ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Σε πρώτη φάση θα πάρουμε έναν παίκτη"

Σφαιρόπουλος: "Σε πρώτη φάση θα πάρουμε έναν παίκτη"
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επιβεβαίωσε ότι ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί, δίχως να διώξει παίκτη. "Σε πρώτη φάση θα πάρουμε έναν", είπε, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για επιπλέον μεταγραφή.

Εδώ και μερικές ημέρες είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός κοιτάζει στην αγορά για περιφερειακό παίκτη . Τώρα ήρθε και η επιβεβαίωση από τα πλέον επίσημα χείλη: Αυτά του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού παραδέχθηκε ότι οι "ερυθρόλευκοι" ψάχνουν για παίκτη, επιβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται ο παίκτης που θα έρθει να αλλάξει κάποιον από τους υπάρχοντες ξένους (Τόμπσον, Ρόμπερτς). Προς το παρόν θα γίνει μία προσθήκη, δίχως να αποκλείεται και επιπλέον κίνηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: " Όντως σε συνεργασία με την διοίκηση που πάντα είναι κοντά μας γίνονται κινήσεις για να ενισχυθεί η ομάδα και να βρούμε έναν παίκτη, σε πρώτη φάση έναν, που να είναι ικανός να μας δώσει το κάτι παραπάνω, όταν τον χρειαζόμαστε. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πιστεύω τους άλλους παίκτες. Είναι προσθήκη παίκτη, όχι αλλαγή. Το ρόστερ θα ενισχυθεί. Ψάχνουμε να βρούμε έναν παίκτη στη περιφέρεια που θα μπορέσει να βοηθήσει και όχι απλά για να πάρουμε.

Για τα ονόματα που έχουν ακουστεί : Θα μου επιτρέψετε να μην προχωρήσουμε το πόσο κοντά ή μακριά είναι. Γίνονται διεργασίες, η διοίκηση μεριμνά για το καλύτερο της ομάδας. Δεν μπορώ να σας πω τώρα πόσο κοντά ή μακριά είμαστε. Γίνονται διαπραγματεύσεις και διεργασίες".

Όσο για τον λόγο της προσθήκης του παίκτη, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: " Ο λόγος είναι να έχουμε ακόμα έναν ποιοτικό παίκτη για το αν υπάρχει κάποιο ντεφορμάρισμα ή τραυματισμός. Δηλαδή να αυξήσουμε την ποιότητά μας με την εμπειρία του και την ποιότητά του για να έχουμε ακόμα μία εναλλακτική. Για αυτό κάνουμε προσθήκη και όχι αλλαγή. Το υπάρχον ρόστερ θα συνεχίσει ως έχει χωρίς να κάνουμε αλλαγή, αλλά με την προσθήκη ενός παίκτη που θα έρθει για να βοηθήσει και όχι για να κάνουμε απλά μια μεταγραφή".

Επίσης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το αν η απόκτηση ενός νέου παίκτη μπορεί να... τραβήξει: αυτούς που δεν αγωνίζονται καλά: "Ίσως να είναι ένας τρόπος να τους βοηθήσει ή να τους απελευθερώσει. Όλα αυτά είναι μέσα στο σκεπτικό μας"

"ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΒΑΛΕΝΘΙΑ, ΣΚΟΡΕΡ Ο ΓΚΡΙΝ"
Νωρίτερα ο κόουτς του Ολυμπιακού είχε αναφερθεί στο παιχνίδι με την Βαλένθια για την 23η αγωνιστική της EuroLeague: "Επανερχόμαστε στις υποχρεώσεις μας στην EuroLeague. Μετά την απώλεια του Κυπέλλου θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε σταματήσει, δηλαδή από νίκη μας επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη. Η Βαλένθια είναι μια επιθετική ομάδα κι έχει τον Γκριν που είναι πολύ καλός σκόρερ. Της λείπουν 1-2 παίκτες στα γκαρντ, αλλά έχει καλύψει τα κενά και πως πιστεύω πως πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να κάνουμε ό,τι χρειάζεται σε άμυνα κι επίθεση για να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Για τον Έρικ Γκριν και την επιστροφή του στο ΣΕΦ: «"Εννοείται ότι έρχεται για να νικήσει, όπως ο κάθε παίκτης και η κάθε ομάδα. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και στον Γκριν και σε όλη την ομάδα"

Επίσης, παρατήρησε πως είναι η "είναι σημαντική η άμυνα. Είπα και πριν ότι έχουν έναν πολύ καλό σκόρερ, όπως ο Γκριν, με σποτ παιχνίδι και πολύ καλούς σουτέρ.. Έχει βγει για παράδειγμα ο Αμπάλντε που εσχάτως είναι πολύ παραγωγικός. Έχουν παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και πρέπει η άμυνά μας να είναι συγκεντρωμένη και να μας δώσει και ρυθμό στην επίθεση".

Για το τι έχει αλλάξει σε σύγκριση με το παιχνίδι του α' γύρου: "Κι αυτοί θα έχουν έναν παίκτη, που δεν είχαν, όπως ο Ντούμπλιεβιτς. Κι εμείς θα έχουμε όμως τον Σπανούλη, τον Μάντζαρη και τον Τιλί. Η φιλοσοφία των ομάδων όμως δεν αλλάζει. Ξέρει ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε αυτό. Η Βαλένθια είχε ένα σερί ηττών τότε και ήθελε να ανακάμψει, αλλά δεν την αφήσαμε".

Για το αν η ομάδα του έχει διαφορετικό πρόσωπο εντός κι εκτός έδρας: "Μπορεί να ισχύει, αλλά έχουμε κερδίσει δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας. Σίγουρα είχαμε έναν κακό μήνα τον Ιανουάριο και ένα κακό παιχνίδι στον τελικό. Έχω ξαναπεί ότι μια καλή ομάδα πρέπει να παίζει καλά κι εντός κι εκτός έδρας. Μην ξεχνάτε όμως ότι τον Ιανουάριο είχαμε παίξει τέσσερα σερί εκτός έδρας ματς. Δεν είναι εύκολο να αποδίδεις. Ίσως έτυχε να έρθουν αυτά τα εκτός έδρας στο κακό μας μομέντουμ. Το παιχνίδι στη Μαδρίτη έδειξε πως είμαστε ανταγωνιστικοί, όπως συνέβαινε και πριν από τον Ιανουάριο. Δεν αμφισβητώ αυτό που λέτε. Προσπαθούμε να παίξουμε εξίσου καλά. Η ενέργεια στην EuroLeague σχετίζεται και με το τί πρόγραμμα έχεις. Αν δείτε τις ήττες κι άλλων ομάδων, βλέπουμε ότι δεν μπορείς να κερδίσεις όλα τα ματς. Σίγουρα η έδρα μας είναι σημαντική και θέλουμε να τη διαφυλάξουμε. Έχουν μείνει 8 παιχνίδια, 5 στην έδρα και 3 εκτός. Είμαστε σε καλό μοτίβο και θέλουμε να το διατηρήσουμε".

"ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΤΙΛΙ"

Για τον Κιμ Τιλί: "Κοιτάξτε μετά από έναν μεγάλο τραυματισμό, είναι λογικό να μην είσαι 100% έτοιμος ψυχολογικά. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, είναι ιατρικά έτοιμος. Είναι έτοιμος να παίξει και ψυχολογικά, αλλά τον βαθμό ετοιμότητάς του θα τον δούμε μέσα στο παιχνίδι. Είναι ένας παίκτης που έχει ποιότητα κι όσο περνά ο καιρός, που τον είχαμε από την αρχή θα βοηθά περισσότερο την ομάδα. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να βρει τα πατήματά του".

"ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ"

Για το ότι πλέον είναι ο πολυνίκης προπονητής του Ολυμπιακού στην Euroleague: "Δεν θέλω να κάνω σχόλιο. Είναι τιμή που είμαι προπονητής στον Ολυμπιακό".

Για το αν έγινε ανάλυση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ: "Ασφαλώς και αναλύσαμε το παιχνίδι του τελικού. Είδαμε ο παιχνίδι του τελικού, αναλύσαμε τα λάθη, και είδαμε πώς πρέπει να αντιδράσουμε. Εσείς λέτε να μην το είδαμε;"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ