ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σκινδήλιας: "Νόμιμη η δημόσια άσκηση κριτικής"

Σκινδήλιας: "Νόμιμη η δημόσια άσκηση κριτικής"
INTIME SPORTS

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός απάντησε στην επιστολή – ανακοίνωση της FORTHNET, τονίζοντας πως είναι νόμιμη η δημόσια άσκηση κριτικής και εξέφρασε αναλυτικά τα παράπονα της.

Με επιστολή της η ΚΑΕ Ολυμπιακός, την οποία και υπογράφει ο αντιπρόεδρος των Πρωταθλητών Ελλάδας, Γιώργος Σκινδήλιας, αναφέρει αναλυτικά τα παράπονα της για τις μεταδόσεις των αγώνων των Πειραιωτών από τη NOVA και επισημαίνει πως είναι νόμιμη η δημόσια άσκηση κριτικής. Παράλληλα, αναρωτιέται αν η αλλαγή στάσης της FORTHNET έχει να κάνει με το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι πλέον συνεργάζονται με τον OTE-TV.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός απάντησε στην επιστολή – ανακοίνωση της FORTHNET της Πέμπτης, 22 Οκτωβρίου 2015. Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή...

"Κύριοι,

Η από 22.10.2015 απάντησή σας, την οποία σπεύσατε να δημοσιοποιήσετε αυτούσια, είναι απολύτως αβάσιμη και προσχηματική.

Όπως γνωρίζετε, κατά τους τελευταίος μήνες, η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός έχει γίνει αποδέκτης σωρείας οργισμένων διαμαρτυριών από φιλάθλους της ομάδας μας για τον μεροληπτικό τρόπο τηλεοπτικής κάλυψης των τελευταίων αγώνων μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό από τους δημοσιογράφους του συνδρομητικού καναλιού NOVASPORTS.

Η διοίκηση της ομάδας έχει επίσης διαπιστώσει την αναιτιολόγητη αυτή μεταστροφή στην πολιτική αναμετάδοσης των αγώνων του Ολυμπιακού, η οποία θεωρούμε ότι εκπορεύεται από τη διοίκηση της εταιρίας σας. Ελπίζουμε ότι αυτό δεν οφείλεται στην έναρξη και ανανέωση της επιτυχημένης συνεργασίας της ομάδας μας με ανταγωνιστικό συνδρομητικό κανάλι.

Άλλωστε, για τον λόγο αυτό, προβήκαμε νόμιμα και στην άσκηση δημόσιας κριτικής για την κατ’ επανάληψη μονομερή αυτή στάση σας, σύμφωνα με τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες έκφρασης και γνώμης, οι οποίες διασφαλίζονται ακόμα και στο πλαίσιο ενός αγώνα μπάσκετ.

Εξάλλου είναι απόλυτα δικαιολογημένη η κριτική σε κάθε κανάλι ή άλλο μέσο ενημέρωσης, του οποίου οι δημοσιογράφοι - ενώ μεταδίδουν αγώνες εγχώριου πρωταθλήματος – αντιμετωπίζουν συστηματικά την ομάδα μας σαν να πρόκειται για ξένη ομάδα, ζητωκραυγάζουν επιδεικτικά σε κρίσιμα καλάθια της αντίπαλης ομάδας, μιλούν υποτιμητικά για δήθεν σκυμμένα κεφάλια των προέδρων μας και των παικτών μας ή δίνουν το βήμα σε έναν έκπτωτο και τιμωρημένο ιδιοκτήτη αντίπαλης ομάδας να επιτεθεί φραστικά και να εξυβρίσει χυδαία τον αρχηγό της ομάδας μας σε ζωντανή σύνδεση.

Παρακαλούμε η διοίκηση της εταιρίας σας να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για την μονομερή αυτή στάση σε βάρος της ομάδας μας και να αποφύγει, στο μέλλον, τυχόν περαιτέρω παραπλανητικές αιτιάσεις περί δήθεν στοχοποίησης των δημοσιογράφων του συνδρομητικού καναλιού NOVASPORTS από εμάς.

Με τιμή,

Για την ΚΑΕ Ολυμπιακός

Γιώργος Σκινδήλιας Αντιπρόεδρος"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ