ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Θα μείνουμε ως έχουμε"

Σφαιρόπουλος: "Θα μείνουμε ως έχουμε"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα προβεί στην απόκτηση κάποιου παίκτη για να αντικαταστήσει τον Δημήτρη Αγραβάνη, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της ομάδας του απέναντι στο Λαύριο.

Οι "ερυθρόλευκοι" πήρε τη νίκη επί του Λαυρίου και όπως αναμενόταν, ο προπονητής του μετά το τέλος της αναμέτρησης ρωτήθηκε για τα... δεδομένα που υπάρχουν στην ομάδα του για τη θέση "4".

"Είναι σύντομο το χρονικό διάστημα από την στιγμή που ο Τιλί έκανε την επέμβαση. Εχει χρόνο για την αποθεραπεία του. Δυστυχώς χάσαμε τον Αγραβάνη, ο οποίος βοηθάει πολύ την ομάδα και παρότι είναι μικρός, έχει εμπειρία. Σε αυτή την φάση έχουμε τον Ουίλτζερ που πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός μπαίνει στη φιλοσοφία της ομάδας και τη δική μου και στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού. Χρειάζεται χρόνο, πάει καλύτερα και θα βελτιωθεί κι άλλο. Θα μείνουμε ως έχουμε, γιατί έχουμε παίκτες που μπορούν να καλύψουν το κενό του Αγραβάνη και πιστεύω πως όταν επιστρέψει και ο Τιλί, θα είμαστε κανονικά", είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για τα 4άρια της ομάδας του.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στην αρχική του τοποθέτηση, είπε: "Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Ημασταν συγκεντρωμένοι και δεχθήκαμε λίγους πόντους στην πρώτη περίοδο. Παίξαμε καλά στην επίθεση. Είχαμε μία ικανή διαφορά πάντα για να έχουμε άνεση στο παιχνίδι μας. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν ακόμα καλύτεροι. Είχαμε περισσότερη ενέργεια και διάθεση. Το σημαντικό είναι ότι ήμασταν πιο αποτελεσματικοί, είχαμε καθαρό μυαλό σε άμυνα κι επίθεση. Σκοράραμε 56 πόντους. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι οι παίκτες βοήθησαν την ομάδα. Συγχαρητήρια στους παίκτες, συνεχίζουμε με τα δύο παιχνίδια στην EuroLeague".

Οσον αφορά την διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε: "Οι πολλές υποχρεώσεις καταπονούν τους παίκτες. Είδατε πως σήμερα το ροτέισον ήταν μεγάλο. Κανείς εκτός του Τόμπσον που είχε μικρή συμμετοχή στο ματς με την Μπάμπεργκ, δεν έπαιξε πάνω από 20'. Προσπαθούμε να κρατάμε σε υψηλό επίπεδο της ομάδας, αλλά και να μην επιβαρύνουμε τους παίκτες. Η διακοπή στο ελληνικό πρωτάθλημα θα μας δώσει χρόνο για ξεκούραση, αλλά τα παιχνίδια είναι πολλά. Το πιο σημαντικό είναι η διαχείριση που πρέπει να γίνεται. Eίναι σημαντική η διαχείριση που γίνεται και από τους ίδιους τους παίκτες ακόμα και στις γιορτές. Να ξεκουράζονται, να προσέχουν την διατροφή και τους εαυτούς τους. Είναι σημαντική για να μπορεί ο οργανισμός να ανταπεξέλθει. Υπάρχουν σημαντικές λεπτομέρειες, για αυτό δεν χρησιμοποιώ τις συνθήκες σαν δικαιολογία. Σίγουρα υπάρχει και πνευματική και σωματική κούραση. Δεν είναι εύκολο να είσαι συνέχεια σταθερός στα ψυχικά σου αποθέματα. Οι αθλητές είναι άνθρωποι, αλλά κάνουμε πρωταθλητισμό και είμαστε εδώ για να παλέψουμε για τους τρεις στόχους μας με όλες μας τις δυνάμεις".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ