στο γήπεδο συνέχεια, στη μπάλα, και, μάλιστα, τότε, επειδή ο γονιός μπορούσε να πάρει ένα παιδί πάντα μαζί του ο δεύτερος βρίσκαμε πάντα έναν πατέρα, κάποιον, και μπαίναμε στη ζούλα, ο δεύτερος".

Η κουβέντα των δύο ανδρών πήγε και στο κομμάτι της κατάκτησης του Euro από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου το 2004. Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε μεταξύ άλλων: "Μας επηρέασε απίστευτα θετικά. Ήμουν στο Μαρούσι τότε. Κι ήταν η χρονιά που είχαμε κι Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα. Μας επηρέασε απίστευτα θετικά και, ξέρεις, με τον καλώς εννοούμενο εγωισμό, μετά από όλους αυτούς τους πανηγυρισμούς, που ήταν σαν να το πετύχαμε κι εμείς, λέμε ‘άντε ρε, να κάνουμε κι εμείς κάτι όπως εκείνοι. Μακάρι να πετύχουμε’. Ζηλεύεις, με την καλή έννοια. Μπράβο τους, πρέπει κι εμείς κάτι να κάνουμε, μία καλή ομάδα, να φέρουμε κι εμείς μία επιτυχία στον ελληνικό αθλητισμό. Δηλαδή, το είδαμε σαν καμάρι, σαν πρότυπο, να κάνουμε κι εμείς το ίδιο".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η συμβουλή που έδωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης στον Βασίλη Σπανούλη. "Παίξε όσο γίνεται περισσότερο και αντέχεις. Όταν θα γυρίσεις σπίτι τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικα" του είπε αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο "Kill Bill" έχει έξι παιδιά με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να του απαντά: "Τα παιδιά χρειάζονται υπομονή. Εγώ πολλές φορές δεν έχω υπομονή. Έχουν συνηθίσει αλλιώς τα παιδιά με την μητέρα τους".

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ